Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR 15.3.2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Koncepce rozvoje knihoven v České republice 2004 – 2010 a knihovny paměťových institucí PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Kulturní a kreativní obory a strukturální fondy Nosticz Palais June 26, 2013 Compiled by A. Marks, Ph.D. (Cant.)
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM.
Státní informační politika: šance pro knihovny, archivy, muzea? Vít Richter Národní knihovna ČR Prosince 2000 Tel/Fax: 02/
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
1 Vít Richter ISSS 2005 – Hradec Králové Národní knihovna ČR Mobil: Archivy, knihovny, muzea a jejich úloha při.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Informační kulturní portál
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Programy EU v oblasti informační společnosti ISSS Hradec Králové,
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Zahájení úvodní slova představení projektu etapy projektu představení projektového týmu Národní digitální archiv.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika EU v období
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Integrovaný regionální operační program
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Základní schéma systému a další možnosti
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Transkript prezentace:

Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR

Integrovaný operační program  Příprava na Ministerstvu kultury  Nejsou k dispozici žádné oficiální výstupy  Odbor strukturálních fondů  Grof, Aleš Ing. - vrchní ředitel, tel ,  Vodičková, Libuše – sekretariát, tel

Inventarizace témat MK ČR pro IOP 1.Revitalizace objektů spravujících a představujících kulturní dědictví 2.Výzkum a dokumentace kulturního dědictví 3.Zpřístupnění informačního potenciálu movitého a nemovitého kulturního dědictví 4.Celoživotní vzdělávání 5.Podpora rozvoje tzv. živého umění

Inventarizace témat MK ČR pro IOP  Revitalizace objektů spravujících a představujících kulturní dědictví – záchrana památkových objektů, muzeí, galerií, divadel, hudebních sálů a knihoven; jejich rehabilitace, výstavba nových multifunkčních zařízení  Výzkum a dokumentace kulturního dědictví – posílení procesu záchrany a uchování kulturního dědictví efektivní formou dokumentace a prakticky nově definované role kulturního dědictví (včetně nehmotného) v případě výzkumu.  Zpřístupnění informačního potenciálu movitého a nemovitého kulturního dědictví – vybudování efektivní informační sítě paměťových a kulturních institucí (např. památkových objektů, muzeí, galerií, knihoven a archívů), využití moderních způsobů prezentace kulturního dědictví a vytváření informačních center v muzeích, galeriích a knihovnách.

Inventarizace témat MK ČR pro IOP  Celoživotní vzdělávání – zapojení kulturních a paměťových institucí do procesu celoživotního vzdělávání při využití jejich specifického informačního potenciálu, historické a estetické hodnoty kulturního dědictví a vznikající kreativity.  Podpora rozvoje tzv. živého umění – posílení role umění ve společnosti, a to podporou umělecké tvorby, kulturního průmyslu, vybudování a zajištění fungování kulturní infrastruktury a zajištění dostupnosti všem občanům.

Integrovaný operační program  Informace o přípravě IOP na Ministerstvu informatiky  Dobrá spolupráce – Ing. Martin Hiršal

Priorita 2 – Modernizace veřejné správy a rozvoj informační společnosti  Priorita vychází z prioritní osy NRP “Rozvoj moderní a konkurenceschopné společnosti – Modernizace veřejné správy”.  Jedním ze základních předpokladů konkurenceschopnosti ČR je podpora informatizace, která bude v tomto operačním programu zaměřena na zvýšení dostupnosti a kvality informační infrastruktury a služeb informační společnosti (eGovernment, eTax, eHealth), podporu digitalizace, prevenci rizik a bezpečnost apod.  Priorita je dále zaměřena na posílení administrativní kapacity státní správy.

Návrh opatření 2.1 Podpora informatizace veřejné správy  Podpora procesů řízení kvality územní veřejné správy  Veřejné informační služby krajů, měst a obcí  Zvyšování efektivnosti veřejné správy 2.2 Podpora infrastruktury pro rozvoj LZ a pro spolupráci ve VS  Infrastruktura pro systémy vzdělávání pracovníků VS  Podpora meziobecní spolupráce 2.3 Infrastruktura a služby informační společnosti  Dostupné, bezpečné komunikační sítě  Služby informační společnosti  Služby poskytované VS, např. eGovernment, eTax, eHealth, eTransport, apod.  Podpora digitalizace - dokumenty, digitalizace kulturního dědictví  Geografické informační systémy,  Aplikace služeb datových sítí  Tvorba a integrace databází 2.4 Infrastruktura pro zvýšení bezpečnosti a prevenci rizik  Integrovaný záchranný systém  Bezpečnost obyvatel, krizové plánování

Digitalizace a zpřístupnění informačního potenciálu kulturního dědictví  Cíle:  Zajištění trvalého uchování a on-line dostupnosti kulturního dědictví a zpřístupňování jeho informačního potenciálu.  Umožnění přístupu pro každého občana vždy a všude.  Podpora zaměřena na:  Digitalizaci sbírek paměťových institucí (archivy, knihovny, muzea) a 3D digitalizaci kulturních statků.  Výstavbu virtuálních archivů, knihoven, galerií a muzeí, systémy vzájemného sdílení dat, včetně řešení shromažďování, dlouhodobého uchování a zpřístupnění digitálních dokumentů jako významné složky kulturního dědictví.  Vybudování efektivní informační sítě paměťových a kulturních institucí (např. památkových objektů, muzeí, galerií, knihoven a archívů),  Využití IT pro moderní způsobyů prezentace kulturního dědictví a vytváření informačních center v muzeích, galeriích a knihovnách.  Využití IT pro dokumentaci kulturních statků a obnovu, pro evidenci a ochranu proti krádežím.

Vazba na strategické dokumenty  Kulturní politika – neexistuje  Koncepce rozvoje knihoven v České republice na léta 2004 až 2010  Koncepce trvalého uchování knihovních sbírek tradičních i elektronických dokumentů v knihovnách ČR do roku 2010  Koncepce účinnější péče o movité kulturní dědictví v České republice na léta (koncepce rozvoje muzejnictví)

Hlavní směry v oblasti knihoven  Vybudování České digitální knihovny – vytváření centrálních, regionálních a oborových datových úložišť – standardy, integrace v národním a mezinárodním měřítku  Masivní digitalizace historických fondů do r – návaznost na Manuscriptorium  Masivní digitalizace novodobých dokumentů pro roce 1800 – návaznost na Krameria  Sběr, trvalé uchování a zpřístupnění on-line dokumentů – návaznost na WebArchiv

Operační program „Výzkum, vývoj, inovace“  Řídící orgán OP – MŠMT  Podpora pro využívání vybavení pro VaV, administrativních prostor, informační a komunikační techniky, sítí, databází, knihoven a dalšího vybavení VŠ a výzkumných institucí

Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR