Praha, 23. ledna 2012 1.  Zahájení (Štěpán Blahůšek)  Studijní opory a jejich závazná osnova (Vladimír Kaucký)  Přestávka  Editace interaktivní osnovy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Systém vzdělávání vzdělavatelů dospělých
Advertisements

Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DISTANČNÍ MINIMUM DISTANČNÍ MINIMUM (kurz) Akreditace v DiV Modul č. 5: Akreditace v DiV.
Informace o bakalářské SZZ – anglický jazyk  Státní závěrečná bakalářská zkouška má tři části:  jazyková zkouška – písemná a ústní (AJ6)  obhajoba bakalářské.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE prof. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Mgr. Miroslav Kučera Mgr. Miroslav Kučera;
Mgr. Miroslav Kučera; Miroslav Kučera.
E-learning a studenti kombinovaného studia VŠ projekt do předmětu E-learning Lucie Jirků, UČO květen 2004.
Informace o studiu na ZČU pro studenty prvních ročníků
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST STRUKTURA PRÁCE. Práce mohou být vyhotoveny v následujících formách: teoretické řešení problému nebo úkolu, jež je zpracováno.
Metodická podpora úprav RVP ZV
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2014/2015
Informatika akademický rok 2012/2013 Úvod k předmětu.
JAK NAPSAT ZÁVĚREČNOU PRÁCI
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Úvodní setkání Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D.
Metodický kurz k Bakalářskému projektu 1 Diplomovému projektu 1
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
E-LEARNINGOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ TVŮRCŮ A UŽIVATELŮ JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ.
Úvod do managementu 1. seminář
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
1.1. Podpora prodeje TUTORIAL Ing. Vilém Kunz,Ph.D.
Hodnocení pedagogické činnosti studenty 2005/2006.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
1 Počáteční tutoriál 2. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci.
Cíle studia didaktiky pedagogiky
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Distanční vzdělávání na VŠFS
Veřejné zdravotnictví 2. ročník
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DIV PROFESIONÁLNĚ Mgr. Irena Hoblíková Centrum distančního vzdělávání Univerzita Palackého.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
1. SETKÁNÍ Bakalářský seminář. Cíle bakalářského semináře Hlavní cíl: seznámit se strukturou a hlavními požadavky na BP Formální náležitosti zadání a.
Katedra managementu ŘÍZENÍ INOVACÍ A ZMĚN Ing. Patricia Jakešová
Z0026 Fyzická geografie Vyučující: Prof. RNDr. Rudolf Brázdil DrSc.
E-learning v ISu Kontakt na e-technika:
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“ doc. Ing. Michal Brandejs, CSc. šéf CVT, jeden z tvůrců systému Informační systém Masarykovy.
Brno 2008 INFORMAČNÍ SYSTÉM MASARYKOVY UNIVERZITY Katalog pro ECTS label Instrukce k plněním katalogu.
1 Školení IS Katalog předmětů Předmět je určen fakultou, kódem a obdobím Kódy musí být unikátní – neměly by se používat kódy již jednou použité,
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Fyzická geografie Podzim 2013 Z0026/4 – pondělí 13 – 13.50, Z3 Z0026/5 – pondělí 12 – 12.50, Z3 Cvičení 1 - Organizační pokyny Mgr. Ondřej.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
FINANČNÍ TRHY doc. Ing. Martin Svoboda, Ph. D
ZÁPIS STUDENTŮ VŠTE ČERVENEC 2015 TÁBOR.
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Katedra managementu ŘÍZENÍ OBCHODU – SEMINÁRNÍ PRÁCE Nesplněná docházka Ing. Patricia Jakešová
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
Z0026 Fyzická geografie Vyučující: Prof. RNDr. Rudolf Brázdil DrSc.
Doc. Ing. Petr Suchánek, Ph.D.
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
Studijní program Ošetřovatelství
Kreditní systém studia
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Transkript prezentace:

Praha, 23. ledna

 Zahájení (Štěpán Blahůšek)  Studijní opory a jejich závazná osnova (Vladimír Kaucký)  Přestávka  Editace interaktivní osnovy (Jana Kovářová)  Závěr Předpokládaný celkový rozsah – maximálně 180 minut (včetně přestávky) 2

Studijní oporou se rozumí soubor informací, který nahrazuje studentovi přímou výuku. Studentům musí být zajištěna možnost komunikace přes Internet. Musí být stanoven systém konzultací a nabídka dalších výukových možností. 3

Pokračovat v optimalizaci podílu přímé výuky ve všech formách studia v souladu s rozvojem moderních metod výuky (e-learning, distanční studijní opory, studijní opory, audiovizuální studijní pomůcky) za odborné gesce příslušných odborných garantů studijních předmětů. Dokončit zpracování studijních opor tak, aby se podle nich od AR 2012/13 vedla výuka ve všech předmětech v bakalářských, navazujících magisterských a v tzv. „společných“ studijních programech. 4

Úvod V úvodu nezapomeňte studenty přivítat. Tato část může být pojata neformálněji. Anotace Možno převzít z aktuální verze sylabu. Studijní cíle předmětu Možno převzít z aktuální pedagogické dokumentace. Osnova předmětu Možno převzít z aktuální verze sylabu. Průvodce studiem předmětu s harmonogramem Bude nutno aktualizovat podle aktuální schématu organizace studia. Informace o vyučujících Bude nutno vždy aktualizovat podle aktuálního personálního zajištění výuky. Studijní literatura a další studijní materiály Možno převzít z aktuální pedagogické dokumentace. Pokyny V této části uveďte vše, co na začátku semestru „říkáte svým studentům rozkazovacím způsobem“. Hodnocení a ukončení předmětu Možno převzít z aktuální pedagogické dokumentace. 5

Jméno vyučujícího Zde bude vložena aktuální informace příslušného vyučujícího. Jméno vyučujícího Zde bude vložena aktuální informace příslušného vyučujícího. Jméno vyučujícího Zde bude vložena aktuální informace příslušného vyučujícího. Jméno vyučujícího Zde bude vložena aktuální informace příslušného vyučujícího. Jméno vyučujícího Zde bude vložena aktuální informace příslušného vyučujícího. Bude nutno vždy aktualizovat podle aktuálního personálního zajištění výuky. 6

Do dvanácti tematických bloků budou zapracovány obsahy jednotlivých dílčích témat z metodických listů. Dále uvádíme osnovu libovolného tematického bloku: Úvod V úvodu se snažte tematický blok charakterizovat. Pokuste se rovněž studenty zaujmout, oslovte je daným tématem (vyjděte ze sylabu a z metodických listů). Vstupní znalosti a dovednosti Snažte se specifikovat znalosti a dovednosti, které u daného bloku předpokládáte a které jsou nezbytné k jeho studiu (nestačí pouze odkázat na předchozí blok). Bude nutno vytvořit. Studijní cíle (včetně kontrolních otázek) Využijte prosím části 2., 3. a 4. povinné struktury dílčích témat metodických listů. Výklad (zatím nepovinná část) Sem bude možno vložit distanční studijní texty, prezentace nebo audiovizuály. Kontrolní test (podle charakteru předmětu, zatím nepovinná část) Výsledky testu se ihned studentovi zobrazí, slouží ke kontrole, do jaké míry zvládl učivo. Studijní literatura, odkazy Zde nutno uvést, v jaké části povinné či doporučené literatury je možno dané téma nastudovat (odkazy na příslušné stránky povinné či doporučené literatury, odkazy na www stránky, apod.). 7

Informace o závěrečném testu/formě a obsahu zkoušky Zde prosím zopakujte informace o způsobu ukončení předmětu. Nezapomínejte dát studujícím dostatek informací o obsahu, formě a termínech závěrečného testu, případně závěrečné zkoušky, způsob přihlašování, způsob hodnocení, apod. Vzorový závěrečný test/sady zkouškových otázek (zatím nepovinné) Je prokázáno, že pravděpodobnost studentova úspěchu se tak zvětšuje. Informace o předmětové anketě, další informace (zatím nepovinné) 8

Pro vytvoření studijních opor bude využita interaktivní osnova prověřená v rámci projektu EQUIP. Osnova zvyšuje řádovým způsobem uživatelský komfort zejména studentům, kteří tak mají zpřístupněny všechny potřebné informace z jednoho místa. S interaktivní osnovou a její editací budete seznámení ve druhé části školení. Pro vytvoření studijních opor Vám budou vytvořeny a zpřístupněny příslušné předměty v příslušných obdobích následujícího AR 2012/2013. Závazný termín pro vytvoření studijních opor je 31. březen Těm autorům, kteří budou chtít zřídit a následně editovat jakoukoli nepovinnou část studijní opory, bude tato část v interaktivní osnově zřízena (stačí požádat mailem). Při těchto žádostech kontaktujte přednostně Ing. Kauckého v době jeho nepřítomnosti sl. Kovářovou Stejný postup zvolte při potřebě řešení jakéhokoli problému při tvorbě studijních opor (problém prosím v mailu popište). Počínaje akademickým rokem 2012/2013 budou studijní opory sloužit všem studentům daného předmětu (tzn. budou zpřístupněny studentům kombinované i prezenční formy studia. 9