Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Pardubicích

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Dotační program ŠKOLICÍ STŘEDISKA
Projekty „Školení je šance“ a „Vzdělávejte se!“. 2 Projekty Projekt Školení je šance - podává zaměstnavatel na MPSV Projekt Vzdělávejte se - žádá zaměstnavatel.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
„Vzdělávejte se pro růst v Ústeckém kraji II“
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ ASITENTŮ V PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍCH V PRAZE
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE zkrácený název „Pomoc potřebným“ Reg. č. CZ.1.04/2.1.00/
Ing. Stanislava Správková
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Projekty „Školení je šance“ a „Vzdělávejte se!“ Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
„Vzdělávejte se pro růst
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Vzdělávejte se pro růst v Jihočeském kraji reg. č. CZ /1. 1
Projekt „Vzdělávejte se!“
Projekt „Vzdělávejte se pro růst v Olomouckém kraji II. “ CZ /1
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Představení projektu „Vzdělávejte se pro růst!“
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE (CZ.1.04/2.1.00/ ) Informační seminář pro poskytovatele sociálních.
Vzdělávejte se pro růst v Karlovarském kraji II seminář pro zaměstnavatele Karlovy Vary
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Plzeň
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Výzva k předkládání žádostí
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Ing. Stanislava Správková
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
VZDĚLÁVÁNÍ (ve službách zaměstnanosti)
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Pardubicích Projekt „Vzdělávejte se pro růst!“ Informační seminář pro žadatele v Pardubickém kraji, 5. 8.2011 Ing. Žaneta Závodová Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Pardubicích

Zaměření projektu Projekt je určen pro zaměstnavatele v odvětvích s předpokladem růstu a s významným podílem na tvorbě HDP. Projekt umožní vybraným podnikům získat finanční příspěvky na vzdělávání či rekvalifikaci svých zaměstnanců, současně budou zaměstnavateli hrazeny mzdové náklady zaměstnanců, kteří se vzdělávání účastní a to za dobu skutečně strávenou na vzdělávání, max. však 24 000,- Kč měsíčně. V rámci projektu lze vzdělávat zaměstnance poskytovatelů terénních či ambulantních sociálních služeb na pozicích pracovník v sociálních službách. Projekt je realizován v období od 31. 5. 2011 – 31. 7. 2013 přičemž vzdělávací aktivity musí být ukončeny k 31. 5. 2013. Na realizaci projektu byla z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost vyčleněna částka 850 mil. Kč pro celou ČR.

Zaměření projektu Podpora je zaměřena zejména na: Zaměstnavatele – kteří realizují svoji činnost v odvětvích – strojírenství, stavebnictví atd., podporované NACE jsou uvedeny v příloze č. 1 Manuálu pro zájemce o vstup do projektu „Vzdělávejte se pro růst“. Zaměstnavatele – poskytovatele služeb sociální péče ambulantní a terénní formy s registrací dle zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů. Nestátní neziskové organizace pouze za předpokladu, že jejich předmětem činnosti je působnost v odvětí sekce Q Zdravotní a sociální péče (pouze odvětví 88.10) Konkrétně se jedná o následující ekonomické činnosti CZ-NACE: 88.1 Ambulantní nebo terénní sociální služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením 88.10 Ambulantní nebo terénní sociální služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením 88.10.1 Ambulantní nebo terénní sociální služby pro seniory 88.10.2 Ambulantní nebo terénní sociální služby pro osoby se zdravotním postižením

Proces podání žádosti Žádost předkládá zaměstnavatel příslušnému kontaktnímu pracovišti Úřadu práce České republiky (dle místa výkonu práce zaměstnanců) Příslušné formuláře jsou ke stažení na webových stránkách krajské pobočky ÚP v Pardubicích, věnovaných projektu: http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/pak/esf/vzdelavejte_se_pro_rust Úřad práce žádost formálně zkontroluje (v případě nedostatků vyzve žadatele k doplnění). Úplnou žádost hodnotící komise do 30 dnů posoudí. Po posouzení a případném schválení žádosti komisí, uzavírá Úřad práce ČR se zaměstnavatelem dohodu, na základě které zaměstnavatel realizuje výběr dodavatele školení.

Průběh realizace Zrealizované výběrové řízení je nutno před zahájením vzdělávání předložit Úřadu práce ČR (postupuje-li zadavatel v souladu s principy transparentnosti, rovného zacházení a nediskriminace, nemusí u zakázek, ve kterých předpokládaná hodnota plnění nedosahuje částky 200 tis. Kč, provádět výběrové řízení. Dostačující je předložení spolu s žádostí další 2 konkurenční nabídky. Mzdové vyúčtování předkládá zaměstnavatel ÚP ČR měsíčně již v průběhu vzdělávání, náklady za vzdělávací aktivitu dokládá až po ukončení vzdělávací akce. Vzdělávací zařízení mohou do projektu vstoupit až ve fázi výběru dodavatele, v případě vyřizování žádosti se vzdělávací zařízení nesmí účastnit soutěže o zakázku.

Pravidla poskytování příspěvku Příspěvek je poskytován v režimu veřejné podpory. Režim veřejné podpory „de minimis“ – až 100% vynaložených nákladů (vzdělávací aktivita + mzdové náklady) Režim „blokové výjimky“ - u specifického vzdělávání max. podpora 25% způsobilých nákladů, u obecného vzdělávání max. 60% způsobilých nákladů. Intenzitu podpory lze za určitých podmínek zvýšit (např. vzdělávání je poskytnuto zdravotně postiženým nebo znevýhodněným pracovníkům) maximálně však do výše 80% způsobilých výdajů Jeden žadatel může čerpat max. 500 tis. Kč měsíčně, vzdělávání může trvat až 18 měsíců

Typy vzdělávání Příspěvek může být poskytován na vzdělávání obecné, v odůvodněných případech pak i na specifické. Vzdělání musí být zaměřeno výhradně na následující oblasti: Další profesní vzdělávání s důrazem na odborné vzdělávání zaměstnanců, zaměřené zejména na zvýšení, rozšíření, prohloubení, obnovení nebo udržení kvalifikace, realizované ve vzdělávacím programu: a) zařízením s akreditovaným vzdělávacím programem, b) zařízením s akreditovaným vzdělávacím programem podle zvláštního právního předpisu (např. zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách) c) zařízením se vzdělávacím programem podle zvláštního právního předpisu d) školou v rámci oboru vzdělání Odborná jazyková výuka související s pracovní činností V odůvodněných případech další profesní vzdělávání zaměstnanců dle specifických potřeb zaměstnavatelů, včetně přípravy na konkrétní náplň práce pro konkrétní pracovní pozici, které nelze realizovat dle první odrážky.

Typy vzdělávání Příspěvek může být poskytován na vzdělávání obecné, v odůvodněných případech pak i specifické. Vzdělání musí být zaměřeno výhradně na následující oblasti: Další profesní vzdělávání s důrazem na odborné vzdělávání zaměstnanců, zaměřené zejména na zvýšení, rozšíření, prohloubení, obnovení nebo udržení kvalifikace, realizované ve vzdělávacím programu: a) zařízením s akreditovaným vzdělávacím programem, b) zařízením s akreditovaným vzdělávacím programem podle zvláštního právního předpisu (např. zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách) c) zařízením se vzdělávacím programem podle zvláštního právního předpisu d) školou v rámci oboru vzdělání Odborná jazyková výuka související s pracovní činností V odůvodněných případech další profesní vzdělávání zaměstnanců dle specifických potřeb zaměstnavatelů, včetně přípravy na konkrétní náplň práce pro konkrétní pracovní pozici, které nelze realizovat dle první odrážky

Výše prostředků Na realizaci projektu byla z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost vyčleněna částka 850 mil. Kč pro celou ČR. Částka určená pro čerpání na vzdělávací aktivity v oblasti sociálních služeb je v celkové výši 300 mil. Kč. Tyto prostředky jsou rezervovány do konce listopadu 2011. V jednotlivých okresech Pardubického kraje jsou alokovány toto částky: Pardubice 4 392 tis. Kč Chrudim 2 722 tis. Kč Svitavy 2 743 tis. Kč Ústí nad Orlicí 3 627 tis. Kč Celkem 13 484 tis. Kč

Kontakty Kontaktní pracoviště v Pardubicích Ing. Ivana Pletánková tel. 950 144 437, email. ivana.pletankova@pa.mpsv.cz Helena Ročková tel. 950 144 476, email. helena.rockova@pa.mpsv.cz Kontaktní pracoviště Chrudim Hana Vavroušková tel. 950 119 463, email. hana.vavrouskova@cr.mpsv.cz PhDr. Miroslav Panák tel. 950 119 440, email. miroslav.panak@cr.mpsv.cz Kontaktní pracoviště Svitavy Iveta Salavcova tel. 950 163 423, email. iveta.salavcova@sy.mpsv.cz Věra Tichá tel. 950 163 451, email. vera.ticha@sy.mpsv.cz Kontaktní pracoviště Ústí nad Orlicí Bc. Zdenka Šimková tel. 950 172 420, email. zdenka.simkova@uo.mpsv.cz Vladimíra Bubeníková tel. 950 172 317, email. vladimira.bubenikova@uo.mpsv.cz

Veškeré informace včetně Manuálu pro zaměstnavatele i všech tiskopisů jsou k dispozici na internetových stránkách krajské pobočky Úřadu práce České republiky v Pardubicích http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/pak/esf/vzdelavejte_se_pro_rust Akreditace udělované MPSV pro oblast celoživotního vzdělávání sociálních pracovníků a kvalifikačního vzdělání pracovníků v sociálních službách http://www.mpsv.cz/cs/3493 Děkuji Vám za pozornost!