VYUŽITÍ SOUTĚŽNÍHO DIALOGU V PROJEKTECH PPP Nejnovější zkušenosti Nizozemí a Velké Británie Ing. Eduard J a n o t a náměstek ministra financí Ministerstvo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Plán Ministerstva financí na regulaci PPP projektů Pilotní projekty PPP diskusní setkání časopisu Stavební fórum 19. dubna 2007, hotel Modrá růže, Praha.
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Dohled nad zadáváním veřejných zakázek v České republice
Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí
Postupy ve zpracování žádosti k projektu ČŘB II v roce 2009  presentace projektu pracovníkům MŽP a SFŽP  vyhlášená 9. kontinuální.
Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Metodika projektového investování - Případová studie Petra Wendelová Jim Wheeler Libor Cupal David Koudela 2. a Tato zakázka je financována Evropskou.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Řízení poradců ze soukromého sektoru Školení na řízení plánování a procesů PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt Senior.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Akreditační standardy pro primární péči Bohumil Seifert Setkání auditorů
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
ČINNOST AD-HOC PRACOVNÍ SKUPINY EVROPSKÉ RADY PRO REACH Karel Bláha Odbor environmentálních rizik Ministerstvo životního prostředí.
Informace o implementaci směrnice EP a Rady 2005/36/ES
ReStEP – Základní informace Plný název: ReStEP – Regional Sustainable Energy Policy based on the Interactive Map of Sources (Regionální udržitelná energetická.
Obsah Obsah Pilotní projekty Současný stav Klady Zápory
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Renata Aulová
Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Sankce a omezující opatření
Správa a distribuce dotací z fondů EU a státního rozpočtu ČR Tisková konference HVB Bank a České pojišťovny 3. října 2006.
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
Případová studie – práce ve skupinách Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Uherské Hradiště 2009.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Stanovení postupu soutěžního dialogu Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Příprava projektu v praxi Shrnutí Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Brno 2009.
Případová studie Kromhoutova kasárna Maarten Groothuis.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Práce s mezinárodními dodavateli Školení na řízení plánování a procesů PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt Senior Project.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. sněm RVŠ, 20. června 2013 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání
Obsah Obsah Etapy realizace PPP projektu
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Ministerstvo financí ČR Výsledky auditu návrhu státního rozpočtu na rok 2007 Ministr financí Vlastimil Tlustý 1. náměstek Eduard Janota Poradce Miroslav.
Zkušenosti se soutěžním dialogem ve Velké Británii z poslední doby Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Sekce 05 - Odbor Účetnictví a audit
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Daňová teorie a politika
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
D OPADY ÚČETNÍ REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ V KONKRÉTNÍCH PODMÍNKÁCH VYBRANÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav.
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
Transkript prezentace:

VYUŽITÍ SOUTĚŽNÍHO DIALOGU V PROJEKTECH PPP Nejnovější zkušenosti Nizozemí a Velké Británie Ing. Eduard J a n o t a náměstek ministra financí Ministerstvo financí, Letenská 15, Praha dubna 2008, 9.00 – hod. Twinning Project CZ/2005/IB/FI/04 Implementation of PPP policy in the Czech Republic

TW projekt  Seminář je součástí TW projektu  NL + UK + Portugalsko  struktura TW:  4 manuály  4 semináře duben – červen 2008, 200 osob  Paralelně technická asistence  3 manuály  6 seminářů září 2008, 200 osob Twinning Project CZ/2005/IB/FI/04 Implementation of PPP policy in the Czech Republic

Témata TW a technické asistence  Proces přípravy a řízení PPP projektu  Řízení rizik  Vypracování koncesního projektu  Ověřování efektivnosti PPP řešení  Návod na kvantitativní hodnocení  Výběr koncesionáře vč. soutěžního dialogu Twinning Project CZ/2005/IB/FI/04 Implementation of PPP policy in the Czech Republic

Soutěžní dialog v PPP  Upraven v evropském právu i v právu ČR  Metoda veřejného zadávání  pro komplexní projekty  kde zadavatel sám dobře nezná technické řešení (zná cíle jichž chce dosáhnout)  zadavatel strukturovaně jedná s uchazeči o možných řešeních  v závěru je vybrána nabídka s nejvýhodnější cenou za řešení, které vyplynulo z dialogu Twinning Project CZ/2005/IB/FI/04 Implementation of PPP policy in the Czech Republic

Proč pořádáme seminář o soutěžním dialogu?  V České republice  nejsou vyhodnoceny zkušenosti se soutěžním dialogem  individuální zkušenosti zadavatelů spíše negativní  Signály o zahraničních zkušenostech s využitím dialogu zájem české strany  o prezentaci konkrétních dobrých a špatných zkušeností  o doporučení kdy a jak využít tuto metodu zadávání _____________________________________________ Twinning Project CZ/2005/IB/FI/04 Implementation of PPP policy in the Czech Republic

Využití soutěžního dialogu v projektech PPP Nejnovější zkušenosti z Nizozemí a Británie Kateřina Helikarová „RTA Counterpart“ Ministerstvo financí, Letenská 15, Praha dubna 2008, 9.00 – hod. Twinning Project CZ/2005/IB/FI/04 Implementation of PPP policy in the Czech Republic

Zahraniční experti  Jonathan Davey  Addleshaw Goddard  mezinárodně známý odborník na právo veřejného zadávání i se zaměřením na soutěžní dialog  často citován, publikuje a přednáší, oceňován mezinárodním odborným tiskem  Dick Meindert Stelling  Ministerstvo dopravy, veřejných prací a vodního hospodářství Nizozemského království  právník odboru veřejných prací  Evert-Jan Schuurman  Ministerstvo dopravy NL  dlouhodobý TW poradce v tomto projektu Twinning Project CZ/2005/IB/FI/04 Implementation of PPP policy in the Czech Republic

Účastníci za ČR  Projektové týmy pilotních projektů  Pardubický kraj + Krajská nemocnice Pardubice  Ministerstvo spravedlnosti  Ministerstvo obrany + ÚVN  Ministerstvo dopravy + SFDI  Potenciální zadavatelé Brno, Kopřivnice, Třebíč  PPP Centrum  Ministerstvo financí  a další milí hosté …… Twinning Project CZ/2005/IB/FI/04 Implementation of PPP policy in the Czech Republic

Cíl semináře  Co není cílem ?  Výklad právní úpravy v ČR  Co je cílem?  Zkušenosti UK a NL  Na co si dát pozor?  Konkrétní otázky a aktuální problémy projektových týmů Twinning Project CZ/2005/IB/FI/04 Implementation of PPP policy in the Czech Republic

Právní úprava + dostupné dokumenty Právní úprava: Evropa: Směrnice 2004/18/EC Česká republika: Zákon 137/2006 Sb., §§ 23, 35, 36, 37 Zákon č. 139/2006 Sb. Dokumenty: Bílá kniha prezentace přednášejících

Výběr z aktuálních dokumentů publikovaných na webu MF  K zobrazení PPP v rozpočtové dokumentaci: _twinningova_spoluprace.html _twinningova_spoluprace.html  IMF: dokument o PPP, vládních zárukách a fiskálních rizicích, zpracovaný kolektivem pod vedením Richarda Hemminga: _final pdf _final pdf

Kontakty Ministerstvo financí Odbor 11 – Státní rozpočet Letenská Praha Tel