Transakce prováděné účastníkem AEM 4.5.2005 M.Řehoř.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Placení daní I Mgr. Karel Šimek
Advertisements

Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Ochrana věřitelů v zákonu o obchodních korporacích
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Bankovní poplatky Téma „Finanční trh“
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Podnikatel – fyzická osoba.
Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU náležitosti účetních dokladů na ZČU u projektů se samostatným bankovním účtem.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
DFD - systém Databáze systému Správa systému Zpracování žádost Provoz systému strávník tazatel_žádoststrávník_žádost DB objednávka DB strava DB strávník.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.

Požadavky ERÚ a povinnosti českého účastníka při účasti na německém trhu Blahoslav Němeček Místopředseda a ředitel sekce regulace ERÚ.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Založení fiktivní firmy.
Ing. Jakub Nečesaný Operátor trhu s elektřinou, a.s.
PRACOVNÍ REHABILITACE Osob se zdravotním postižením (§69 násl. Zák.č.435/2004 Sb.)
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Pokyn DR SR – vznik tzv. „klasické“ stálé provozovny na Slovensku
Aktuální stav rejstříku povolenek na emise skleníkových plynů z pohledu OTE – AEM - Ostrava Miroslav Řehoř.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
PDS - způsob předávání dat Operátorovi trhu Jednání s provozovateli LDS Miroslav Řehoř.
XVIII. Seminář energetiků Horský hotel Jelenovská
XVI. Seminář energetiků, Jelenovská Rejstřík obchodování s povolenkami na skleníkových plynů Ing. Igor Chemišinec, Ph.D.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Smluvní vztahy a registrace u Operátora trhu s elektřinou, a. s
Vkladové služby.
10 zemí. 1 společnost. Ing. Jana Skálová, Ph.D.
E M A S - Systém environmentálního řízení a auditu Zavádění EMAS na MŽP Porada OVSS
Snídaně s novináři Grand Hotel Bohemia - sál Boccaccio 11. listopad 2008.
0 Důsledky COP15 pro politiku ochrany klimatu v evropském a českém kontextu Pavel Zámyslický.
Nařízení č. 1221/2009 EMAS III Revize nařízení č. 761/2001 Pavel Růžička Seminář „Co nového v normách k environmentálnímu managementu? “ MŽP,
Hospodaření II katedra FISCUS. MAJETEK Soubor věcí a práv, která jsou v právoplatném držení jedné nebo více osob Úprava majetku vyplývá ze Stanov Junáka.
Zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Jak vstupovat na trh s elektřinou v ČR – finanční jištění Pavel Maxa
Přehled funkcí rejstříku, veřejná a neveřejná část AEM Pavel Hruška.
Obchodování s emisními povolenkami v roce 2006 a stav emisního trhu v EU Ing. Jakub Nečesaný Operátor trhu s elektřinou, a.s. Asociace Energetických Manažerů12.
Obchodování s elektřinou a povolenkami skleníkových plynů po vstupu do EU Ing. Miroslav Marvan 8. podzimní konference energetických manažerů 14. září 2005.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 36Číslo.
Dopady obchodování s povolenkami CO 2 na průmyslovou energetiku Ing. Bohuslav Bernátek Jarní konference AEM Poděbrady 22. –
 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu III. Fáze EU-ETS Pavel Gebauer © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_152_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Informační systém operátora trhu Sdružení velkých spotřebitelů energie Miroslav Řehoř.
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
3. konzultace (5 hodin) Studijní materiály najdete na adrese:
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO2000 – program vedení daňové evidence MZDOVÁ EVIDENCE Evidence závazků z mezd – kniha závazků.
Rejstřík povolenek na emise CO2 v ČR - kompetence OTE
Omezení plateb v hotovosti Dana Šramková. Omezení plateb v hotovosti dle zákona č. 254/2004 Sb. povinnost provádět vybrané nadlimitní platby bezhotovostním.
Současnost a vize Integrovaného registru znečišťování životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Podpora obnovitelných zdrojů podle návrhu nového zákona a souvisejících vyhlášek Stanislav Trávníček ERÚ.
Vazby OTE na poskytovatele regulační energie a ČEPS. Role poskytnuté regulační energie při zúčtování odchylek. Operátor trhu s elektřinou a.s. AEM
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Podnik a podnikání Název vyučovací oblasti:Insolvence, konkurz, exekuce Ročník / obor studia:II.
VZ Zajištění podpory procesů a materiálně technického zázemí pro jednání pracovních skupin Informační systém Národní soustavy kvalifikací Návod na obsluhu.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2015 / Důležité termíny – ředitelé SŠ zveřejní na webu kritéria pro uchazeče do 1.ročníků – ředitelé SŠ zveřejní.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 IRZ Mr. Nepimach ČEU.
Zákon o sdílení dat při výkonu veřejné správy
Jak chránit obchodní značku na trhu EU?
Workshop I. Téma: Kauce Vytvořeno: Odborem 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 27. červenec 2016.
Aplikace OTE-COM Novinka – Blokové nabídky na VDT
ZÁKLADY ÚČETNICTVÍ A PODVOJNÝ ZÁPIS
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
Využití finančního deníku MS Dynamics NAV 2016
Transkript prezentace:

Transakce prováděné účastníkem AEM M.Řehoř

Agenda  Informační toky  Transakce prováděné účastníkem  Proces Splnění (Compliance)

Informační toky Období (EU ETS) CITL Nezávislá evidence transakcí Ověření transakce EU Potvrzení / zamítnutí transakce Rekonciliace 2 Správa národních účtů 4 Data NAP 5 Validace splnění UNFCCC Transakční log (ITL)

 Informační toky  Transakce prováděné účastníkem  Proces Splnění (Compliance)

Transakce prováděné účastníkem  Tato část rejstříku umožňuje účastníkům provádění veškerých transakčních operací v závislosti na jejích právech.  Pro transakční operace platí tyto podmínky: –Převod je vždy iniciován stranou, která je majitelem odchozího účtu (prodávající) –Převáděné povolenky jsou vždy vybrány dle principu LIFO v závislosti na časové značce připsání povolenek na účet. –Dokončení transakce musí být ověřeno registrem CITL. Pro tuto operaci existuje 24 hodinový limit.

Transakce prováděné účastníkem (2)  Mezi základní transakce prováděné účastníkem patří: –Vnitrostátní převody převod povolenek v rámci jednoho rejstříku (platí i pro převody mezi vlastními účty účastníka). –Mezinárodní převody převod povolenek na účet, který se nachází mimo rejstříku ČR (v současnosti v rámci EU) –Zrušení povolenek jedná se o transakci, kdy se rozhodne účastník dobrovolně zrušit určité množství povolenek.  Veškeré časové značky a operace jsou prováděny v GMT (Greenwitch Mean Time)

Transakce  Vše na principu podvojného účetnictví (LIFO časové složky)  Práce s bloky CZ – Převod 200 povolenek na jiný účet CZ CZ Registr původu Typ a doplňkový typ jednotky Počátek bloku jednotek Konec bloku jednotek Původ období závazku …

Transakce Interní (vnitrostátní) převod Povolenky Účet, ze kterého budou jednotky převedeny CZ120 nebo CZ121 CD Účet, na který budeou jednotky převedeny CZ120 nebo CZ121 CD Povolenky (EUA) Povolenky (EUA) 1 Povolenky

Transakce Externí (mezinárodní) převod - prodej Cílový účet v zahraničí CD Povolenky (EUA) Národní účet (výstupní) CZ100 CD Povolenky (EUA) Povolenky (EUA) Osobní účet nebo účet zařízení (prodávající) CZ120 nebo CZ121 CD Povolenky (EUA) 2 4

Transakce Zrušení povolenek / jednotek Q/Cs Účet, ze kterého budou jednotky zrušeny CD Národní účet pro zrušené jednotky CZ230 CD Povolenky (EUA) Povolenky (EUA) 1 Q/Cs

Transakce prováděné účastníkem Ukázka obrazovek

 Informační toky  Transakce prováděné účastníkem  Proces Splnění (Compliance)

Proces Splnění (Compliance) 1. Zadání ověřeného množství emisí 2. Validace ověřeného množství emisí 3. Odevzdání povolenek 4. Odebrání kvót

Zadání ověřeného množství emisí  Do tabulky emisí je pro každé zařízení umístěna informace o množství vyprodukovaných emisí za předchozí kalendářní rok  Tuto operaci bude provádět správce registru (OTE) za všechna zařízení.  Podklady pro tuto operaci obdrží OTE od MŽP

Validace ověřeného množství emisí  Po zadání množství emisí následuje validace tohoto množství.  Operaci provádí zástupce odpovědného orgánu (MŽP).  Pokud množství emisí není pro zařízení zadáno do následujícího roku, je provedeno zablokování účtu zařízení.

Odevzdání povolenek  Pokud je zadáno a ověřeno množství emisí pro zařízení, je provozovatel zařízení (zástupce) povinen odevzdat odpovídající množství povolenek.  Pokud odevzdání povolenek není provedeno do následujícího roku, je provedeno zablokování účtu zařízení.

Odebrání kvót  Na základě stanoveného množství provede správce rejstříku na pokyn odpovědného orgánu odebrání kvót z rejstříku.  Tyto kvóty jsou převedeny na zvláštní účet a nemohou již být nikdy použity.

Transakce - „To be in compliance“ Vně Informačního systému Rejstříku Zadání ověřeného množství emisí Uvedení zařízení do stavu „Splnění“ – odevzdané množství emisí = ověřenému množství emisí

Děkuji za pozornost Operátor trhu s elektřinou, a.s.