Co se honí želvími hlavami. Celoroční plán Proč jej dělat? – Práce s dětmi není náhodná, chceme někam směřovat – Všichni vedoucí chtějí dosáhnout s dětmi.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JIHOMORAVSKÝ KRAJ TGM Junák - svaz skautů a skautek ČR
Advertisements

ŠKOLNÍ ZPRÁVY O PŘEDBĚŽNÝCH VÝSLEDCÍCH MZ V ROCE 2011 PRVNÍ Z KROKŮ VYUŽITÍ STÁTNÍ MATURITY PRO ZVÝŠENÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ NA SŠ.
Vůdcovská zkouška – Gemini 2010 •Změna •Aktivnější zaměření programů, praxe •Potřeby Castorů –rozdílné znalosti (úroveň ČK) –různorodé oddíly –možné zaměření.
Spojené lesní školy Nejhravější instruktorská lesní škola !
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
SETKÁNÍ VEDENÍ STŘEDISEK s vedením kraje
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
…nasaj informace SKAUTSKÝ ROK u nás v Libereckém kraji a tak…
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
A KTUALITY A NOVINKY VE VÝCHOVNÉM PROGRAMU J UNÁKA.
Jaroslav Šlehofer „Cobra“
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Kurzy a celostátní akce
ROVERING co nabízí a přináší
Poslání, principy a metoda skautingu
Vize 92. střediska Šípů. Chceme 92. středisko Šípů takové, pro které nic není problém. na které jsou jeho členové hrdí. které se nebojí zkusit něco nového.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Myšlenka? Aktivita? Životní styl.
Organizace Sněm okresu Hodonín 2013 Delf – Tomáš Svoboda.
Duben 2012 – říjen  KLŠVS, VMP  Klíče pro život  lodě a vybavení (slevy apod.)  krojové doplňky  žebříček výsledků závodů  Tři jezy.
Analýza 6.dívčího oddílu Lyra a projekt Barevný svět v hrsti Julie a Koumes.
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
1 Roverský začátek ProjektyRovernetOdborky Soutěže a závody Zahraniční aktivity Kurzy a celostátní akce Časopis KmenOddílVýzvy Programová nabídka pro rovery.
Prezentace kurzů Kam jet příště???.
Kristýna Vyvialová ZAKLADATELÉ CO JE SKAUTING CO TAM D Ě LÁME O NAŠEM ODDÍLE ZNÁMÉ OSOBNOSTI.
Výchovný program Junáka
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
Didaktické prostředky
Krajská rada Junáka Libereckého kraje Afrooting - krajské roverské setkání 2007 Mníšek u Liberce, 19. až 21. října 2007.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
EXperimentální skautský ZávOD EXZOD.06 Junák - svaz skautů a skautek ČR.
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Výchovný odbor Želvičky. Výchovný odbor „Želvičky“ Členové: Kiwi, Villda - Ratíškovice, Milka, Andy - Čejka Sketmen, Šmudla, Junior, Ryša, Hárvy – Kyjov.
KOMPETENČNÍ MODEL DŮLEŽITÝ PRVEK ŘÍZENÍ LIDÍ
Hodnocení kvality v Junáku
Sdružení Podané ruce, o.s.
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE AUTOEVALUACE SLUŽEB ICT listopad 2006 (c) Radek Maca.
„Umět a znát, abychom si v životě věděli rady“
KONCEPCE DVOJKY…. TŘI CÍLOVÉ SKUPINY… RodičeVedeníČlenové.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
„ Validace dobré praxe 2 “. Harmonogram semináře 10:00 – 10:15 Zahájení 10:15 – 11:00 Validace – výstupy a využití 11:00 – 11:30 Zkušenosti RP s validací.
Program dnešního setkání OPS ( )
Junák – svaz skautů a skautek ČR, okres Hodonín Akreditovaný 39 hodinový zdravotnický kurz Zdravotník zotavovacích akcí 2011 Kateřina Smerfetka Šablaturová.
Odbor pro personalistiku Valný sněm Junáka Litomyšl 28.–
Krajský sněm ledna 2011 radnice, nám. Dr. E. Beneše, Liberec Volební program Jerry a Slůně |
Výchovný odbor Želvičky
RS v okrese Hodonín Proběhlé akce: Zima 2013: RKLM: ne-svoboda ( ) V Uherském Hradišti na základně střediska Psohlavci 19 lidí.
Okresní výchovný odbor Želvičky Zrealizované akce v roce 2010/2011.
Ovčin. Odbor pro Vzdělávání ČINovnic a činovníků Skupina dobrovolníků pod zpravodajkou VRJ pro vzdělávání – Funguje jako podpůrný, pracovní a poradní.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Plánování přednáška první. Plánování na Gemini Jak využít plánování v oddíle? Prakticky si plánování vyzkoušet. 2.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Ing. Jiří „Hrach“ Stokláska předseda OR. Seznam akcí pod hlavičkou ORJ ◦ Velkomoravský bál (2. ročník) ◦ Team-building VM ◦ RKLM ◦ RK Pyramida (5. ročník)
Informace za volební období sněm okresu
Informace z okresu 2014 Výjezdní zasedání okresu
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Činnost výchovného odboru
hodnoťte ⋆ diskutujte ⋆ plánujte
Didaktické prostředky
Stezka vlčat a Cestička světlušek
Vzdělávání Okresní sněm 2016
První zkušenosti s evaluací
Vzdělávání v Junáku Jiří Fait - George.
kvalitní zákaznický servis
Transkript prezentace:

Co se honí želvími hlavami

Celoroční plán

Proč jej dělat? – Práce s dětmi není náhodná, chceme někam směřovat – Všichni vedoucí chtějí dosáhnout s dětmi stejných cílů – Není nutné diskutovat o zapojení programu, podíváme se, zda naplňuje cíle – Můžeme pak jednoduše zhodnotit, jak se nám v uplynulém roce dařila práce s dětmi

Jak na celoroční plán? Cíle – 3 – 5 cílů, na kterých se shodne oddílová rada. – Čeho chceme, aby děti za rok dosáhly? – V čem chceme, aby se zlepšily? – Stanovené cíle by měly být v souladu s posláním skautingu – tedy podporovat rozvoj osobností dětí a mladých lidí – Vyberme cíle na základě analýzy oddílu – silné a slabé stránky Kritéria – popisují dokonalé naplnění cíle na konci roku – čísla, poměrové ukazatele, podrobný popis skutečnosti. Ke každému cíli 3 – 5 kritérií

Nevnímejte plánování jako cíl. Neříkejte: „Musíme udělat plán.“. Plánování je prostředek. Proto říkejte: „Chceme se shodnout na tom, co budeme s dětmi příští rok dělat, proto uděláme plán.“

Novinky z nového programu Světlušky a vlčata: – Čolek a Žabka – nováček + 3 stupně stezek pro vodní vlčata a žabičky, ale i pro koedukované oddíly vlčat a světlušek. Stejné úkoly, navíc vodácké úkoly. Příběh dvou sourozenců trávících prázdniny u dědečka – námořního kapitána. – Program pro předškoláky – příprava pracovních listů, deníčku, metodik. Možnost se zapojit a připomínkovat

Skauti a skautky – Práce na nových odborkách – příprava 2. vlny testování odborek, které se plní během roku – možnost zapojení – Vydání poslední 4. série karet Sacculu – Rádcovský zápisník – k zakoupení nebo ke stáhnutí experimentální černobílá verze, praktická příručka pro rádce – Změna pravidel Svojsíkova závodu

Roveři a rangers – Práce na roverském programu – Hlavní nástroje: Roverský začátek Výzvy Projekty

Pravidla Svojsíkova závodu 2013 Základní změny: – Změny v modulech (nové moduly, úprava stávajících modulů, změny bodování) – Důraz na kvalitu základních a krajských kol (zejména prostřednictvím silnější role KRJ) – Větší důraz na realizovatelnost a dostupnost závodu (zodpovědnost KRJ za dostupnost základních kol v kraji, vliv na počet postupujících družin) – Různé praktické drobnosti (počítání věku podle skautského roku, silnější role webu, navázanost na SkautIS, zrušení papírové přihlášky, …)

Důležité info pro oddíly Přihlášky na SZ – pouze závazné, prostřednictvím webu, který bude propojen se SkautISem. Vůdce musí přihlášku potvrdit. Družiny musí vycházet se svého reálného složení v oddíle. Počet členů je libovolný (4 – 8), lze měnit v jednotlivých kolech. V přihlášce se uvádí všichni členové reálné družiny. Rádce družiny smí mít k 1.9. daného skautského roku nejvíce 16 let, členům 15 let.

Podoba Svojsíkova závodu Moduly: – Závod – týmové řešení disciplín na stanovištích – Přežití – schopnost družiny se o sebe postarat během SZ (sloučení modulu Táboření a Výprava) – Brány – individuální schopnosti jednotlivců – Před závodem – schopnost družiny pracovat společně na projektu, rozdělit si úkoly a věnovat jim svůj čas – Zpětná vazba – poskytuje zpětné zpětnou vazbu na chování družiny, výkonu a vztahů. Není hodnocená, ale je povinná.

Hodnocení kvality Pro výchovné i organizační jednotky, od družin, oddílů, středisek výš Tábory, kurzy Cílem je vědět, jak na tom jsme, chceme se motivovat ke zlepšení, chceme se o něco opřít při plánování, chceme být kvalitním hnutím Hodnocení kvality není nástrojem pro rozdělování financí, pro odsouzení slabších jednotek, pro hodnocení někoho jiného

kvalita.skauting.cz

Proběhlé akce Víkend s kouzelnou lucernou/Víkend v džungli – březen 2012 Krajské setkání činovníků na Kaprálově mlýně – seznámení se s novými lidmi, naučení se něčeho nového, výměna zkušeností, pokec s přáteli Roverskej scuk – na Kaprálově mlýně CVVZ – – Šumperk Elixír – leden 2012 Praha

Informace o akcích Okresní kolo SZ – Mikulčice Jihomoravská žirafa – – – motivačně vzdělávací akce pro rádce, kteří mají 14 – 16 let a vedou nebo pomáhají s vedením dětí MiQuik – – Praha ObRok 2013 – 5. – Hrad Švihov Elixír 2013?

Vzdělávací akce Probíhá RK Pyramida 2012/13 V případě zájmu bude i ročník 2013/14 Rozjíždí se přihlašování na čekatelské a vůdcovské kurzy Vůdcovkama vzdělávání nekončí ;-) – Lesní školy – Instruktorské kurzy – Muška…. Existují i zážitkové kurzy

A co ještě?

Nebojíme se ničeho Setkání rádců, Akce pro RR, Setkání činovníků, Zábavné a motivační akce, Výměny zkušeností… Nejdůležitější je však váš zájem - informovanost cílové skupiny, skutečná účast na akcích

Diskuze Získávání finančních prostředků ve vašem středisku? – Výměna zkušeností

Děkuji za pozornost