Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

7 divů RUSKA IV Audio Tchaikovsky – La bella durmiente (libre)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "7 divů RUSKA IV Audio Tchaikovsky – La bella durmiente (libre)"— Transkript prezentace:

1 7 divů RUSKA IV Audio Tchaikovsky – La bella durmiente (libre)

2 V minulém roce probíhalo v Rusku v televizi, rozhlase i novinách veřejné hlasování, které mělo vybrat 7 divů Ruska. Hlasovalo se online nebo pomocí SMS. Byly vybrány tyto destinace :

3 Bajkalské jezero Jezero tektonického původu se nachází na jižní Sibiři, jeho název je odvozen od tatarského názvu "Bai-Kul" = bohaté jezero. Je také známé jako Modré oko Sibiře a perla Asie pro kvalitu vody.

4

5 Je na poloostrově Kamčatka a jsou zde stovky gejzírů.
ÚDOLÍ GEJZÍRŮ Je na poloostrově Kamčatka a jsou zde stovky gejzírů.

6

7 Socha Matky země. Je to monumentální socha postavená na kopci Mamajevská mohyla ve Volgogradu, dříve Stalingradu, na památku bitvy v průběhu druhé světové války. Stavba památníku začala v roce 1959 a byla dokončena v roce 1967. Je vysoká 85 metrů, na stavbu bylopoužito t betonu a t kovu. Meč má délku 33 metrů a váží 14 tun.

8

9 Palác Petrodvorce Palác a park se nacházejí na jižním pobřeží Finského zálivu, asi 29 km od Petrohradu. Hlavní částí je Velký palác postaveny na terase u mořeGrand Palace, která je postavena v barokním slohu na terase u moře. Okolo nej jsou krásné parky s mnoha kašnami a fontánami.

10

11 Katedrála Vasilije Blaženého
Katedrála se nachází na Rudém náměstí v Moskvě. Je známá po celém světě pro výrazné věžičky- cibuličky pestře vyzdobené. Stavba katedrály byla nařízena carem Ivanem Hrozným na památku dobytí Kazaně, stavba probíhala v letech až 1561.

12

13 Věže v republice Komi Nikdo neví, kdy byly vytvořeny. Odhadujeme jejich stáří 200 milionů roků, mají výšku až 42 metrů.

14

15 Hora Elbrus Hora Elbrus je v západní části Kavkazu v blízkosti gruzínské hranice. Je to nejvyšší hora Kavkazu, která, spolu s Uralem, je považován za hranici mezi Evropou a Asií.

16

17


Stáhnout ppt "7 divů RUSKA IV Audio Tchaikovsky – La bella durmiente (libre)"

Podobné prezentace


Reklamy Google