„Talent 2020 aneb…“ Talent – Univerzita – Praxe - ?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Advertisements

Konference „Budoucnost česko-polské přeshraniční spolupráce“ Ostrava, Prioritní oblast 2. – Hospodářská spolupráce Projekt Spolupráce.
Univerzita a společenství průmyslových podniků Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Václav Lukeš Seminář RVŠ k třetí roli VŠ „Centra transferu technologií na vysokých školách“ Ostrava
Inovace, inovační projekty a úloha klastrů (obecný náhled) Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Analýza pracovního místa Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Úvodní plenární sekce INOVACE 2013.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Celostátní konference projektu SPINNET.
ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a priority MPO pro programové období kohezní politiky 2014.
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Jaroslava Barbara Sporková Inovace ve vzdělávání o inovacích.
Dej svým nápadům šanci - Technologické inovační centrum s.r.o.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Žádost o grant Metoda fundraisingu. 1. Průvodní dopis Identifikuje vaši organizaci (případně i vaši partnerskou organizaci, se kterou žádáte o grant.
„Talent 2020 aneb…“ TALENT – UNIVERZITA – PRAXE – ?
Brno, Projekt Q – Ram Popis studijního předmětu B. Tremlová, V. Celer, J. Doubek.
Diverzifikace vysokého školství – nové výzvy Michal Karpíšek Seminář „Hodnocení kvality vysokých škol“ Telč, 28. dubna 2011.
1 3. role vysokých škol Vladimír Kebo PRVŠ, Praha, 22. března 2007 Předsednictvo rady vysokých škol.
VÍTEJTE na prezentaci AIESEC … o mé činnosti v AIESEC.
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Rizika technologického transferu v oblasti medicínských biotechnologií doc. RNDr. Evžen Amler, CSc. Oddělení tkáňového inženýrství Ústav experimentální.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
MOST MEZI VĚDECKÝM A PODNIKATELSKÝM SVĚTEM. Pronájem kanceláří a výrobních prostor k podnikání -dlouhodobý pronájem klimatizovaných prostor -ceny od 800.
1 Roman Kučera – VŠB – TUO Radka Najmanová - OU Michael Rada – VŠP Jiří Bolgáč – SLU 2.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Z regionálních workshopů… Petr Konečný Praha, Celostátní konference.
Přístupnost v praxi aneb jaký smysl mají testy, provedené handicapovanými uživateli Mgr. Radek Pavlíček, RNDr. Hana Bubeníčková, duben 2007.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ REGIONÁLNÍ KOLA SOUTĚŽE O NEJLEPŠÍ STUDENTSKÝ INOVATIVNÍ PODNIKATELSKÝ.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
STAV A VÝHLED TRANSFERU TECHNOLOGIÍ NA ZČU doc. Ing. Jan Horejc, PhD., prorektor pro spolupráci s praxí Mgr. Jaroslav Šíp, asistent prorektora.
Ekonomika ve zdravotnictví Ze Sylabu: Předmět seznamuje studenty se systémem zdravotního pojištění, se seznamem výkonů a platnou legislativou pro úhrady.
Lucie Viktorová & Miroslav Charvát
PRAXE STUDENTŮ V PORADENSKÉ A BANKOVNÍ POBOČCE PARTNERS MARKET.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Biology Park Brno a.s.. Brno – Bohunice, ulice Studentská 812/6 LOKALITA PROJEKTU.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s. Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Úvodní plenární sekce INOVACE 2015.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
InovaJET Podnikatelský inkubátor ČVUT
Žádost o grant.
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Pedagog.
Budoucnost domácí péče
Transkript prezentace:

„Talent 2020 aneb…“ Talent – Univerzita – Praxe - ?

Složení týmu Michal Farník – VŠB-TUO Aneta Kozáková - OU Matěj Studený - SU Ivan Willmann - VŠP Chyť svou KARIÉRU2

Osnova o Úvod o Talent o Universita o Praxe o ? o Zhodnocení o Zdroje o Podněty k diskusi Chyť svou KARIÉRU3

TALENT TALENT – Univerzita – Praxe – ? o „Co je důležitější, chceme-li dosáhnout úspěchu – talent nebo pracovitost? A co je důležitější u velocipedu – přední nebo zadní kolo?“ (G.B. Shaw) o „Nemám žádné zvláštní nadání, jsem jenom vášnivě zvědavý.“ (A. Einstein) Chyť svou KARIÉRU5

Talent - teorie diferenciace  MMF, zpráva sumarizující systémové chyby, při zaznamenávání signálů blížící se finanční krize.  Potřeba dát prostor i odlišným názorůmX  I když úspěch lidí nezávisí jen na talentu a inovacích – příkladem je společnost Subway.  Potřeba využít stávajících možností Chyť svou KARIÉRU6

Talent – UNIVERZITA – Praxe – ? Funkce Univerzity – programy a instituce Erasmus Mundus Podnikatelský inkubátor Vědecko-technologický park AIESEC Studentská grantová soutěž Chyť svou KARIÉRU7

Talent – Univerzita – PRAXE – ? prognóza požadavků 2020 EkonomikaSociální sféraITManagement TrendZadlužováníStárnutí populace a zánik střední vrstvy Outsourcing – Cloudcomputing Globalizace StudentFinanční odpovědnost Transparentnost Analytická přesnost Soběstačnost Šetrnost Empatie Tolerance Sociální Kompetentnost Autonomie Odpovědnost Samostatnost Jazyková zdatnost Přizpůsobivost Flexibilita Rychlost Přesnost Jazyková zdatnost Leadership Flexibilita Pracovitost Loajalita Kreativita PodnikatelAnalytické schopnosti Jazyková zdatnost Přesnost Kvalifikace Orientace v legislativě Empatie Flexibilita Zájem Odbornost Samostatnost Spolehlivost Přizpůsobivost Komunikativnost Jazyková zdatnost Vůdcovské schopnosti Práce v týmu

Talent – Univerzita – Praxe – PROAKTIVITA o Reagovat dopředu, preventivně, ještě před vznikem problému tvořit řešení. o Příklad HUBu – Coworkingový prostor pro setkávání, inovace a rozvoj podnikání Chyť svou KARIÉRU9

Talent – Univerzita – Praxe – Proaktivita => SEBEREALIZACE SEBEREALIZACE TALENT PRAXE PROAKTIVITA UNIVERZITA

Přínos prezentace Invence a realizace Jak jsme Vám ukázali na příkladech podnikatelského inkubátoru, AIESEC, VTP, SGS nebo MMF, je třeba do budoucna podporovat zejména mladé talenty podnikatelského sektoru. Úloha univerzit spočívá v podpoře inovativnosti, jedinečnosti, kreativity studentů, v rozvoji vlastností požadovaných v roce 2020, které byly předmětem našeho výzkumu. Právě ve spojení s proaktivitou to vede k seberealizaci jednotlivců a pokroku společnosti! Chyť svou KARIÉRU11

Podnět k diskuzi „Ve starověkém Řecku dávali za jeden talent 100 volů.“ (Gabriel Laub) Chyť svou KARIÉRU12

Zdroje o Dotazované organizace: Allianz, Česká pojišťovna, mBank, Charita Ostrava, Centrum sociálních služeb Ostrava, Playman, Sdružení sociálních asistentů. o YouTube o MMF o Podnikatelský inkubátor VŠP o VTP VŠB o Dan S. Kennedy. Jak uspět v podnikání porušováním všech osvědčených pravidel. o HUB o AIESEC Chyť svou KARIÉRU13