Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Latinsko-americké tance

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Latinsko-americké tance"— Transkript prezentace:

1 Latinsko-americké tance
a tance standartní…

2 Něco o tanci je pohybová společenská aktivita, provozovaná převážně za doprovodu hudby Tanec může navodit lepší náladu, a také je vyjádřením pocitů tanečníka, takže může být považován za druh umění.

3 Tanec Prudká energie Krása a Elegance Vyjádření osobnosti

4 latinskoamerické tance
Něco o tanci závodním je sportovní disciplína, která vychází ze společenského tance. Taneční páry, tancují zvolené figury podle předepsaných pravidel na náhodnou, tanci odpovídající, hudbu a snaží se co nejlépe vyjádřit charakteristické rysy tance i rytmus, melodii a strukturu hudby. Taneční sport se dělí do 3 skupin standardní tance, latinskoamerické tance kombinace 10 tanců

5 Dělení tanců Tance společenské (Ballroom dancing), se dělí na dvě skupiny. Toto rozdělení je bežné i na tanečních soutěžích: I. Standartní waltz, valčík, tango, slowfox a quickstep II. Latinsko-Americké samba, cha-cha, rumba, paso doble a jive

6 slowfox (neboli slowfoxtrot)
Standartní tance Tyto tance jsou charakterizovány především uzavřeným párovým držením. Pro čtyři je typický švihový pohyb. Tento pohyb neplatí jen tzv. Tanga. Mezi soutěžní standardní tance patří waltz, tango, valčík, slowfox (neboli slowfoxtrot) a quickstep.

7 Tance standartní Tango Waltz Quickstep

8 Latinsko-americké tance
Tance tohoto tipu jsou (na rozdíl od ST) uvolněnější v držení párů, v oblečení i v pohybu. Tyto tance charakterizuje přesnost, smyslnost temperament a velký citový náboj. Mezi soutěžní LA tance patří samba, cha-cha, rumba, paso doble a jive.

9 Foto LA Cha Cha Jive Samba Rumba Paso doble

10 Ukázka tance Cha Cha

11 Ukázky hudby k la. Cha cha http://www.youtube.com/watch?v=xOWXU7pVjb0
Jive Samba Rumba

12 Něco k vybavení Speciální boty na tanec Speciální oblečení (šaty)
(tedy alespoň, když se chceme tanci věnovat nějak důkladněji)

13 Konec


Stáhnout ppt "Latinsko-americké tance"

Podobné prezentace


Reklamy Google