Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:13.4.2013 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:13.4.2013 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:13.4.2013 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů ovocných polévek a pohárů. Šablona číslo materiálu: III/2-25 III/2-25-19 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026

2 O VOCNÉ POLÉVKY, POHÁRY Autor: Brücke-Osteuropa http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Melonen suppe.JPG?uselang=cs

3 O VOCNÉ POLÉVKY Charakteristika připravujeme převážně v létě jsou výživné a lehce stravitelné podávají se vychlazené, mají za úkol osvěžit jako přílohu můžeme podávat cukrářské piškoty

4 VÝROBNÍ POSTUP povařené ovoce propasírujeme přidáme cukr, zahustíme kukuřičným škrobem, žloutky, popř. máslovou jíškou ochutíme citronovou nebo pomerančovou kůrou, skořicí, vanilkou do některých polévek přidáváme bílé nebo červené víno pro zlepšení doplňujeme mlékem, jogurtem nebo smetanou

5 DRUHY OVOCNÝCH POLÉVEK Jablková polévka - jablka rozvaříme, prolisujeme, přidáme citronovou šťávu a bílé víno, cukr - nakonec vložíme na plátky nakrájená podušená jablka

6 Ovocná se smetanou - podusíme a prolisujeme ovoce, přidáme citronovou šťávu,bílé víno a smetanu Skořicová - mléko, cukr, skořici a citronovou kůru přivedeme k varu - prochladlou zjemníme žloutky a nakonec procedíme

7 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Apricot_soup.jpg Autor. Brücke-Osteuropa

8 POHÁRY připravujeme v různých kombinacích dbáme na vhodnou skladbu surovin, které se chuťově i barevně doplňují suroviny – čerstvé i kompotované ovoce, zmrzliny, likéry zdobíme šlehačkou, různými polevami, strouhanou čokoládou, ořechy apod. podáváme ve skleněných pohárech dělíme na zmrzlinové a šlehačkové

9 Z MRZLINOVÉ POHÁRY obsahují jeden nebo dva druhy zmrzliny dále doplňujeme ovocem,šlehačkovými náplněmi, likéry, praženými jádrovinami, popř. nálevy připravujeme vždy na objednávku

10 Š LEHAČKOVÉ POHÁRY připravujeme z piškotových korpusů vlhčených ovocnými šťávami nebo likéry z ovoce, čokolády či ovocných sirupů doplňujeme šlehačkovými náplněmi vyrábíme v menších dávkách uchováváme v chladících vitrínách

11 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ice_cr eam_sundaes_in_Osaka.jpg?uselang=cs Autor: Flying Toaster at en wikipedia Pohár

12 ZÁPIS Ovocné polévky, poháry Ovocné polévky: připravujeme převážně v létě, podáváme vychlazené jsou výživné a lehce stravitelné jako přílohu můžeme podávat cukrářské piškoty

13 Výrobní postup: povařené ovoce propasírujeme, přidáme cukr, zahustíme kukuřičným škrobem, žloutky, popř. máslovou jíškou ochutíme citronovou, pomerančovou kůrou, skořicí, vanilkou dále přidáváme bílé nebo červené víno, mléko, jogurt nebo smetanu Druhy ovocných polévek: Jablková polévka Ovocná se smetanou Skořicová

14 Poháry: vhodná skladba surovin, které se chuťově i barevně doplňují suroviny – čerstvé i kompotované ovoce, zmrzliny, likéry zdobíme šlehačkou, různými polevami, strouhanou čokoládou, ořechy apod. podáváme ve skleněných pohárech Druhy pohárů: Zmrzlinové poháry Šlehačkové poháry

15 P OUŽITÉ ZDROJE http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Melonensuppe.J PG?uselang=cs http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Apricot_soup.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ice_cream_sund aes_in_Osaka.jpg?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, 2001. ISBN 80-86073-87-4.


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:13.4.2013 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový."

Podobné prezentace


Reklamy Google