Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.16 Anotace: Prezentace podle obrázků seznamuje se stavbou květu a květenství, vysvětluje mechanismus opylení, oplození. Vzdělávací.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.16 Anotace: Prezentace podle obrázků seznamuje se stavbou květu a květenství, vysvětluje mechanismus opylení, oplození. Vzdělávací."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.16 Anotace: Prezentace podle obrázků seznamuje se stavbou květu a květenství, vysvětluje mechanismus opylení, oplození. Vzdělávací oblast: Stavba květu, květenství, opylení, oplození Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: Přírodopis - botanika Očekávaný výstup: Seznámení s stavbou květu Druh učebního materiálu: DUM Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen : sedmý ročník základní školy

2 Stavba květu, květenství, opýlení, oplození

3 }pestík STAVBA KVĚTU tyčinka{ korunní lístky (koruna) blizna čnělka
prašník tyčinka{ semeník nitka kališní lístky (kalich)

4 KVĚT OBOUPOHLAVNÝ má PESTÍK I TYČINKY KVĚT JEDNOPOHLAVNÝ
♂samčí – má POUZE TYČINKY (pyl) ♀samičí – má POUZE PESTÍK (vajíčka)

5 POHLAVNÍ ROZMNOŽOVÁNÍ
Opylení Růst pylové láčky Oplození Vznik semene z oplozeného vajíčka Vznik plodu ze semeníku

6 Úkoly 1. Doplň do obrázku správné popisky.
2. Rostlina, která nese samčí a samičí květy se nazývá …………………………………………………… Naopak ta, která má jen samčí nebo jen samičí květy, se označuje jako …………………………………………. 3. Pro popis jedné části květu se používá slov: blizna, čnělka, semeník, kterou část tak popisujeme?

7 KVĚTENSTVÍ - seskupení květů
základ


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.16 Anotace: Prezentace podle obrázků seznamuje se stavbou květu a květenství, vysvětluje mechanismus opylení, oplození. Vzdělávací."

Podobné prezentace


Reklamy Google