II. Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity. Praha, 18. října 2012 Ondřej Hora Program podpory podnikání jako nástroj APZ cílený.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Systém vzdělávání vzdělavatelů dospělých
Advertisements

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.2.06/
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Evropský sociální fond v ČR
Podstata a role bilanční diagnostiky: Porovnání některých aspektů bilance kompetencí v ČR, Francii a Německu Tento projekt je financován z ESF a státního.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Monitoring dalšího vzdělávání
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
SMALL BUSINESS Modulový výcvikový a vzdělávací program pro začínající podnikatele.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
Motivačně aktivační poradenský program varianta pro pilotáž.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
v rámci projektu Mentoring a Magistrát Ing. Zbyněk Nejezchleba
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Cloverleaf Limited s.r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky v rámci Operačního.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
SLUŽBY ZAMĚSTNANOSTI A PRÁCE S NEZAMĚSTNANÝMI Téma: Programy vzdělávání a pracovního výcviku FSS MU Brno, 2006.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Rozvoj dalšího vzdělávání obyvatel na venkově v Moravskoslezském a Zlínském kraji Cloverleaf spol. s r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Cesta k uplatnění na trhu práce
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Sociální podnik s příběhem
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Kariérové poradenství a podnikavost
I. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

II. Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity. Praha, 18. října 2012 Ondřej Hora Program podpory podnikání jako nástroj APZ cílený na osoby starší 50ti let. Projekt „Social Experimentation for Active Ageing“

Tvorba programu: -Program podpory podnikání jako podpora osob starších 50ti let (jen pro 50+) -Region České Budějovice -Vytvoření partnerství: Výzkumný ústav práce a sociálních věcí (koordinace), úřad práce v Českých Budějovicích, Jihočeská hospodářská komora -LARG: Lokální výzkumná akční skupina (pravidelné setkávání během projektu) -Byla vytvořena základní studie (base-line study)

Hlavní cíle pilotní akce: - Samostatné podnikání osob z cílové skupiny - Zlepšení lidského a sociálního kapitálu účastníků - Zlepšení kvality jejich života Operační cíle pilotní akce: - Zvýšit zájem o podnikání v cílové skupině (srpen říjen 2010) - Pomoci podnikání rozjet (září červen 2011) - Pomoci podnikání udržet (listopad září 2011)

Aktivity na podporu zájmu o podnikání (první fáze): - Vyvěšení informací o projektu na letáčku v informačním centru Úřadu práce - Předání informace v rámci setkání nezaměstnaných se zprostředkovatelem -Podání informace na schůzkách pro nové zájemce o zaměstnání -Skupinové informačně motivační schůzky (motivace, diskuze, informace o programu) -Vstupní rozhovory před začátkem programu

Aktivity na podporu zahájení podnikání (druhá fáze) : -Vzdělávací program základy podnikání -Pomoc s tvorbou vlastního podnikatelského plánu -Finanční podpora z úřadu práce na zahájení podnikání (max Kč)

Aktivity na podporu udržení podnikání (třetí fáze) : -Workshopy pro začínající podnikatele (prohloubení znalostí, individuální řešení, skupinová diskuze) -Individuální konzultace účastníků s lektory k řešení aktuálních problémů spojených s podnikáním

Aktivity na podporu zájmu o podnikání v projektu: Letáček, zprostředkovatel, schůzka pro nové zájemce: 10 zájemců o podnikání zanechalo kontakt Informačně motivační schůzky: Z 220 účastníků bylo 78 předběžných zájemců (kontakt) Vstupní rozhovory: 35 vážných zájemců Do programu nastoupilo 23 účastníků.

- O podnikání měli častěji zájem lidé s vyšší úrovní vzdělání - Část nezaměstnaných má předchozí zkušenosti s podnikáním: je pozitivní (ví o co jde) i negativní (odrazují ostatní) - 13,1 procenta vážný zájem a 29,3 procenta méně vážný zájem (dotazníky), více než polovina kategoricky odmítala - Účastníci často preferují zaměstnání před podnikáním, podnikání vnímají jako velké riziko - Někteří mají zdravotní problémy vylučující podnikání (jen necelá polovina v dotaznících uvedla dobrý zdravotní stav) - Nízká sebedůvěra („Už jsem na to starý“) - Plusem podnikání je samostatnost, někteří vnímají jako možný únik z nezaměstnanosti - Program byl otevřený všem

Vzdělávací část programu: - 2 bloky (říjen, listopad), 20 dnů, 120 hodin - legislativa, práce s počítačem, marketing, účetnictví… - teoretická výuka a praktická příprava podnikatelského plánu - program byl zakončen testem znalostí a obhajobou podnikatelského plánu

Efekty programu na zaměstnanost Hlediska hodnocení: Srovnání s předchozím programem: více účastníků programu v cílové skupině 50+ Srovnání s kontrolní skupinou neúčastníků: situace v září 2011 (9-10 měsíců po skončení vzdělávacího programu) Program měl efekt na podnikání, ale ne na zaměstnání Častou příčinou byla preference zaměstnání (odchod)

Srovnání s kontrolní skupinou - Účastníci programu Kontrolní skupina Podnikají62 Zaměstnaní1022 Nezaměstnaní617 Nezjištěno110 Celkem2351

Přínosy programu podle účastníků: - Možnost získání nových znalostí nebo obnovy znalostí (u dříve podnikajících) - Možnost připravit se na podnikání formou individuálních konzultací a přípravou podnikatelského plánu - Podpoření rozhodnutí zahájit podnikání - Zahájení podnikání (6 účastníků) - Sociální efekty

Závěry a doporučení: - Podpora podnikání je úspěšným nástrojem APZ, ale je vhodná pouze pro malou část osob starších 50 let (účastníci především VŠ a SŠ). Pro podporu této cílové skupiny je potřeba využívat také jiné nástroje aktivní politiky zaměstnanosti - Skupinové informačně motivační schůzky, případně individuální akční plány jsou vhodnými nástroji oslovení cílové populace s nabídkou účasti v programu

Závěry a doporučení: - Motivace účastníků k podnikání je klíčovým aspektem programu - Motivace je důležitá jak před programem, tak v jeho průběhu - Důležitá je jak pozitivní tak negativní motivace (orientace v problému, čeho se vyvarovat…) - Účast podnikatele s praktickými zkušenostmi - S programem je třeba začít brzy po informačně motivačních schůzkách

Závěry a doporučení: - Účastníci vysoce hodnotí kvalitu a přínos vzdělávací části (zajímavé poznatky, užitečné v podnikání) - Účast ve vzdělávací části znamenala pro účastníky příliš velkou zátěž (120 hodin během jednoho měsíce) - Tvorba podnikatelského plánu je dobrým způsobem rozvoje přemýšlení o podnikání - Tvorba podnikatelského plánu je dobrým způsobem získání zpětné vazby (od realizátorů, od účastníků) - Tvorba podnikatelského plánu umožňuje získat dotaci (ÚP) - Homogenní nebo heterogenní programy?

Závěry a doporučení: - Nástroje pro podporu podnikání po vzdělávací části (individuální poradenství, workshopy) se osvědčily pro účastníky, kteří zahájili podnikání nebo o tom uvažovali - Většina účastníků je ale nevyužila, protože nezačala podnikat - Finanční podpora pomohla podnikajícím (např. nákup počítače). Někteří účastníci odmítali finanční podporu z obavy, že by museli vracet dotaci

Závěry a doporučení: Program přináší sociální efekty (např.): - navázání nových kontaktů (účastníci, realizátoři, na koho se obrátit…) - zlepšení vnímání vlastní životní situace a sebehodnocení - omezení sociální izolace, zvýšení optimismu - skupinová diskuze rozvíjí perspektivy (myšlení) účastníků - tyto efekty mohou napomoci k pracovnímu uplatnění

Ze spontánního hodnocení programu účastníky: „nutili jste mě přemýšlet“ „když člověk zůstane sám, tak zakrňuje“ „workshopy se mi líbí, hodí se“ „po obhajobě jsem se přistihl, že chci vstávat a jít do školy“ „kurz byl pro mě impulzem, že to chci dělat a že mám začít“ „dozvím se nové nápady“.

Ze spontánního hodnocení programu účastníky: „Kurz mě v tomto období přinesl velkou psychologickou podporu – postavil mě po tom co mě vyhodili z práce na nohy. Uvědomila jsem si, že podnikání je jediná cesta z nezaměstnanosti. Kurz mi dal sebevědomí, pomohl mi, abych se nebála a uvědomila si vlastní cenu.“ Děkujeme ze pozornost.