NákypyNákypy Jednoduché restaurační moučníky
Jablková žemlovka Nakrájené žemle na plátky, zvlhčíme mlékem s rozšlehanými žloutky Očištěná jablka nakrájíme na tenké plátky Formu vymažeme tukem a na dno rozložíme třetinu navlhčených žemlí Další vrstvou jsou nakrájená jablka, posypaná spařenými rozinkami a moučkovým cukrem se skořicí
Jablková žemlovka Na jablka narovnáme další vrstvu namočených žemlí Následuje opět vrstva nakrájených jablk s rozinkami, skořicí a cukrem Poslední vrstvu tvoří namočené žemle Pak pokapeme tukem Na vrch můžeme přidat našlehaný pevný sníh z bílků s cukrem
Jablková žemlovka Upečeme dorůžova Podáváme posypané směsí moučkového a vanilkového cukru Hmotnost jedné porce je 115 g
Tvarohová žemlovka Připravujeme stejným způsobem jako jablkovou žemlovku, jen místo nakrájených jablek zvolíme tvaroh s vejcem, moučkovým cukrem, strouhanou citronovou kůrou a spařenými rozinkami Hmotnost jedné porce 360 g
Tvarohový nákyp Tvaroh smícháme se žloutky, krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem, smetanou, citronovou kůrou a spařenými rozinkami Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků Hmotu dáme do vymazané a vysypané formy Povrch pokapeme rozpuštěným máslem Pečeme ve vodní lázni v troubě cca 20 min. Při podávání přeléváme smetanou nebo ovocnou šťávou Hmotnost jedné porce 110 g
Rýžový nákyp Spařenou rýži vaříme v osoleném mléce s máslem, po uvaření necháme vychladnout Pak vmícháme žloutky utřené s cukrem, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem Lehce vmícháme tuhý sníh z bílků Polovinu rýže vložíme do vymazané formy Pak navrstvíme nakrájené ovoce se spařenými rozinkami a posypeme cukrem se skořicí Přikryjeme druhou polovinou rýže Pokapeme rozpuštěným máslem a zapečeme dozlatova Podáváme posypané moučkovým cukrem