Isola Bella je ostrov v severní Itálii. Ostrov měří jen 320 x 400 m, přičemž palác se zahradou zabírají většinu plochy Zde nechal roce 1632 hrabě Carlo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SICILIE-ITÁLIE.
Advertisements

BESKYDY.
Nové Město nad Metují Bylo založeno v roce 1501 Janen Černčickým z Kácova. Historické centrum je městskou památkovou rezervací s rene- zančními měšťanskými.
Renesance.
Znaky barokní architektury
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Francie za vlády Ludvíka XIV.
Vatikánské zahrady tvoří park, který zaujímá více než polovinu území městského státu Vatikán (23 hektarů)
Sedm starověkých divů světa
Singapur.
Na jih A n g l i e s cestovní kanceláří. Londýn I.
BAROKNÍ STAVBY V OPAVĚ Charakteristika barokní architektury
Sedm divů světa Andrea.
Milánský dóm – Duomo di milano
7 nových divů světa.
UMĚNÍ EGYPTA Stará říše – př. n. l.
Realizátorem projektu je Střední odborná škola ekologická a potravinářská, Veselí nad Lužnicí, Blatské sídliště 600/I Název projektu: Zkvalitnění vzdělávání.
Fotoalbum arboretum Paseka jaro Vytvořil: Vojta Posuv ruční,myší,nebo mezerníkem,aby bylo možno vychutnati krásu kytek a výhledů.
Sedm divů světa.
Klenot Prahy … … Karlův most
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
h e l e n a s a m o h e l o v á narozena 1941 v Praze studia : Střední uměleckoprůmyslová škola Praha VŠUP Praha, ateliér keramiky a porcelánu Od.
Poloha: 25°– 36° v. d.; 22° – 32° s. š. Nejstarší pyramida Džoserova pochází z doby asi př.n.l., která je vysoká 60m a stoupá v šesti stupních.
Renesance.
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
A – 7I – 13R – 21 B – 8J – 14S – 22 C – 9K – 15T – 23 D – 10L – 16U – 24 E – 11M – 17V – 25 F – 6N –
spojené s pevninou dvěma mosty.
! ! ! Dozvíte se v prezentaci ! ! !
Bechyně …tip na výlet.
Náměstí Grand Place v Bruselu, obklopené renesančními budovami je nepochybně jedno z nejkrásnějších v Evropě. Můžete obdivovat především impozantní.
Ostrov Mainau Německo.
RENESANCE.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Palác Beylerbeyi Istambul - Turecko, byl přestaven v barokním slohu v letech 1861 až 1865 na místě někdejšího paláce a zahrad, které jsou o mnoho let.
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Terénní a železobetonové schodiště STA30
7 divů světa Eva Kaniová I.A.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
7 starověkých divů světa
…aneb malá prezentace o Středních Čechách
I T A L I E VILLA ADRIANA TIVOLI VILLA ADRIANA = HADRIÁNOVA VILA MEZI R. 118 – 138 N.L. JI DAL VYBUDOVAT ŘÍMSKÝ CÍSAŘ HADRIANUS NEDALEKO DNEŠNÍHO MĚSTA.
Prostory zámku Litomyšl pro Vaše akce. 1.Kongresové centrum 2.Svatební prostory 3.Zámecké divadlo 4.Exteriéry a zahrada.
NÁZEV ŠKOLY: GYMNÁZIUM JOSEFA JUNGMANNA, LITOMĚŘICE, Svojsíkova 1, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_3A_02_Celetná.
Baroko − architektura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nyczová. Dostupné z Metodického portálu
Dějepis – Kultura v dějinách Šablona : III/2 Pořadové číslo : 1.5 ROKOKO Autor: Mgr. Soňa Blažková Škola: ZŠ Choltice Klíčová slova : baroko,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY-32-INOVACE-490 Zahradní slohy pravidelné Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
Baroko Galerie plastik M. B. Brauna. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiáluVY_32_INOVACE_VV_4_KR_15_PAMATKY_CESKYCH_BUDEJOVIC_A_BLIZKEHO_OKOLI.
VY_32_INOVACE_DVK_3_2 Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ Název projektu: Zlepšení podmínek pro vzdělávání.
BRNO – VILA TUGENDHAT vila se nachází v městské části Brno-sever
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
NOVOVĚK Kapitola VIII. BAROKNÍ UMĚNÍ Pavel Josef Vejvanovský.
SFSN 4.A.
VY_32_INOVACE_203_Baroko Šablona Identifikátor školy:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Poznávací Zájezd do Petrohradu
ŠABLONA III/2 BAROKO Mgr. Lucie Opltová VY_32_INOVACE_ 287_ BAROKO
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
3. OKOLÍ PETROHRAFDU: HISTORICKÉ OSOBNOSTI SPJATÉ S VÝSTAVBOU A
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Dějepis a občanská výchova Milan Šimek
BAROKNÍ STAVBY – JIHOMORAVSKÝ KRAJ
7 divů RUSKA IV Audio Tchaikovsky – La bella durmiente (libre)
Náplň a význam fytocenologie
Krásy Madeiry.
Klenot Prahy … … Karlův most !! Stereo Zvuk
VRTBOVSKÁ ZAHRADA.
LITOMYŠL velkolepé renesanční zámecké sídlo ve stylu italské renesance
Transkript prezentace:

Isola Bella je ostrov v severní Itálii. Ostrov měří jen 320 x 400 m, přičemž palác se zahradou zabírají většinu plochy Zde nechal roce 1632 hrabě Carlo III. Boromejský vybudovat pro svou ženu Isabelu ostrovní palác s nádhernou barokní zahradou.hraběCarlo III. Boromejskýpalácbaroknízahradou Z oken paláce je krásný výhled na nedaleký rybářský ostrůvek Isola Pescatori. Na výstavbě paláce se podílelí nejlepší architekti. Uvnitř paláce jsou honosné prostory se sbírkami tapiserií a vlámských gobelínů. Přímo z paláce se dostáváme do přilehlé zahrady, které dominuje velkolepá stavba divadla a stupňovitých teras s balustrádami spojováné schodišti. Zahrada je osázena množstvím exotických dřevin. Jsou tu také skleníky s orchidejemi doplněnými květinovými vázami,Isola Pescatori gobelínůbalustrádamiorchidejemivázami sochami a plastikami, najdeme zde i jezírka s lekníny a papyrusy.plastikamileknínypapyrusy