 00420 261331111  00420 216332010  Celní správa České republiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Predikce daňových výnosů Smilovice, prosinec 2008
Advertisements

Struktura daní v ČR.
Celní správa České republiky
NCTS – aktuální informace z provozu
DPH Nepřímá daň Všeobecná daň ze spotřeby
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Struktura daní v ČR.
Struktura daní v ČR.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Spotřební a ekologické daně Označení materiálu:
Zajištění celního dluhu a spotřební daně po modernizaci CS ČR
Generální ředitelství cel
DAŇOVÝ SYSTÉM České republiky. Daňový systém České republiky je ve svých hlavních znacích podobný systémům většiny vyspělých zemí Daňový systém České.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK
Spotřební a energetické daně
Identifikace podvodu s nezdaněnými minerálními oleji využívaných jako motorová nafta – realizace případu s krycím názvem „FORM“
CESTOVNÍ RUCH Přednáška Celní a devizový zákon Kateřina Ryglová, Ústav marketingu a obchodu,
ZÁKON O ROZPOČTOVÉM URČENÍ DANÍ č. 243/2000 Sb..  upravuje rozpočtové určení daně z přidané hodnoty, daní spotřebních, daní z příjmů, daně z nemovitostí.
VY_32_INOVACE_ Daňová soustava.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 24. března 2014.
Celní správa České republiky
Připravované úpravy daňových zákonů ke snížení deficitu a jejich dopad na malé a střední podniky 1. prosince 2009 Ing. Eduard Janota.
definice daně přímé daně (daň z příjmu, majetkové daně) nepřímé daně
Veřejné finance Ing. Vojtěch Jindra. Veřejné finance Finance představují proces tvorby, rozdělování a užití peněžních fondů a peněžního kapitálu. Finance.
Celní správa ČR a potírání pašování drog
Výpočet celní hodnoty, cla a daní
Veřejné finance Ing. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2014.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Číslo materiáluVY_62_INOVACE_EKO_4S_RE_33_09 NázevDaně Druh učebního materiálu Prezentace PředmětEkonomika Ročník4 Tématický celekDaňový systém AnotaceVysvětlení.
Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
DANĚ Seznámení se základními typy daní VY_32_INOVACE_7A18 Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Karel Hübner.
Statistiky provozu systému e-Dovoz za 1-5/2012
Daňová teorie a politika
5. téma: Veřejné příjmy – charakteristika, druhy a členění
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Zdanění subjektů terciárního sektoru
AKCÍZY – Právní regulace spotřebních 22
Statistiky celních řízení CS ČR
Pokles příjmů obecních rozpočtů a způsoby řešení jeho dopadů Ministerstvo financí ČR Praha listopad 2009 Jan Zikl.
Finanční a rozpočtové právo
Daňová teorie a politika
Spotřební daně nepřímé, selektivní, ze spotřeby Rozpočtové určení
FINANČNÍ SPRÁVA Petr Mrkývka © 2012.
Ekonomika pivovarského průmyslu
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_POD_80 ROČNÍK: 3. VZDĚLÁVACÍ OBOR:PODNIKÁNÍ V HOTELNICTVÍ.
Daně Rizikem pro volný pohyb zboží může být i rozdílné zdanění Sjednocení daňových soustav - nereálné 1. Daňová diskriminace zakázána - (Případ „Whisky.
Harmonizace daní v EU.
DANĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
DAŇOVÁ SOUSTAVA. Daňová soustava  Členění na přímé (z příjmu a majetkové) a nepřímé  Kdo je plátce a poplatník?  Daně přímé  Daň z příjmu FO a PO.
Spotřební daň Ekonomika podniku 2. ročník Spotřební daň - je nepřímá daň, tzn. je součástí ceny výrobku - je placena jednorázově při prvním prodeji od.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Jitka Jirmanová Název materiálu:
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 30. listopadu 2015.
E K O N O M I K A Nepřímé daně - úvod. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
NEPŘÍMÁ DAŇ Lasíková C2B. = je daň, kterou státu platí jiná osoba, než ta, na kterou účinky dopadají Zahrnuta v ceně zboží, služeb Rozdělení: Selektivní.
Spotřební daně. Uvalena na výrobky nadstandardní spotřeby (cigarety, alkohol), výrobky nadstandardní spotřeby (cigarety, alkohol), levné výrobky, které.
Alkohol a kouření: proč je v ČR tak málo motivovaných k prevenci? Spotřební daň jako zdroj příjmu státního rozpočtu i možný nástroj regulace spotřeby?
12. přednáška Daně ze spotřeby. Daně ze spotřeby - Osnova 1. Úvod, základní pojmy, výnosy 2. DPH 3. Daně spotřební 4. Harmonizace v EU.
Obsah veřejných rozpočtů I 4. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 37.
Svítá na lepší časy ? 2. května 2017 palác Žofín
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
DAŇOVÁ SOUSTAVA.
Akcízy s využitím materiálů P. Mrkývky
SPOTŘEBNÍ DANĚ zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních
Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Daňová soustava České republiky
Mgr. et Mgr. Michal Tuláček 7. prosince 2017
Vývoj spotrebných daní V sr a ich vplyv na príjmy štátneho rozpočtu
Regulační funkce spotřebních daní
Spotřební a energetické daně
Transkript prezentace:

   Celní správa České republiky

Celní správa ČR VÝBĚR CEL A DANÍ V ROCE 2007

Celní správa České republiky Celkový daňový výnos ČR……… 726,6 mld. Kč Výnos realizovaný CS ČR……… 146,3 mld. Kč = 20 % Celkový příjem SR ČR z cel a daní …… 532,2 mld. Kč Příjem SR ČR realizovaný CS ČR* …… 133,0 mld. Kč = 25 % * 75% vybraného cla je odváděno do rozpočtu EU 9,1 % výnosu ze spotřební daně z minerálních olejů je převedeno do SFDI

Celní správa České republiky Celkový výnos ………… 146,3 mld. Kč z toho: Spotřební daně………… 138,9 mld. Kč z toho: Minerální ol.…………. 80,8 mld. Kč Tabák…………. 47,0 mld. Kč Líh…………. 7,1 mld. Kč Pivo………… 3,7 mld. Kč Víno………… 0,3 mld. Kč Clo………… 7,4 mld. Kč

Celní správa České republiky GRAFICKÉ ZNÁZORNĚNÍ

Celní správa České republiky POROVNÁNÍ S ROKEM 2006 Bez SPD z tabáku a tabákových výrobků

Celní správa České republiky DĚLENÁ SPRÁVA Dělená správa

Celní správa České republiky Skutečnosti ovlivňující výběr v roce 2007: - hospodářský růst v ČR (např. minerální oleje) - zahraniční investice (clo) - změny sazeb daně a předzásobení (tabákové výrobky) - kvalita správy daní (průřezově) - účinné aktivity CS na poli pátrání a prosazování práva (průřezově)