Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Advertisements

Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Základní finanční výkazy
LEASING z pohledu daně z příjmu
 35 Longbrook Street, Exeter, Devon, EX4 6AW O firmě  Druh společnosti: Sole proprietorship  Právní forma podnikání: Sole proprietorship  Předmět.
Kapitálové trhy – Podstata Finanční trh a finanční systém
Finalizace akvizičního procesu
Akcie a akciové společnosti
Finanční analýza Michal Šimek, 4. A/1.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
European Commission Enterprise and Industry Evropské rámcové programy – podpora inovací a rozvoje MSP Ing. Václav Suchý, CSc. Technologické centrum AV.
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
Technologie pro CI. Od technologií pro CI vyžadujeme především funkce vyhledávání v rozsáhlých databázích na základě libovolných dotazů, propojování a.
Opakování k maturitě.
Finanční řízení podniku
 významným stabilizujícím sociálním prvkem – absorpce uvolněných prac. sil,  vyplňují tržní „niky“ tam, kde to pro velké podniky není efektivní,  působí.
Konference INOVACE 19. září 2013 Podpora podnikání malých a středních podniků ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Ing. Tomáš Hajdušek náměstek.
Klasifikace investic v podniku
 Poprvé se objevila v USA v souvislosti s Securities Act 1933  Pojem Due Diligence byl tehdy použit jako jistý druh ochrany pro makléře při nákupu cenných.
VÝZNAM MSP. MSP jsou (1/2) významným stabilizujícím sociálním prvkem – absorpce uvolněných prac. sil, vyplňují tržní „niky“ tam, kde to pro velké podniky.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Finanční trh a banky Vypracoval : Ing. Ingrid Ilčíková Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR Význam podnikatelského záměru:  Podnikatel si ujasní: v čem bude podnikat kolik finančních prostředků bude potřebovat kde získá potřebné.
 banka byla založena v lednu roku 1990  tehdy se jednalo o státní peněžní ústav, který byl 5. března 1992 transformován na akciovou společnost  v červenci.
9. tématický okruh: Zúčtovací vztahy
Finanční analýza.
Analýza rozvahy a výkazu zisků a ztrát
Poměrové ukazatele.
Finanční analýza říjen 2012 VY_32_INOVACE_EKO_060318
Podnikatelský plán struktura plánu.
IAS 1 - Sestavování a zveřejňování účetní závěrky
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Výjimka pro malé a střední podnikatele Úprava je obsažena v Nařízení Komise č. 70/2001 V roce byla provedena novelizace Nařízením Komise 364/2004.
Průměrné vážené náklady kapitálu
Základy účetnictví 1. přednáška.
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
EduCom Projekt Educom Tento projekt je financován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Tento materiál vznikl jako součást.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Finanční výkazy obchodních společností
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_PRA_313 Ročník: 1. Vzdělávací obor:
Poměrové ukazatele.
Živnostenské podnikání a malé a střední podniky
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Struktura podnikatelského plánu
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 1: Charakteristika MSP.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Téma 2: Časová hodnota peněz a riziko ve finančním rozhodování 1. Časová hodnota peněz ve finančním rozhodování podniku 2. Riziko ve finančním rozhodování.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Řízení vztahu podniku k věřitelům
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Malé a střední podnikání
Finanční zdroje obchodní korporace
Kolektivní investování
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Analýza rozvahy a výkazu zisků a ztrát
NAUKA O PODNIKU II Účetní závěrka.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Malé a střední podnikání
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
IAS 1 Prezentace účetní závěrky
Vyhodnocení stavební zakázky
Malé a střední podnikání
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Státní účast v obchodních společnostech a podnicích a veřejná podpora
Mikro, malé a střední podnikání Podnikatelské prostředí
Transkript prezentace:

Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise

Ministerstvo průmyslu a obchodu Koncepce rozvoje malého a středního podnikání v letech 2007 — V intencích představ EK. Obsahuje: - analýzu současného podnikatelského prostředí, - hodnocení dosažených výsledků, které přinesla předchozí politika podpory MSP, - nastiňuje koncepci rozvoje MSP v dalším období, - formuluje způsob realizace a finanční rámec podpory MSP.

Definice velikosti MSP mají význam zejména pro statistické účely a pro vymezení těch podniků, které mohou čerpat z podpor a výhod (fondy EU) určených právě pro tento specifický sektor hospodářství

Střední podnik Je to podnik, který a) zaměstnává méně než 250 zaměstnanců, b) jeho aktiva, uvedená v rozvaze, nepřesahují korunový ekvivalent částky 43 mil. EUR nebo má čistý obrat za poslední uzavřené účetní období nepřesahující korunový ekvivalent 50 mil. EUR

Malý podnik a) zaměstnává méně než 50 zaměstnanců, b) jeho aktiva, uvedená v rozvaze, nebo čistý obrat za poslední uzavřené účetní období nepřesahují korunový ekvivalent 10 mil. EUR.

Drobný (mikro) podnik a) zaměstnává méně než 10 zaměstnanců b) jeho aktiva, uvedená v rozvaze (majetek), nebo obrat za poslední uzavřené účetní období nepřesahují korunový ekvivalent 2 mil. EUR. Všichni musí splňovat kritérium nezávislosti tj., že není vlastněn z 25 % a více subjektem, který definici MSP nesplňuje.

Hodnocení podnikatelského prostředí „Doing Business“ Provádí Světová banka Hodnocení udává pořadí zemí podle toho, jaké podmínky pro podnikání v zemi vytváří. K měření a vyhodnocení využívá deseti indikátorů, kterými hodnotí podmínky k podnikání v dané zemi. Šetřeno 184 zemí, hodnocení se provádí každoročně. Česko na 74. místě.

Sledované indikátory podmínky pro nastartování podnikání – procedury, čas, náklady a minimální základní kapitál, obtížnost získání stavebního povoleni – procedury, čas, náklady na získání stavebního povolení, zaměstnávání zaměstnanců – index obtížnosti zaměstnat pracovní sílu, index nepružnosti v pracovně právních vztazích, nákup a prodej majetku – procedury, čas a náklady spojené s nákupem a prodejem komerčních nemovitostí, možnosti získání úvěru – index síly právních předpisů, index informovanosti o úvěrech, ochrana investora – index síly ochrany investora, daňová zátěž – počet, čas na přípravu a vyplnění daňových přiznání, podíl celkové daňové zátěže na hrubém zisku, obchodování přes hranice – dokumenty, náklady a čas spojený s vývozem a dovozem, efektivnost soudů při řešení obchodních sporů – procedury, náklady a čas na řešení obchodních sporů, proces ukončení podnikání, možnost napojení na elektřinu (připravuje se). Pořadí zemí určuje průměr, spočtený z těchto deseti indexů.

Z tabulky můžeme usoudit, že Česko dopadlo nejhůř podle indikátoru placení daně (121. místo), proces ukončení podnikání (116. místo), nastartování podnikání (113. místo).

Dále například v ukazateli pracnosti pro získání stavebního povolení Česká republika snížila čas potřebný pro registraci novostaveb z 60 dnů na 30. Stále však je jedna ze zemí, která vyžaduje pro stavební povolení předložit nejvíce dokumentů (36).