Orgány právní ochrany a sankce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NEZNALOST ZÁKONA NEOMLOUVÁ!!!
Advertisements

Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření11.
Jak si počínat při soudním jednání
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření28.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Autor:Pavlína Krejčí Předmět/vzdělávací oblast:Základy společenských věd Tematická oblast:Člověk a právo Téma:Právní ochrana občanů Ročník:1. a 2. Datum.
Vítám vás! Školní rok 2006/2007 Gymnázium a SOŠ Orlová Lutyně JUDr. Ladislav Hýža.
Právní řád České republiky. Obsah právo právní norma morálka právní vztahy právní řád právní předpisy právní způsobilost právní odvětví právní ochrana.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_541_VyOv8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
TEST 1. Může Skrblík Ječmenovi proplatit pokutový blok jako výdaj tábora – střediska? Proč? 2. Byly splněny podmínky pro blokové řízení? 3. Může se Baghíra.
Právo Mgr. Blanka Chocová 2010/11.
Trestní právo procesní II.
Digitální učební materiál
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86  Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice  Registrační.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
Moc soudní Pavel Šuranský.
Profesní mlčenlivost Vztahuje se na všechny osoby, které přijdou do styku s údaji osobními, citlivými, utajovanými skutečnostmi, utajovanými informacemi.
Morálka a mravnost Petr Machala.
Trestní právo hmotné II.
Význam práva Petr Machala.
I ve škole s pravidly Petr Machala.
Lidská práva v dokumentech
Právní normy Pavel Šuranský.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:
Občanské soudní řízení
VY_32_INOVACE_SVF34560DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Trestní právo procesní I.
Základní práva a svobody
1 Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č. 22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _.
Právní normy Petr Machala. závazné pravidlo chování, vydané příslušným státním orgánem v předepsané formě právní řád se skládá z: předpis se skládá z.
VY_32_INOVACE_SVF35460DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Jsem občanem Evropské unie
Právní řád ČR 7.ročník. Proč potřebujeme právo Lidé žijí ve společnosti a vstupují mezi sebou do vzájemných vztahů. Většinou se chováme podle toho, co.
Právo souhrn pravidel stanovených a vynutitelných státem organizuje a řídí lidské soužití.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_16_12_ Orgány právní ochrany Číslo projektu:
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Právní ochrana, soudnictví, soustava soudů v ČR. Soudnictví  činnost nezávislých soudů jako státních orgánů  řeší konkrétní případy na základě stanovených.
S YSTÉM PRÁVA Vytvořila Ing. Lenka Hřibová, Květen 2016.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Trestní právo 1 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Orgány právní ochrany občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2.
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_14/10_Protiprávní jednání Téma: Protiprávní jednání.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
VY_32_INOVACE_47_Přestupky, trestné činy Využití ICT Identifikátor školy:
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_062 Jméno autora: Blanka Zbožínková Název práce:
Název vzdělávacího materiálu
ORGÁNY PRÁVNÍ OCHRANY A SANKCE
Pravidla chování, právo a morálka
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
8. třída, ZŠ Mikoláše Alše Matouš Bořkovec
Když nejsou pravidla, povinnosti a zákony dodržovány.
Název vzdělávacího materiálu
Název školy: Základní škola Městec Králové
Název vzdělávacího materiálu
§ Soudní řízení § § § §.
Ochrana poskytovaná před domácím násilím
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Vnější systémová charakteristika finančního práva
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_10 Společenské normy
VY_32_INOVACE_11_ČR – demokratický stát
soudci, advokáti, notáři, exekutoři, státní zastupitelství, Policie ČR
VY_32_INOVACE_VO.9.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.10_Právní řád ČR Název:
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Orgány právní ochrany a sankce Petr Machala

Co se ti vybaví, když se řekne právní ochrana a sankce? Je správné, aby lidé sami brali právo do svých rukou?

Víte co je to právní vědomí? Jak byste se zachovali v této situaci? základní znalost práva a povinností Jak byste se zachovali v této situaci? Půjčili jste peníze, nechce je vrátit. Najdete peněženku i s doklady. Při fotbalu jsi nechtěně roztrhl kamarádovi tričko.. Vidíte, jak někdo úmyslně někoho bije.

právní a morální normou? A hlavně nehřešte!!! člověk je bytost, která občas ráda překročí nastavené normy a pravidla Proč tomu tak je? Jaký je rozdíl mezi právní a morální normou?

„Právo je minimum morálky“ právní normy jsou nejdůležitější jsou všeobecně závazné dodržování si vynucují státní orgány „Právo je minimum morálky“ nejzávažnější porušování právních norem řeší orgány právní ochrany

Vytvořte správně dvojici. 1 soudy vypracovávají obžalobu proti obviněnému a 2 policie rozhodují spor, na čí straně je pravda b 3 notáři zastupují klienty v právních sporech c 4 státní zastupitelství připravují pro soudy řízení o dědictví d 5 advokáti odhalují trestné činy a jejich pachatele e

Co se ti vybaví, když se řekne sankce? K čemu slouží? Účel preventivní (předcházející) represivní (odvetný) – když došlo k porušení normy Uveďte příklady obou druhů sankcí. Kdy bude následovat trest? v politice

Děkuji za pozornost.