Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Advertisements

Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměřice
VEPŘOVÉ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: vepřové, maso, jakost, jakostní třídy Autor: Bc.
TRŽNÍ ČÁSTI TELECÍ MASO TELECÍ DROBY
Výroba piva Nikola Pohrancová.
DĚLENÍ HOVĚZÍHO MASA A JAKOSTNÍ TŘÍDY
Vznik a vývoj piva Tomáš Kovařík 8.B
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměřice
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Sortiment nealkoholických nápojů
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingový výzkum Ročník / obor studia:III.
KOZÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kozí, maso, charakteristika, dělení, použití, jednotlivých,
„EU peníze středním školám“
Druhy piva, skladování piva
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingové řízení Ročník / obor studia:III.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
DRUHY PIV – OBECNÉ DĚLENÍ
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingový Informační systém Ročník / obor.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingový plán hotelu Ročník / obor studia:III.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Šablona: III/2 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_NNA_453 Jméno autora:
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Káva Ročník / obor studia:2. a 3.. ročník / Kuchař.
TELECÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: Telecí, maso, jakost, tržní, části Autor: Bc. Jana.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Suroviny pro výrobu piva Ročník / obor studia:2. a.
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Výroba lihovin Ročník / obor studia:2. a 3.. ročník.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingové strategie Ročník / obor studia:III..
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Tajemství čaje Ročník / obor studia: 2. a 3.. ročník.
Ing.Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV57 Název školy SPŠ.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti:Jakost, skladování a vady vína Ročník / obor studia:2.
Alkoholické nápoje – Pivo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Potravinářská legislativa pro pivo
Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Podnik a podnikání
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Rozhodování jako manažerská funkce
Živnostenský zákon a rejstřík II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
TELECÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: Telecí, maso, jakost, tržní, části Autor: Bc. Jana.
Hospodářská politika státu
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
JEHNĚČÍ A KŮZLEČÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: jehněčí, kůzlečí,maso, složení, tržní části,
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Ekonomické vzdělávání I. – III. r./Kuchař - číšník
Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Suroviny pro výrobu piva
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Transkript prezentace:

Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast: Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Tržní druhy piva  Ročník / obor studia: 2. a 3.. ročník / Kuchař - číšník Vypracoval: Ing. Kovač Lukáš Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměřice (do 31.08.2012 – SŠHGS) Ověřeno : I. pololetí šk. r. 2012/2013 DUM 78

Tržní druhy piva

Tržní druhy piva Pivo můžeme členit dle několika hledisek: Podle barvy: Světlé pivo, Tmavé pivo, Polotmavé pivo. Podle druhu kvašení svrchně, spodně, spontánně kvašená piva. Zdroj obrázku: http://karlos-tacky.wz.cz/pivo.html

Tržní druhy piva Dle druhu (stupňovitosti) Lehké pivo Pivo s množstvím extraktu a maltosy v mladině do 7%. Zdroj obrázku: http://www.odklep.cz/

Členění piva dle druhu (stupňovitosti) Výčepní pivo Pivo s množstvím extraktu a maltosy v mladině od 8% do 10% . Zdroj obrázku: http://www.bowling-bar-zdirec.cz/pivovar-rychtar.html

Členění piva dle druhu (stupňovitosti) Ležák S množstvím extraktu a maltosy v mladině od 11 do 12%. Zdroj obrázku: http://www.kam-na-pivko.cz/piva/budweiser-budvar-krouzkovany-lezak-56

Členění piva dle druhu (stupňovitosti) Speciální pivo S množstvím extraktu a maltosy v mladině na 13%. Zdroj obrázku: http://linkuj.cz/?id=show&viewnr=4&typ=0&par=156016

Členění piva dle druhu (stupňovitosti) Porter Tmavé pivo množstvím extraktu a maltosy v mladině 16 až 18%. Zdroj obrázku: http://www.vhospode.cz/pivo/80-porter-19/

Členění piva dle druhu (stupňovitosti) Pivo se sníženým obsahem alkoholu Nejvýše do 0,5% obsahu alkoholu Zdroj obrázku: http://plzensky-prazdroj.heureka.cz/piva/?o=4&m=1

Členění piva dle druhu (stupňovitosti) Pivo se sníženým obsahem cukru Je hluboce prokvašené pivo s obsahem cukru do 0,75g/100 ml. Zdroj obrázku: http://www.salenateka.cz/salenateka/pivo-lahvove-diety/popis/primator-diamant-05l/1/

Členění piva dle druhu (stupňovitosti) Kvasnicové pivo Vyrobené dodatečným přídavkem podílu rozkvašené mladiny, která se přidá do hotového piva v průběhu stáčení. Zdroj obrázku: http://beer.txt.cz/clanky/97175/cerstve-kvasnicove-pi/

Členění piva dle druhu (stupňovitosti) Ochucené pivo Vyrobené dodatečným přídavkem aromatizujících látek, doplňků ovocných šťáv, lihovin, apod. Zdroj obrázku: http://www.akcniceny.cz/detail/gambrinus-ochucene-pivo-1078807/

Pivo a jeho značení Pivo, které je uváděno do oběhu musí být označeno etiketou, na které je nutné uvést: Název pivovaru, Druh piva, Stupňovitost piva, Obsah alkoholu. Minimální trvanlivost. Stupňovitost piva označená v ° (např. 12 °) neznačí obsah alkoholu, ale obsah kvasících cukrů v mladém pivě.

Použitá literatura ROP, Otakar a Jan HRABĚ. Nealkoholické a alkoholické nápoje. Vyd. 1. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2009, 129 s. ISBN 978-80-7318-748-4. HRABĚ, Jan. Základy zbožíznalství potravin. Vyd. 1. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2011, 167 s. ISBN 978-80-7454-118-6. http://hotelovyprovoz.webnode.cz/maturitni-okruhy/napojova-gastronomie/