Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Ullmannová. Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR. :

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Advertisements

Měření fyzikálních veličin – Měření teploty
VÝPRAVA DO VESMÍRU Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
PC – další počítače notebook mobilní telefon kapesní počítač superpočítač.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Jules Verne životopis autora,
Rudy Vzdělávací oblast : Člověk a jeho svět Člověk součást přírody
Oceány a moře HYDROSFÉRA
Osvobozené divadlo.
Základní škola, Liberec, Křížanská 80, p. o. Vypracoval:. Mgr
HORNINY A NEROSTY Přírodověda 5. ročník Gabriela Mikulková 2013.
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 9 Tematický okruhAstronomie TémaPlynné.
Neživá příroda – Slunce
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuzsková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
VY_32_INOVACE_G Drahé kovy.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Přírodověda Ročník :
Autor: Mgr. Helena Uhříková
Historie a současnost ochrany přírody v České republice
EU - 07 – 24 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Skalský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
VODNÍ NÁDRŽE ČESKÉ REPUBLIKY
Autor: Mgr. Pavla Martincová
Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR.
PŘÍRODOPIS - 9. ročník PRVKY.
Nerosty Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.07
Neživá příroda - vzduch
Měření fyzikálních veličin – Měření délky
Neživá příroda - vzduch
Chráněná území v České republice
Magnetické vlastnosti látek
Magnetické vlastnosti látek
Elektromagnetické jevy
L Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhMagnetismus TémaMagnety.
Autor: Mgr. Helena Uhříková
Měření fyzikálních veličin – Měření hmotnosti
Řekněte „oook“! Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Říjen 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR.
Autor: Mgr. Helena Koždoňová
Planety sluneční soustavy – Velké planety
Příklady dědičnosti u člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Puzzle – jehličnaté stromy
Obojživelníci - ocasatí
VY_52_INOVACE_21 Rudy určeno pro 5. ročník ZŠ
Identifikace kovů Autor: Mgr. Miloslav Šůstek
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Vlci Pří_087_Rozmanitost přírody_Vlci Autor: Mgr. Marie Boučková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo.
ENERGETIKA A TĚŽKÝ PRŮMYSL
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda, Chemie Název: Zlato, Stříbro Autor: Zdeněk Fikejs Datum, třída: roč. Stručná anotace: Seznámení se základními.
Nerosty a horniny III Rudy - drahé kovy.
Oběh vody Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Planety sluneční soustavy – Velké planety
Smyslová ústrojí člověka
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
RUDY.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 - PŘ – RUDY 2- DRAHÉ KOVY Autor: Denisa Štelzigová.
Energetické suroviny Název školyPlavská škola AutorMgr. Jitka Hýsková, DiS. Název VY_32_INOVACE_13_PŘ5 _Energetické suroviny - uhlí TémaPŘ 5 Název školyPlavská.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_02_32_ŽELEZNÉ RUDY. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo. Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace RUDY – železné rudy Název : VY_32_inovace_01 - PŘ - RUDY - ŽELEZNÉ.
Prezentace – výklad učiva
Prezentace – výklad učiva
OXIDY – sloučeniny prvků s kyslíkem v různém poměru
Obnovitelné a neobnovitelné přírodní zdroje
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
RUDY A DRAHÉ KOVY Filip Svoboda.
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Ullmannová. Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR. : Autor: Mgr. Jana Ullmannová Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Přírodověda Ročník: 5. ročník Období zpracování: leden 2012

Děti doplňují věty, odpovídají na otázky, při kliknutí se objeví správná odpověď U obrázků typují, co obrázek znázorňuje, při kliknutí na obrázek se objeví správná odpověď. U některých obrázků vpravo dole jsou odkazy na videa k danému tématu.

Železné rudy – získáváme z nich tavením železo Mezi nejdůležitější rudy patří :

Železo se vyrábí zpracováním železné rudy v hutích. V železárnách se vyrábí kusové železo Ve válcovnách se vyrábí za horka různé dráty a pružiny V drátovnách se vyrábí V ocelárnách se železo se železo válcuje na plechy, potrubí apod. zušlechťuje a vzniká ocel. Tavení železa :

ŽELEZO

KOLEJE Z OCELI

OCELOVÉ LANA

NÁDOBÍ ZE ŽELEZA

VÍTKOVICKÉ ŽELEZÁRNY

ŽELEZNÝ MOST

KAROSERIE TOHOTO AUTA JE VROBENA Z ŽELEZNÉHO PLECHU Výroba karoserie: TJhRU

OCELOVÁ HORSKÁ DRÁHA

DRÁTĚNÝ PLOT

Magnetit je silně magnetický. Přitahuje tedy magnet. ŽELEZA

MAGNETIT Magnetit: CGkp0

Drahé kovy jsou v přírodě vzácné a jsou velmi krásné. Používají se zejména na výrobu šperků. ZLATO A STŘÍBRO

žlutou České korunovační klenoty: v_QdA&feature=related

PŘÍRODNÍ KOVOVÉ ZLATO Rýžování zlata: WO97CZKns&feature=related

KRYSTALICKÉ KOVOVÉ ZLATO

ZLATÝ PRSTEN Výroba šperků: O3qa8&feature=related

POZLACENÁ SOCHA

ZLATÁ CIHLE

bílou

PŘÍRODNÍ STŘÍBRO

STŘÍBRNÁ CIHLE

PRSTENY ZE STŘÍBRA

STŘÍBRNÝ POČÍTAČOVÝ ČIP

ZDROJE: ŽELEZO:ALCHEMIST. Wikipedia.cz [online]. 24. dubna 2010 [cit ]. Dostupný pod licencí Creativa Commons na WWW: MAGNETIT: AUTOR NEZNÁMÝ. Wikipedia.cz [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: KOLEJE: CARACO, Alain. Wikipedia.cz [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: OCELOVÉ LANA : HEMMERLEIN, Johannes. Wikipedia.cz [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Creatie Commons na WWW: VÍTKOVICKÉ ŽELEZÁRNY: ŠTEFEK, Petr. Wikipedia.cz [online]. 24. ledna 2005 [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: ŽELEZNÝ MOST: SPORER, Petr. Wikipedia.cz [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Self_GFDL_and_cc-by-sa-2.5 na WWW: OCELOVÁ DRÁHA: WILLMCC. Wikipedia.cz [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: MAZDA: AUTOR NEZNÁMÝ. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: PLOT: PILSAK. Wikipedia.cz [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: ZLATO: AUTOR NEZNÁMÝ. Wikipedia.cz [online] cit Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: KRYSTALICKÉ ZLATO: ALCHEMIST. Wikipedia.cz [online]. 19. srpna 2009 [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: ZLATÁ CIHLA: AUTOR NEZNÁMÝ. Wikipedia.cz [online]. 14. srpna 2009 [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: PRSTEN: BORISLAV. Wikipedia.cz [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: SOCHA: HOFMAN, Michael. Wikipedia.cz [online]. 19. července 2001 [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: STŘÍ BRO : AUTOR NEUVEDEN. Wikipedia.cz [online] [cit ]. Dostupný na WWW: STŘÍBRNÁ CIHLE : AUTOR NEUVEDEN. Wikipedia.cz [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: PRSTENY: AUTOR NEUVEDEN. Wikipedia.cz [online] [cit ]. Dostupný na WWW: MATYÁŠEK, Jiří; ŠTIKOVÁ, Věra; TRNA, Josef. Přírodověda Člověk a jeho svět: učebnice po.ročník základní školy. Brno: Nová škola, 2004, 87. ISBN