Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Energetické suroviny Název školyPlavská škola AutorMgr. Jitka Hýsková, DiS. Název VY_32_INOVACE_13_PŘ5 _Energetické suroviny - uhlí TémaPŘ 5 Název školyPlavská.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Energetické suroviny Název školyPlavská škola AutorMgr. Jitka Hýsková, DiS. Název VY_32_INOVACE_13_PŘ5 _Energetické suroviny - uhlí TémaPŘ 5 Název školyPlavská."— Transkript prezentace:

1 Energetické suroviny Název školyPlavská škola AutorMgr. Jitka Hýsková, DiS. Název VY_32_INOVACE_13_PŘ5 _Energetické suroviny - uhlí TémaPŘ 5 Název školyPlavská škola Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Hýsková, DiS.

2 Anotace  Prezentace určená k výkladu nového tématu určená pro společnou práci s využitím interaktivní tabule.

3 Nerostné suroviny o Zopakujte si, co už víte. o Co jsou nerostné suroviny?

4 Nerostné suroviny o Zopakujte si, co už víte. o Co jsou nerostné suroviny? o Nerostné suroviny jsou horniny a nerosty, které těžíme a zpracováváme.

5 Nerostné suroviny o Zopakujte si, co už víte. o Jak dělíme nerostné suroviny?

6 Nerostné suroviny o Zopakujte si, co už víte. o Jak dělíme nerostné suroviny? o Dělíme na:1) nerudní suroviny 2) rudya) železné rudy b) drahé kovy 3) energetické suroviny

7 Energetické suroviny o = suroviny, ze kterých se vyrábí energie (např.: teplo, světlo, elektrická energie) o energetické suroviny = paliva o dělíme podle skupenství: o pevná o kapalná o plynná

8 Energetické suroviny o Pevná paliva (pevné energetické suroviny) o uhlí o Víte, jak uhlí vzniklo? o Víte, jaké typy uhlí známe? o Víte, co je antracit? o Svoje tvrzení si zkontrolujte na odkazu.

9 Energetické suroviny o Pevná paliva (pevné energetické suroviny) o Uhlí o hornina složená převážně z uhlíku o čím více uhlíku obsahuje, tím je tmavší barva o v ČR se těží: o černé uhlí (v hlubinných dolech v okolí Karviné) o hnědé uhlí ( v povrchových dolech v okolí Mostu) o použití: topení, výroba elektrické energie (při spalování v elektrárnách) ISBN 80-7289-063-8

10 Zdroje : Učebnice :Jiří Matyášek, Věra Štiková, Josef Trna. Přírodověda 5. Brno : NOVÁ ŠKOLA,s.r.o. 2004 ISBN 80-7289-063-8 Energetické suroviny. [online]. [cit. 2013-04- 26]. Dostupné z: http://generator.citace.com/dok/UdMhttp http://cs.wikipedia.org


Stáhnout ppt "Energetické suroviny Název školyPlavská škola AutorMgr. Jitka Hýsková, DiS. Název VY_32_INOVACE_13_PŘ5 _Energetické suroviny - uhlí TémaPŘ 5 Název školyPlavská."

Podobné prezentace


Reklamy Google