Ochrana zemědělského půdního fondu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana půdy.
Advertisements

Odnětí půdy ze zemědělského půdního fondu Aleš Roztočil
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
Zákon č. 184/2006 o odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku nebo ke stavbě (zákon o vyvlastnění) Zákon upravuje podmínky a)odnětí nebo omezení.
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Nástroje územního plánování
Přezkum koordinovaného závazného stanoviska vydaného dle § 4 odst
Hospodářská úprava lesa Legislativa Správní právo.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Zákon č. 334/1992 Sb. o ochraně zemědělského půdního fondu
Hospodářská úprava lesa Legislativa Bezpečnost osob a majetku.
TÉMA: Daň z nemovitostí
Ochrana zemědělského půdního fondu při stavbě fotovoltaických elektráren Ing. Ivana Skalická.
Stavební úřady Obecné stavební úřady
Pravomoc obecních (městských) úřadů při ochraně a povolování kácení dřevin rostoucích mimo les A. Co je lesní zeleň? B.Lesní porosty C.Ovocné dřeviny.
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
PŽP Ekologická újma, organizace ochrany ŽP, zákon o ŽP + opakování obecné části.
Hospodářská úprava lesa Legislativa
Půda – složka životního prostředí
Účelová kategorizace Jana Dudová.
ZÁKON č.17/1992 Sb. o životním prostředí Životním prostředím je vše, co vytváří přirozené podmínky existence organismů včetně člověka a je předpokladem.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Finanční a rozpočtové právo Přednáška č. 11 Daň z nemovitostí.
Právní úprava ochrany lesa
Majetkové daně Nejstarší typy daní vůbec; v současnosti omezený význam; povinnost platit vzniká na základě vlastnického či uživatelského vztahu k majetku.
Právní úprava ochrany půdy a lesa
Ochrana kulturních památek Stát chrání kulturní památky jako nedílnou součást kulturního dědictví lidu, svědectví jeho dějin, významného činitele životního.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
STAVEBNÍ POZEMKY Jiří Matějíček. Definování stavebního pozemku Stavebním pozemkem se rozumí: pozemek, jeho část nebo soubor pozemků, vymezený a určený.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Pozemkové právo – pojem, principy a systém, objekt a subjekty pozemkově- právních vztahů, metoda právní regulace JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Právní režim pozemků určených k plnění funkcí lesa
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Daň z nemovitých věcí 1. 2 okruhy (zákon č. 338/1992 Sb.) – POZEMKY na území ČR evidované v katastru nemovitostí (§ 2) – STAVBY (budovy a inženýrské stavby)
Daň z nemovitostí 1. 2 okruhy – POZEMKY na území ČR vedené v katastru nemovitostí (§ 2) – obecně STAVBY s kolaudačním rozhodnutím a stavby užívané, dále.
Právní úprava ochrany půdy a lesa 18. října 2010.
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Právní režim nakládání s odpady
Ochrana půdy a lesa.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
NOVELA ZÁKONA Č. 334/1992 SB., O OCHRANĚ ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU
Pozemkové úpravy nástroj pro obnovu a ochranu krajiny.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny.
TRESTNÉ ČINY PROTI ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ §§ 293 – 308 TZ.
TRESTNÉ ČINY PROTI ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ
Majetkové daně Nejstarší typy daní vůbec;
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
Odbor životního prostředí
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
Pozemkové úpravy v okrese Opava role SPÚ
Konzultace : středa , kancelář č. 506
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Plochy a pozemky veřejných prostranství
Ochrana vody, půdy a lesa
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Ochrana lesa.
Daň z nemovitostí.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
Právní režim ochrany půdy
Vyvlastnění a stavebně právní instituty omezující majetková práva VOSPaVS I Sylabus k tématu přednášky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
EKOLOGICKÉ REKULTIVACE
Transkript prezentace:

Ochrana zemědělského půdního fondu ZÁKON 334/1992 Sb. o ochraně zemědělského půdního fondu Zemědělský půdní fond (ZPF) tvoří pozemky zemědělsky obhospodařované, a půda, která a půda dočasně neobdělávaná. Do zemědělského půdního fondu náležejí též rybníky s chovem ryb nebo vodní drůbeže a nezemědělská půda potřebná k zajišťování zemědělské výroby, jako polní cesty, pozemky se zařízením pro polní závlahy, závlahové vodní nádrže, odvodňovací příkopy, hráze sloužící k ochraně před zamokřením nebo zátopou, ochranné terasy proti erozi apod. Pro nezemědělské účely je nutno použít především nezemědělskou půdu, zejména nezastavěné a nedostatečně využité pozemky v současně zastavěném území obce nebo na nezastavěných plochách stavebních pozemků staveb mimo toto území, stavební proluky a plochy získané zbořením přežilých budov a zařízení. Územní rozhodnutí, jímž má být dotčen zemědělský půdní fond, nelze vydat, pokud nebyl dán orgánem ochrany ZPF souhlas k jejímu odnětí. Návrh na schválení stavby, v němž se předpokládá odnětí ZPF, musí být doložen souhlasem orgánů ochrany ZPF, s výjimkou případů, kdy takového souhlasu není třeba.

Právnické a fyzické osoby provozující stavební, těžební a průmyslové činnosti jsou povinny : řídit se zásadami ochrany ZPF, zejména skrývat odděleně svrchní kulturní vrstvu půdy i hlouběji uložené zúrodnění schopné zeminy na celé dotčené ploše a postarat se o jejich hospodárné využití nebo řádné uskladnění pro účely rekultivace anebo zajistit na vlastní náklad jejich odvoz a rozprostření na plochy určené orgánem ochrany ZPF ukládat odklizové zeminy ve vytěžených prostorech a není-li to možné nebo hospodářsky odůvodněné, uložit je v prvé řadě na plochách neplodných nebo na plochách horší jakosti, provádět podle schválených plánů rekultivaci dotčených ploch, aby byly způsobilé k plnění dalších funkcí v krajině Půdu lze odejmout ze zemědělského půdního fondu trvale nebo dočasně. Za odnětí půdy se platí odvody. Odvody za trvale odnímanou půdu se nepředepisují pro komunikace, nádvoří, zpevněné plochy a zeleň při bytové výstavbě a pro výstavbu občanského a technického vybavení, pro stavby pro bydlení na plochách určených k tomuto účelu schváleným územním plánem obce nebo regulačním plánem vždy mimo současně zastavěné území obce.

Orgány ochrany ZPF jsou pověřené obecní úřady, obecní úřady obcí s rozšířenou působností, krajské úřady, správy národních parků a Ministerstvo životního prostředí. Ve vojenských újezdech vykonávají funkci orgánů ochrany ZPF zvláštní orgány Ministerstva obrany. Odvody za odnětí ZPF vypočítá navrhovatel podle pravidel stanovených v zákoně. Souhlas k odnětí půdy ze zemědělského půdního fondu udělují pro výměru do 1 ha obecní úřady obcí s rozšířenou působností a na území hlavního města Prahy Magistrát hlavního města Prahy pro výměru od 1 do 10 ha krajský úřad a na území hlavního města Prahy Magistrát hlavního města Prahy pro výměru nad 10 ha, Ministerstvo životního prostředí Správy národních parků vykonávají působnost na území těchto parků při ochraně zemědělského půdního fondu podle zvláštního předpisu. Právnickým osobám jakož i fyzickým osobám oprávněným k podnikání, které poruší povinnosti, jsou orgány ochrany zemědělského půdního fondu oprávněny ukládat pokuty až do výše pětisetnásobku minimální mzdy stanovené zvláštním předpisem.

Ochrana lesního půdního fondu ZÁKON č. 289/1995 Sb.o lesích a o změně a doplnění některých zákonů (lesní zákon) Pozemky určené k plnění funkcí lesa jsou pozemky s lesními porosty a plochy, na nichž byly lesní porosty odstraněny za účelem obnovy, lesní průseky a nezpevněné lesní cesty, nejsou-li širší než 4 m, a pozemky, na nichž byly lesní porosty dočasně odstraněny podle rozhodnutí orgánu státní správy lesů ("lesní pozemky"), b) zpevněné lesní cesty, drobné vodní plochy, ostatní plochy, pozemky nad horní hranicí dřevinné vegetace (hole), s výjimkou pozemků zastavěných a jejich příjezdních komunikací, a lesní pastviny a políčka pro zvěř, pokud nejsou součástí ZPF a jestliže s lesem souvisejí nebo slouží lesnímu hospodářství ("jiné pozemky"). U těchto pozemků může orgán státní správy lesů nařídit označení jejich příslušnosti k pozemkům určeným k plnění funkcí lesa. Veškeré pozemky určené k plnění funkcí lesa musí být účelně obhospodařovány podle zákona. Jejich využití k jiným účelům je zakázáno. O výjimce z tohoto zákazu může rozhodnout orgán státní správy lesů na základě žádosti vlastníka lesního pozemku nebo ve veřejném zájmu.

Při využití pozemků určených k plnění funkcí lesa k jiným účelům musí být zejména přednostně použity pozemky méně významné z hlediska plnění funkcí lesa a zajištěno , aby použití pozemků co nejméně narušovalo hospodaření v lese a plnění jeho funkcí, b) dbáno, aby nedocházelo k nevhodnému dělení lesa z hlediska jeho ochrany a k ohrožení sousedních lesních porostů, c)Právnické a fyzické osoby provádějící stavební, těžební a průmyslovou činnost jsou dále povinny ukládat odklizované hmoty ve vytěžených prostorech, a není-li to možné nebo hospodářsky odůvodněné, ukládat je především na neplodných plochách nebo na nelesních pozemcích k tomu určených, průběžně vytvářet předpoklady pro následnou rekultivaci uvolněných ploch; po ukončení záboru pozemku pro jiné účely neprodleně provést rekultivaci dotčených pozemků tak, aby mohly být vráceny plnění funkcí lesa, d) používat vhodných technických prostředků, technologií a biologicky odbouratelných hydraulických kapalin a činit účinná opatření k zabránění úniku látek poškozujících les a přírodní prostředí.

Odnětí pozemků plnění funkcí lesa je uvolnění těchto pozemků pro jiné využití. Omezení využívání pozemků pro plnění funkcí lesa je stav, kdy na dotčených pozemcích nemohou být plněny některé funkce lesa v obvyklém rozsahu. Odnětí nebo omezení může být trvalé nebo dočasné. Žádost o odnětí nebo o omezení podává orgánu státní správy lesů ten, v jehož zájmu má k odnětí nebo k omezení dojít . O odnětí nebo o omezení rozhodne orgán státní správy lesů, v jehož území se dotčené pozemky nebo jejich převážná část nacházejí. Státní správu lesů vykonávají a) obecní úřady obcí s rozšířenou působností, b) kraje, c) ministerstvo. Souhlas k udělují odnětí lesních pozemků plnění funkcí lesa -do výměry 1 ha nebo o omezení jejich využívání pro plnění funkcí lesa a o výši poplatků za odnětí obecní úřady obcí s rozšířenou působností -výměře 1 ha a více a o výši poplatků za odnětí kraje,