Brake dance House dance R‘n‘B Poppin Electric boogie Dance hall.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HUDBA.
Advertisements

POP ART Daniela Kubáňová.
Projekt HIP - HOP 7. B.
TANEC Co to vlastně tanec je?
Žánry elektronické hudby
Pop-art Autor: Michelle Malá a Nela Doláková
Markéta Jelínková PC_ák 2013
Společenské TANCE Občanská výchova 7. ročník
Číslo a název šablony klíčové aktivity
 Taneční a pohybová škola pod vedením Mgr. Ilony Šulcové oslavila v loňském roce již 20 let svého trvání. Od r vychovala řadu tanečníků, z nichž.
VÝVOJ ČESKÉ POPULÁRNÍ HUDBY
Klub irských tanců Texty pro moderátory a do propagačních materiálů.
Hudba a tanec (music and dance)
Linkin Park.
Historie české hudby.
70. a 80. léta v moderní populární a rockové hudbě
Americká hudba Petra Kloudová.
Populární hudba ve světě v letech
Trance music - Druh elektronické taneční hudby, která vznikla v 90. letech v Německu (úplný začátek trance hudby se ale přiřazuje ke Britské skupině The.
Vývoj populární hudby ve světě po roce 1980
Prezentace 5 lekcÍ MUZIKOTERAPIE Mgr. Bc. Svatava Drlíčková
Břišní tanec * Ačkoliv si lidé v dnešní době myslí, že se jedná o svůdný tanec, jehož cílem je pobavit muže, ve skutečnosti bylo mužům dovoleno sledovat.
Prezentace pro ESPG Daniela Černá
Street Dance.
Rap Tereza Janderková.
Tanec Pohybová činnost (akt) vyjadřující prostřednictvím pohybů a gest bezprostřední, subjektivní pocity tanečníka v rámci určité myšlenky (stylizace,
Hudba.
Rhythm and Blues Vendula Zimová.
Funk Denisa Zouharová.
Latinsko-americké tance
SALSA.
Vítáme Vás v našem projektu-muzikál.Toto téma nás všechny zaujalo,proto jsme se sem přihlásili.Chtěli jsme si zkusit hrát v muzikále a zahrát si na opravdové.
Aktuální formy gymnastiky a tance
Organizovaný systém zvuků (V prezentaci můžete klikat na obrázky, pro jejich zvětšení…)
Hudba Rakousko-Uherska Autor: Květa Stejskalová. Rakousko-Uhersko byl státní útvar, který existoval v letech 1867 – Rakousko-Uhersko byl státní.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Blues Richard Malý.
Hudba.
BASKYTARA Elias Decastelo.
Hiphopová kultura vznikla na po č átku 70. let 20. století v USA v č ernošských ghetech jako spojení jamajských a amerických vliv ů.První zmínky o hiphopové.
VY_32_INOVACE_40_Opakování IV
Autor:Valerie Zelinková Vedoucí práce:Mgr. Luboš Vayhel Oponent: Mgr. Marcela Roll.
Música Musik Music Hudba. Rock Rock je souhrnný pojem pro mnoho hudebních žánrů. Jako nástroje se nejčastěji používají kytara, baskytara a bicí, ale.
70. a 80. léta v české moderní populární hudbě. Název školy: Základní škola Francova Lhota Název školy: Základní škola Francova Lhota Autor: Mgr. Lada.
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl, 9. května 1181, Litomyšl Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název: Hudební slovník 10. část.
Tance Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_14_TANCE Téma: HUDEBNÍ NAUKA Číslo projektu:
„Napříč moderním uměním aneb kreativity se nebojíme“ -výtvarná soutěž pro II.stupeň ZŠ a MŠ Nedašov Mgr. Jarmila Švédová.
Jazz či počeštěle džez (z angličtiny), je původně americký hudební styl, který vznikl na začátku 20. století mezi afroamerickou komunitou na jihu Spojených.
Regenerace ve sportu Seminární práce Lucie Viznerová.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_HUDEBNÍ VÝCHOVA_Z ČEHO SE SKLÁDÁ HUDBA? Název: Z.
K-Pop.
Theresa Šupová.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
ESTETICKÁ SKUPINOVÁ GYMNASTIKA
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
FILIP SMIČKA Prezentace pod vedením Mgr. Barbory Pacalové
Tanec Vypracovala: Natálie Odehnalová 9. C ZŠ Masarova Garant: p. uč
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_15_HIP_HOP_RAP Dějiny hudby
70. A 80. léta v rocku AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Eliška Židlická, kvarta
VY 32 INOVACE 551.
HUDEBNÍ VÝCHOVA HUDBA NA JEVIŠTI
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s Číslo projektu: CZ. 1
Kurz: Na stopě tanci Vedoucí: Irča Havlíčková Termín: pondělí 15:00 – 16:00 Kurz je určen dětem ve 3. – 5. ročníku (ostatní po dohodě)  Máš rád/a pohyb,
HUDEBNÍ VÝCHOVA – 7. ROČNÍK
R&B Tereza Šípková, kvarta.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Tanec.
JAZZ ICT Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

Brake dance House dance R‘n‘B Poppin Electric boogie Dance hall

Breakdance, také známý jako breaking nebo b-boying, je bezkontaktní, akrobatický druh tance street dance. Tanečník se nazývá b-boy, tanečnice b-girl. Breakdance je jednou ze čtyř základních částí kultury hip hopu (další jsou rap, DJing a graffiti). Vyvinul se mezi afro-americkou mládeží v Jižním Bronxu v New Yorku a v Los Angeles na začátku 70. let. Breakdance je populární hlavně u mládeže.

Dance house je další forma pouličních tanců Dance house je další forma pouličních tanců. Původ mu nejspíše dali Hispánii, kteří tancovali salsu, Brazilci, tancující capoeiru, Afričani, b-boys, stepaři a tanečníci jazzu. Tahle masa lidí dala za vznik New Yorského stylu zvaného "House dance". Je tu pár rozdílů od Hip Hopových tanečníků. House nevyužívá tolik beatu a zaměřuje se spíše na pohyb horní části těla, který je doprovázen speciálním stylem hudby, Housem

Taneční styl R´n´B vizuálně vyjadřuje stejnojmenný hudební směr Taneční styl R´n´B vizuálně vyjadřuje stejnojmenný hudební směr. Pouze ale tu podobu, která se skrývá pod dnešním vnímání R´n´B. Označuje se také jako Contemporary R´n´B. Můžeme sem zařadit tvorbu takových umělců, jako jsou Toni Braxton, Omarion, Usher nebo Beyoncé. R´n´B je jedním ze streetových tanců. Je procítěný, rychlý, s důrazem na detail. Většina choreografií se plně soustředí nejen na hudbu, ale rovněž na text. Prostřednictvím tance tak divákům sděluje příběh, odehrávající se ve skladbě. R´n´B nemá pevné krokové variace, do značné míry záleží na fantazii samotného tanečníka, jakými prvky rozšíří základní kroky.

Popping je funky tanec a streetový taneční styl založený na technice rychlé kontrakce a uvolnění svalů, který vypadá jako křečovitý a čistý pohyb, nazývaný pop nebo hit. Tyto pohyby je nutné provádět plynule do rytmu písničky v kombinaci s různými pohyby a pozicemi. Tanečníky označujeme jako poppers. Je všeobeně mytizováno, že tanec vznikl ve Fresno, California v 70. letech, inspirované hlavně lockingem. Jako ostatní streetové styly, popping je často předváděn v battlech, kde se tanečník snaží předvést před davem to nejlepší, co umí. Hodnotí se neomezená improvizace a pohyby, které jsou málo viděny na soutěžích a představeních. Nejdůležitějším kritériem je charakter tanečníka a jeho úkolem je bavit publikum. Popping přebírá některé prvky z tanečních stylů jako je breakdance, electric boogaloo, Robot dance, King Tut apod.

Electric Boogie Lze chápat jako zastrešující pojem pro více jak dvacet tanečních forem. Jsou to - air posing, animation, boogaloo, hopping, centipede, crazy legs, cobra, dime stopping filmore, floating/gliding, hitting, popping, yuppet, robot, saccin, scarecrow snaking, spiderman, sticking, strobing, strutting, ticking, tutting a waving.

Dancehall (či ragga) je v současnosti zřejmě nejpopulárnější styl vycházející z reggae. Vznikl, jak název naznačuje, jako tanečnější verze roots reggae koncem 70.let, podle míst kde se scházeli tanečníci a vystupovali soundsystémy. Jeho charakteristickým rysem je frázovaný zpěv, syrový rytmus a jenom částečný, skoro minimalistický hudební doprovod(v počátcích především rub-a-dub).