VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.14 Anotace: Prezentace popisuje význam lesa, faunu a floru lesa. Vzdělávací oblast: Význam lesů Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hmyz s proměnou dokonalou
Advertisements

VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.08 Anotace: Prezentace seznamuje s významnými houbami, podle obrázků je zařazuje do správné skupiny. Vzdělávací oblast: Houby bez.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.12 Anotace: Prezentace seznamuje s popisem nahosemenných rostlin, zástupci evropských jehličnanů. Vzdělávací oblast: Semenné rostliny.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.17 Anotace: Prezentace seznamuje s dělením plodů podle oplodí a druhy plodů. Vzdělávací oblast: Plody a semena Autor: Ing. Jiří.
Ptáci v okolí lidských sídel
Živočichové lesů Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.24
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.03 Anotace: Prezentace seznamuje s projevy živých organismů – pohybem a dýcháním. Vzdělávací oblast: Základní projevy živých organismů,
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.14 Anotace:
Lesní obratlovci – savci
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.16 Anotace: Prezentace podle obrázků seznamuje se stavbou květu a květenství, vysvětluje mechanismus opylení, oplození. Vzdělávací.
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis
Volně žijící zvířata-I savci
Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.15 Anotace: Prezentace popisuje stavbu těla, vývoj kořene a stonku. Vzdělávací oblast: Krytosemenné rostliny, stavba těla, kořen,
Lasicovité šelmy.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.19 Anotace: Vzdělávací oblast: Savci – hlodavci, zajíci, šelmy Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup: Rozlišuje.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.13 Anotace: Prezentace seznamuje s popisem květu krytosemenných rostlin, vysvětluje rozdíly, procvičuje, opakuje učivo. Vzdělávací.
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.16 Anotace: Vzdělávací oblast: Ptáci – brodiví
Živočichové našich polí Savci 4. ročník
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.10 Anotace: Prezentace zařazuje hmyz do oblastí, odpoví na otázky, řeší úlohy. Charakterizuje hmyz s proměnou nedokonalou. Vzdělávací.
Ptáci.
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.06 Anotace: Vzdělávací oblast: Mnohobuněční živočichové – bezobratlí - žahavci Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný.
Podkmen: OBRATLOVCI Třída: SAVCI.
VY_32_INOVACE_Př – ž 6., 7.20 Anotace: Prezentace charakterizuje rozdíly mezi sudokopytníky a lichokopytníky. Podle obrázků popisuje jednotlivé zástupce.
ŽIVOČICHOVÉ NAŠICH LESŮ
ŽIVOČICHOVÉ NAŠICH LESŮ
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.12 Anotace:
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.11 Anotace: Prezentace seznamuje s výtrusnými rostlinami, životním cyklem, zástupci. Vzdělávací oblast: Třídění rostlin, výtrusné.
Savci.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7. 18 Anotace: Prezentace seznamuje s nejznámějšími čeleďmi, odpovídá na otázky, řeší úkoly. Vzdělávací oblast: Vybrané čeledi dvouděložných.
CZ.1.07/1.4.00/
projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
 VZHLED VZHLED  ROZŠÍŘENÍ ROZŠÍŘENÍ  ŽIVOT A POTRAVA ŽIVOT A POTRAVA  ROZMNOŽOVÁNÍ ROZMNOŽOVÁNÍ  ZDROJE ZDROJE Pro zobrazení obrázku- KLIKNĚTE.
Anotace :Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová Jazyk : Čeština Očekávaný výstup : Poznávání přírodních podmínek Speciální vzdělávací.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
LESNÍ SAVCI Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ projekt.
ZVÍŘATA V LESE – SRNEC OBECNÝ VY_32_INOVACE_09_SRNEC_OBECNÝ Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
VY_32_INOVACE_16 Zvířata v lese. 4. ročník. Jméno:
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace
VEVERKA OBECNÁ.
VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
Veverka známá neznámá.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Zvířata v lese – draví ptáci VY_32_INOVACE_15_draví_ptáci
Chcete-li vidět divoké prase v přírodě, klikněte na tento odkaz:
Ekosystém les Živočichové
Veverka známá - neznámá
Lesní zvířata.
Zvířata v lese – mravenec lesní
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Zvířata v Lese –test savci 2 autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata
Zvířata v lese - liška obecná autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Základní škola a mateřská škola Bukovec
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Živočichové v lese 3. ročník.
Bažant obecný.
LES Zvířata Prase divoké je všežravec má jemný čich a přizpůsobený rypák k rytí v zemi živí se lesními plody, kořínky, plži samice (bachyně) se stará.
Hmyz s proměnou dokonalou
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.14 Anotace: Prezentace popisuje význam lesa, faunu a floru lesa. Vzdělávací oblast: Význam lesů Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: Přírodopis - botanika Očekávaný výstup: Seznámení s lesy Druh učebního materiálu: DUM Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok 2011-2012 Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen : sedmý ročník základní školy

Význam lesů, lesní živočichové

KANEC, Prase divoké je všežravec živí se lesními plody, kořínky; v půdě vyhledává tučné larvy a kukly hmyzu samice (bachyně) svá mláďata nejprve kojí, později je vodí a učí je hledat potravu divoká prasata mají mohutné zuby

Srnec obecný patří mezi živočichy jelenovité 1 patří mezi živočichy jelenovité je menší než jelen, má zcela zakrnělý ocásek a na zadečku má oválnou bílou skvrnu parůžky mají jen samci živí se trávou, větvičkami, pupeny, lesními plody dokáže pružně a vysoko skákat

Liška obecná je psovitá šelma . je psovitá šelma má špičatý čenich, štíhlé tělo a dlouhý huňatý ohon umí i štěkat vyhrabává si až tři metry hluboká doupata, která mají několik východů loví myši, žáby, ptáky, hraboše, nepohrdne ani hmyzem a sladkým ovocem

Veverka obecná žije v lesích i městských parcích je denní zvíře má dlouhý ocas a silné zadní nohy hnízdo má buď ve stromové dutině, nebo si je splétá ve větvích živí se žaludy, bukvicemi, lískovými oříšky, vybírá semena ze šišek a sbírá i houby

Mechy Rašeliník Bělomech sivý

VÝZNAM MECHŮ: úkryt drobných živočichů, zadržování vody