Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bažant obecný.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bažant obecný."— Transkript prezentace:

1 bažant obecný

2 Mezi jaké ptáky patří bažant?
Mezi ptáky hrabavé.

3 Kde bažant obecný žije? Žije na polích v blízkosti lesíků, křovin nebo skupin stromů.

4 Je bažant obecný všežravec?
Ano, živí se např. semeny a plody rostlin, hmyzem a žížalami. Svou potravu si hledá na polích a loukách pomocí svých silných nohou.

5 Spí na větvích stromů.

6 Čím jsou pro nás bažanti důležití?
Hlavně tím, že na polích sbírají semena některých plevelů.

7 Tělo bažanta: štíhlé zakončené dlouhými ocasními pery, silné hrabavé nohy s tupými drápy.

8 Bažant dobře běhá, ale špatně létá.
Je-li v ohrožení vzlétne, ale uletí jen krátkou vzdálenost.

9 Bažanti hnízdí na zemi, jsou to nekrmiví ptáci-brzy po vylíhnutí si kuřata sama sbírají potravu, slepice je pouze vodí a střeží před nebezpečím, patří mezi ptáky stálé-na zimu neodlétají, jsou naší nejběžnější lovnou pernatou zvěří.

10 Proč mají samec a samice odlišné zbarvení?
Bažantí slepice nesmí být vidět, když sedí na hnízdě, proto má nenápadné zbarvení. Bažantí samec má pestré zbarvení, které mu napomáhá získat samičku při páření.

11 Rozdílné zbarvení samce a samičky
samička bažanta obecného

12 Kohout má zelené lesklé peří na hlavě a na krku, kolem očí má červené kožovité lysiny. Krk kohouta zdobí bílý kroužek.

13 Základní údaje o DUM Autor DUM: Miloslava Bucharová, Základní škola a Mateřská škola Jivina, Jivina Období vytvoření DUM: 1. a 2. pololetí šk. roku 2010/2011 Ročník: pátý Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: přírodověda Tematický okruh: Živočichové - ptáci Téma: Bažant obecný DUM byl vytvořen jako doprovodný materiál pro prezentaci a procvičování v předmětu přírodověda v pátém ročníku ZŠ. Je určen k prezentaci pomocí datového projektoru nebo předvedení na monitorech žáků. Lze ho využít i pro procvičování do žákovských sešitů, stejně tak ho lze zaslat mailem žákům, kteří v době procvičování učiva chyběli.

14 Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Použité zdroje: Texty vlastní Obrázky: WMPbIDsn4Bhi0eCkjDpMUZrSFJxbLbOFGRw=s123 _6Z5cQQzvWOEy7ipKFzdDiAbhak_v2_rGo=s127 Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách


Stáhnout ppt "Bažant obecný."

Podobné prezentace


Reklamy Google