Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SFSN 4.A.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SFSN 4.A."— Transkript prezentace:

1 SFSN 4.A

2 V rámci projektu SFSN jsme v loňském roce navštívili jednu z nejzajímavějších žižkovských staveb – Palác Akropolis. Nahlédli jsme do interiérů (divadelní sál, šatna, maskérna) a dozvěděli jsme se něco o historii budovy. A jak se nám prohlídka líbila?

3

4

5 V roce 1928 na rozhraní Žižkova a Královských Vinohrad postavil architekt Rudolf V. Svoboda palác Akropolis. „Podivný dům, v jehož různorodých prostorách najdeme skvělou hudbu, divadlo i výtvarné umění. Kam chodíme s přáteli tančit a bavit se do rána. Kde se prodávají věci, které nejsou jinde k dostání, a kde se potkávají lidé, kteří nejsou jinde k potkání.“ Dnes je Palác Akropolis multifunkčním centrem setkávání lidí a různých druhů umění.

6

7

8

9 BOMBEROS Ačkoli v programu paláce Akropolis nenajdeme mnoho představení pro děti, podařilo se nám zapojit do pouličního festivalu, který Akropolis každoročně pořádá – ŽIŽKOV SOBĚ. Přímo ve škole nás se svým vystoupením navštívilo klaunské trio SQUADRA SUA s hasičskou pohádkou BOMBEROS a opravdovým!!! (pro divadelní potřeby upraveným) hasičským speciálem. A že bylo na co se dívat…Všichni žáci 3.A potvrdili, že ten den viděli nejlepší představení za celý školní rok. 

10 BOMBEROS


Stáhnout ppt "SFSN 4.A."

Podobné prezentace


Reklamy Google