Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SICILIE-ITÁLIE.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SICILIE-ITÁLIE."— Transkript prezentace:

1 SICILIE-ITÁLIE

2 Selinunte SELINUNTE SELINUNTE

3 Selinunte je archeologické naleziště v jižní italské provincii Trapani na Sicílii. Archeologická lokalita se nachází na území obce Castelvetrano na jižním pobřeží Sicílie přímo u Středozemní moře . Rozsáhlé archeologické naleziště tvoří především pozůstatky starověkého řeckého města Selinus, který v dávných dobách patřil k nejvýznamnějším městům – polis na Sicílii. Zachovaly se ruiny mnoha chrámů, které patří mezi nejdůležitější řecké chrámy Sicílie. Historicky významná, i když méně působivé jsou ruiny z kartáginského období. V posledních desetiletích bylo odkryty velké části starého města.

4 Selinunte

5 Selinunte

6 Selinunte

7 Selinunte

8 Selinunte

9 Selinunte

10 Selinunte

11 Erice ERICE

12 Erice je malé sicilské městečko založené na bájné hoře Eryx již za dob řecké kolonizace ostrovaSe nachází na západě ostrova. Toto původně elymské město se postupně helenizovalo. Proslavilo se chrámem Venuše, kde se svérázným způsobem uctíval Venušin kult - vyznavači obřadně souložili s chrámovými prostitutkami. V antické době chrám přežil všechny vládce města, až ho v 11. století nechal srovnat se zemí Normanský dobyvatel Roger I. a na jeho místě vystavěl hrad, který je možné vidět dodnes. Erice je v nadmořské výšce cca. 900 m nad mořem, ale od moře a města Trapani, které je důležitým přístavem není vzdušnou čarou vzdáleno více než 3 km. Řízení auta po cestě do nebo z Erice příkrými serpentinami je opravdovým zážitkem.

13 Erice

14 Erice

15 Erice

16 Erice

17 Erice

18 Erice

19 Erice

20 Erice

21 Erice

22 CEFALÚ

23 Cefalù je město v provincii Palermo
Cefalù je město v provincii Palermo. Město se nachází na severním pobřeží Sicílie, na úpatí hory Rocca di Cefalù na pobřeží moře. Navzdory své velikosti, každý rok přitahuje miliony turistů ze všech částí Sicílie a také z celé Itálie a Evropy. V létě se obyvatelstvo může z až ztrojnásobit. Pak jsou hlavní ulice a silnice přeplněné. Panuje tady pak svěží atmosféra a čilý noční život. Dominantou je zdejší katedrála. Některé pozůstatky starověkého města jsou stále viditelné, na vrcholu skály a v blízkém okolí.

24 Cefalú

25 Cefalú

26 Cefalú

27 Cefalú

28 Cefalú

29 Cefalú

30 Cefalú

31 Cefalú

32 Cefalú

33 Cefalú

34 Cefalú

35 Cefalú

36 TAORMINA

37 Taormina je město s 11. 100 obyvateli na východním pobřeží Sicílie
Taormina je město s obyvateli na východním pobřeží Sicílie . Vznik města se datuje, že ještě předtím, než se řecká kolonizace usadila na terase Monte Tauro. Ve 4. st. př.nl. bylo město řecké . Současná město je vzniklo ve středověku , poté, co Arabové zničili starobylé osídlení. Nyní je jedním z nejvýznamnějších turistických center na Sicílii. Zvláště tahákem je antické divadlo s výhledem na sopku Etnu, záliv Giardini Naxos a malý ostrov Isola Bella u pobřeží. Zdejší pláže jsou velmi oblíbené. Pěkný pohled na město je z výšky od saracénského hradu.

38 Taormina

39 Taormina

40 Taormina

41 Taormina

42 Taormina

43 Taormina

44 Taormina

45 Taormina

46 PALERMO

47 Palermo je metropole regionu Sicílie. Má 650. 000 obyvatel
Palermo je metropole regionu Sicílie. Má obyvatel. Nachází se v severozápadní části ostrova přímo u zálivu Palermo v Tyrhénském moři . Město bylo založeno v roce 734 př. nl Féničany. Nyní je jednou z nejnavštěvovanějších turistických destinací v Itálii a Evropě. Stále prochází pečlivou rekonstrukcí, aby získalo ještě větší přitažlivost v evropsko-středomořské oblasti . Panuje zde horké a suché letní středomořské podnebí. Zimy jsou mírné a vlhké. Dominantou je zdejší historická katedrála. Je zde mnoho nádherných paláců a dalších kostelů. Přístav je hlavní bránou na ostrov spolu se vzdálenou Messinou.

48 Palermo

49 Palermo

50 Palermo

51 Palermo

52 Palermo

53 Palermo

54 Palermo

55 SOPKA ETNA

56 Etna je nejvyšší činná sopka a druhá nejmohutnější sopka v Evropě
Etna je nejvyšší činná sopka a druhá nejmohutnější sopka v Evropě. Nachází se v na východním pobřeží ostrova Sicílie, nedaleko měst Messina a Catania. Sopka byla v roce 2013 zapsána mezi přírodní památky Světového dědictví UNESCO. Měří asi m. Její výška je nestálá díky neustálým erupcím. Bývala podstatně vyšší. I tak se jedná se o nejvyšší horu v Itálii jižně od Alp. Úrodná sopečná půda podporuje extenzivní zemědělství na jejích svazích, pěstování vinné révy a provozování ovocných sadů. Etna se nachází v hustě obydlené oblasti. To zvyšuje její potenciální nebezpečí. V případě silné erupce by mohla způsobit značné materiální škody a oběti na životech.

57

58 Etna

59 Etna

60 Etna

61 Etna

62 Etna

63 Etna

64 konec Etna


Stáhnout ppt "SICILIE-ITÁLIE."

Podobné prezentace


Reklamy Google