Bezpečnostní hrozby a rizika spojená s vývojem kriminality na Slovensku Květoň Holcr, Bratislavská vysoká škola práva Jaroslav Holomek, Akadémia Policajného.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GOOD DECISIONS – BAD OUTCOMES
Advertisements

Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
EStrategie statutární město Ostrava Ing.Jaromír Tomala
Lokalizace průmyslových (ekonomických aktivit)
Bezpečnost, bezpečnostní hrozby a rizika
SVĚTOVÁ EKONOMIKA 11 Světová ekonomika OPF.
TEORETICKÉ OTÁZKY BEZPEČNOSTI
Možné dopady strategie Evropa 2020 na malé na malé a střední podniky Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Praha Strategie EVROPA 2020 Nové.
Základy státní správy Veřejná správa. Stát  Musí mít politickou autoritu, prostřednictvím kterých realizuje státní moc  Státní moc je nezávislá, uskutečňovaná.
¨ Kriminogenní faktory
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Hospodářská politika.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Úvod.  Ekonomie = interdisciplinární věda zkoumající zejména chování ekonomických subjektů = dále také hospodárnost, úspornost, dobré hospodaření  Obecná.
Mikroekonomie I Formování trhu
Kriminalita v ČR Databázové systémy II Bc. Martin Chodúr, Bc. Vojtěch Hanáček.
Strukturální politika. STRUKTURÁLNÍ POLITIKA POLITIKA SCHOPNOSTI PŘIZPŮSOBENÍ SE MĚNÍCÍM PODMÍNKÁM VE STRUKTUŘE EKONOMIKY STRUKTURA – VNITŘNÍ ČLENĚNÍ.
1 Role české energetiky (doma a) na evropském trhu Petr Karas, ředitel Ústavu pro energetiku při Vysoké škole finanční a správní v Praze.
Trh a tržní mechanizmus Ne chaos, ale ekonomický řád.
Zadání případové studie
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Vít Řanda Policejní prezidium ČR Úřad služby kriminální policie a vyšetřování oddělení informační kriminality.
Praha, 15. června 2010 Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR.
Etika ve VP. Etické problémy ve střední a východní Evropě Etické otázky v politice = chování lidí v politickém procesu, zlé a dobré úmysly v pol. procesu.
Občanská společnost a občanský sektor PhDr. Jaroslava Šťastná, Ph.D.
Úloha neziskových organizací v národním hospodářství.
Hospodářský mechanismus
Sociální ekonomika Vývoj modelů sociálního charakteru státu – I. část Merkantilismus ( století) 1. WELFARE STATE – Stát veřejných sociálních.
Trh práce a politika zaměstnanosti Zuzana Hrdličková Porovnání vývoje trhu práce v zemích V4.
Jakub Špork 20. prosince O co dnes půjde?  Zbytky včerejší večeře (4P)  Marketing.
Sociologie 13 Sociologie politiky. politika správa veřejných záležitostí – Záležitosti týkající se velké části občanů, nebo všech (oproti soukromým záležitostem)
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Trh, práva spotřebitele – tržní mechanismus
Informační bezpečnost jako rámec ochrany osobních údajů v orgánech veřejné správy Hradec Králové
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Implementace veřejného zájmu Veřejné politiky. CYKLUS VEP  KDE JSME ? (identifikace a formulace VZ) - různé varianty řešení problému (kriminalita, dopr.
VY_32_INOVACE_ Mikroekonomie.
Chicagská škola Rozvoj od 30. let 20. století
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Alexis de Tocqueville / / Karl Marx /1818 – 1883/
ZÁKLADNÍ EKONOMICKÉ SYSTÉMY
Tržní prostředí.
Tržní hospodářství II. Petr Machala.
Podnik a výroba 8. – Obsah Základní ekonomické pojmy Podnik a výroba – úvod do problematiky Podniky v Evropě Obrat podniku Sociální a environmentální.
Trh bydlení EKBY- 4. přednáška 15. března Specifika bydlení heterogenní, komplexní zboží zboží dlouhodobé spotřeby fixace v prostoru ostatní specifika:
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie
Prosperita a konkurenceschopnost František Laudát.
Podstata podniku a podnikání. Znaky podnikání Zisk Riziko Kapitál Zhodnocování Zákazníci.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Finanční trh. Banka. Bankovní systém.. TRHY ZBOŽÍ A SLUŽEB PRODUKČNÍ JEDNOTKY (PODNIKY) DOMÁCNOSTI TRHY VÝROBNÍCH FAKTORŮ výrobní faktory tok výdajů za.
Cena dopravního výkonu v dlouhodobé smlouvě o zajištění dopravní obslužnosti veřejnou linkovou dopravou Kroměříž
VEŘEJNÁ EKONOMIE a VEŘEJNÝ SEKTOR Co je jeho náplní a jak velký má být?
Model struktury strategického managementu
Ing. Veronika Dostálková MBA SAMOSTATNÉ OPAKOVÁNÍ Podnik a podnikání 3. ročník Srpen 2012.
Korupce jako problém současné společnosti a politiky Vladimíra Dvořáková Letní škola výchovy k občanství… Olomouc,
Ing. Veronika Dostálková MBA
Phdr.Hana pazlarová, ph.d
Kolektivní investování
Strategie regionu, obce
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Mgr. Rostislav Navláčil 15. Trh práce Občanská nauka 1. – 4.
Obecná ekonomie STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Proč by se měl podnik chovat na trhu eticky?
Priority Policie České republiky na rok 2012
Ekonomika Makroekonomie - AD 4. Ing. Miroslava Farmačková
Phdr.Hana pazlarová, ph.d
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Otevřená data v České republice
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Transkript prezentace:

Bezpečnostní hrozby a rizika spojená s vývojem kriminality na Slovensku Květoň Holcr, Bratislavská vysoká škola práva Jaroslav Holomek, Akadémia Policajného zboru, Bratislava

Organizovaná trestná činnost Organizovaná trestná činnost je reakcí na slabou společnost a slabý stát. Organizovaná trestná činnost je reakcí na slabou společnost a slabý stát. Kriminální podsvětí si bude stále více osvojovat organizační struktury podnikatelských subjektů. Trestná Trestná činnost kriminálních organizací bude zaměřená nejen do tradičných oblastí, ale i do oblastí, které se v současnosti vyskytují zřídka zřídka. Kriminální organizace budou využívat stále více globalizující se informační, finanční a dopravní sítě a budou mezi sebou účelově vytvářet volné aliance.

Korupce Korupce je fenomén, který významně ohrožuje společenský, ekonomický a politický vývoj, oslabuje demokracii a devastuje morálku občanů. Korupce je fenomén, který významně ohrožuje společenský, ekonomický a politický vývoj, oslabuje demokracii a devastuje morálku občanů.  Nacházíme se v situaci, kdy už samotný počátek cesty k stabilní a prosperující tržní ekonomice je zatížený téměř nekontrolovatelnou a téměř všudypřítomnou korupcí.  Rizikovými faktory jsou především selhání trhu a regulačních zásahů veřejné správy, existence monopolu spojeného se subjektivním rozhodováním, převaha poptávky nad nabídkou, příliš vysoká míra zasahování státu do ekonomiky, zpoždění, neuskutečnění, resp. nedokončení reforem atd.

Nové druhy a formy kriminality Objevují se úplně nové druhy trestných činů, resp. tradičné jsou páchané novými formami. Objevují se úplně nové druhy trestných činů, resp. tradičné jsou páchané novými formami.  Je třeba očekávat nové druhy kriminality charakterizované neobyčejně vysokou profesionalitou, latencí a těsným propojením s nejdynamičtěji se rozvíjejícími vědními obory (biologií, farmakologií, genetikou, elektronikou a dalšími).  V úvahu přicházejí i zcela nové druhy kriminality, které trestní zákon v současnosti nezná. Půjde tu především o využití nových technologií a též o nové způsoby a možnosti „zábavy“.

Děkujeme za pozornost!