PLÁN ROZVOJE MĚSTA BENEŠOVA NAD PLOUČNICÍ. SESTAVENÍ PLÁNU ROZVOJE: JAK PLÁN ROZVOJE VZNIKÁ? 1)ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA A RADY MĚSTA 2)HLASOVÁNÍ O DŮLEŽITOSTI.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Připravovaná dokumentace
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Neziskové organizace a jejich financování
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Zdravotnictví po „velkém třesku“ Zdraví, zdravotnictví a evropské fondy Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Program rozvoje města Železný Brod 1. JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY ZDŮVODNĚNÍ ● FUNKCE ● ČINNOST ÚLOHA ČLENŮ ● HARMONOGRAM
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Volnočasové projekty a EU financování
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni1 Metoda logického rámce Ludvík Eger Cheb, 2006.
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
Finanční plán, finanční cíle
Současné problémy ve financování obcí Úvodní slovo Ing. Oldřich Vlasák.
P13 MARKETING MĚST A OBCÍ Demokratická společnost by měla dát lidem příležitost spolupodílet se na rozhodnutích týkajících se jejích obce, města, regionu.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Neziskové organizace a jejich financování
CENTRUM PRO VZDĚLÁVÁNÍ VENKOVA „ ERUDITO “ Luka nad Jihlavou „ ERUDITO “ Luka nad Jihlavou.
Marketingové prostředí obce
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Úkol na příští seminář: Pro vybranou NNO: Vybrat nejvhodnější fundraisingové metody Sestavit seznam vhodných zdrojů Specifikovat okruh dárců Zpracovat.
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_PRA_313 Ročník: 1. Vzdělávací obor:
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Seminář k projektu „Podpora transformace Sociálních služeb Pačlavice“
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Sopop.cz Městská knihovna a komunitní plánování Web SOciální POmoci Písecka.
Strategický plán města Vodňany Setkání představitelů partnerských měst na téma plánování rozvoje Vodňany
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Zdravé město V S E T Í N Fórum, 26. března Jak vidí lidé místní situaci? Nejdůležitější zlepšení = "10P" ? ZDRAVÍ KVALITA ŽIVOTA UDRŽITELNÝ ROZVOJ..
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Desatero problémů – „10P“
Komise pro investice, územní plánování a životní prostředí
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Strategie regionu, obce
Příprava prezentace podnikatelského plánu pro investora
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Příprava prezentace podnikatelského plánu pro investora
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Pracovní setkání středních škol
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Transkript prezentace:

PLÁN ROZVOJE MĚSTA BENEŠOVA NAD PLOUČNICÍ

SESTAVENÍ PLÁNU ROZVOJE: JAK PLÁN ROZVOJE VZNIKÁ? 1)ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA A RADY MĚSTA 2)HLASOVÁNÍ O DŮLEŽITOSTI VYBRANÝCH PRIORIT MĚSTA 3)HRUBÉ ROZVRŽENÍ INVESTIC NA JEDNOTLIVÉ PROJEKTY 4)ZHODNOCENÍ VÝSLEDKŮ 5)DOTAZNÍKY PRO OBYVATELSTVO MĚSTA 6)FINÁLNÍ VYHODNOCENÍ 7)FINÁLNÍ ROZVRŽENÍ FINANCÍ (rozpočtové, úvěry, dotační programy)

PRIORITY MĚSTA Zisky města jsou takřka výhradně z turistiky, proto se řadí větší důležitost projektům, které podporují atraktivitu města. Úprava vzhledu náměstí a celkově nižší dopravní zatížení prostoru by měly být hlavní prioritou, ale pravda je taková, že důležitost tohoto projektu a jistota realizace jej učinily tak samozřejmým, že se ocitl mezi druhou polovinou priorit. Zastupitelé považují za nejdůležitější projekt přestavbu a modernizaci letního kina, které bude sloužit jako víceúčelové kulturní centrum. Jako velmi důležité se projevily i projekty zaměřené na sportovní vyžití. Logickým výstupem je fakt, že projekty, které slouží ke zpříjemnění života občanů města, jsou v pozadí, i když se ví, že jsou neodkladné.

PROČ SE VLASTNĚ VYTVÁŘÍ LISTINA PRIORIT? Výsledek slouží jako orientační. Zastupitelé vlastně určují základní podklad pro financování. Čím je pro ně daný problém důležitější, tím by měl být více podpořen penězi z rozpočtu než penězi z dotací, či úvěrů. Občané města většinou mají subjektivnější názory a prosazují projekty výhodné pro jejich okolí, nebo si neuvědomí množství financí města a prosazují nákladnější projekty, anebo mají úplně jiné problémy a snaží se prosadit nevyřčené nové projekty.

HISTORIE PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE OBCE Plán rozvoje města má v Benešově nad Ploučnicí premiéru. Předchůdce byl jakýsi plán 13-ti obcí Benešovska, o kterém se rozhodovalo mezi všemi zastupiteli velmi jednoduchým způsobem. Politická koalice regionu povětšinou prosadila své. Plán byl vždy jen základní předlohou, projekty se povětšinou realizovali ve chvíli kdy nastal nějaký problém a to neslo složitou finanční situaci.

Kde je 13. obec? Tou je Ovesná u Benešova nad Ploučnicí, která je však pod jeho správou.

VIZE DO BUDOUCNA S odkazem na Plán rozvoje je hlavní vizí udělat z města velmi atraktivní turistické centrum s rozumně vyřešenou infrastrukturou, sportovním vyžitím a i kulturním a také vytvořit dobrý základ pro příchod nových firem či služeb, které by měly samozřejmě velmi pozitivní dopad na rozpočet města. Aby bylo co nejvíce a nejuspokojivěji dosaženo vytyčených cílů, obrátili se zastupitelé a rada města na nejmenovanou společnost, která městu za velmi atraktivních podmínek poskytne pomoc ohledně Plánu rozvoje města.

ČINNOSTI SPJATÉ S PLÁNEM ROZVOJE Město v posledních letech vynakládá prostředky na reklamu města. S pomocí sponzorských darů se město účastní či přímo vynakládá vlastní úsilí na tvorbu různých turistických průvodců.

SHRNUTÍ PLÁN ROZVOJE MĚSTA SE ORGANIZOVANĚ VYTVÁŘÍ V BENEŠOVĚ NAD PLOUČNICÍ POPRVÉ ZASTUPITELSTVO A RADA MĚSTA URČÍ PRIORITNÍ PROJEKTY PO VYHODNOCENÍ DŮLEŽITOSTI PROJEKTŮ SE K PROJEKTŮM VYJADŘUJÍ OBČANÉ VE SPOLUPRÁCI S EXTERNÍ SPOLEČNOSTÍ SE PLÁN DOVEDE DO FINÁLNÍ PODOBY A ZPRACUJÍ SE PROJEKTY DLE FINANČNÍ SITUACE, DLE DŮLEŽITOSTI PROJEKTŮ A DLE FÁZE REALIZACE SE ZAPOČÍNÁ S DOKONČOVÁNÍM STARÝCH PROJEKTŮ A NÁSLEDNÝM ZAPOČÍNÁNÍM PROJEKTŮ NOVÝCH