SENSE II - výměna dat mezi evropskými státy důsledně dle principů SEIS Jarmila Cikánková CENIA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

Obsah prezentace 1.Co je RSS 2.Možnosti využití RSS 3.Popis systému cíleného doručování vědeckých a odborných článků 4.Ukázka systému 5.Závěr.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 2. ročník Regionální konference cestovního ruchu Karlovy Vary 16. prosince 2013.
EnviroIforum Technická univerzita Zvolen Informační systém statistiky a reportingu životního prostředí České republiky ISSaR Ing. Jarmila.
1/22 Je INSPIRE pro soukromé firmy příležitostí? Jitka Faugnerová CENIA, česká informační agentura životního prostředí Zvolen,
Jiří Kvapil, CENIA Stahovací služby na národním geoportálu ČR Enviro-i-fórum 2013, 14. V. 2013, Zvolen.
20 let výročí Eionetu Simona Losmanová NFP/Eionet coordinator,
Jaroslav Pražan Poradenství pro environmentální část cross-compliance (studie CIFAS) Úvod Jaroslav Pražan
SIRIUS komplexní řešení pro statistické a analytické zpracování dat v rezortu životního prostředí ČR Ing. Jarmila Cikánková Jiří Roubínek Projektový.
EnviroIforum Technická univerzita Zvolen Informační systém statistiky a reportingu životního prostředí České republiky ISSaR Jarmila.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
EMAS III Změny v akreditaci a ověřování Ing. Radim Frolík.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Ing. Petr Pavlinec Otevřené datové zdroje Kraje Vysočina Ing. Petr Pavlinec, vedoucí odboru informatiky Kraje Vysočina.
Webové stránky obcí jako zdroj informací pro občany Mgr. Andrej Kyselica Oddělení statistiky výzkumu, vývoje a informační společnosti Český statistický.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
INSPIRE Metadata v evropském kontextu, úkoly a aktivity národní INSPIRE autority vůči EC a subjektům v ČR, LMO.
Metainformační systém - Metaportál MŽP ČR
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
1 INSPIRE v ČR 7 let poté Jitka Faugnerová CENIA, česká informační agentura životního prostředí Enviro-i-forum Zvolen,
Kvantitativní metody výzkumu v praxi (KMVP) 0. Poučení z minulých ročníků a novinky od ZS 2013 (2011) poslední aktualizace Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz.
Eva Měráková, Lenka Jandová
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Referenční rámec pro udržitelná evropská města ____________________________________________________________________________ Seminář Urbánní rozměr regionálního.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
Indikátory pro hodnocení zastavení úbytku biodiverzity v Evropě
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
InspIS ŠVP pro ZV, SV.
HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI LETECKÉHO METEOROLOGICKÉHO PERSONÁLU Odbor letecké meteorologie,ČHMÚ, Praha 2013 HODNOCENÍ AMP V ROCE 2013.
Problematika GIS Úvod do INSPIRE česká informační agentura životního prostředí Jiří Hradec, CENIA.
Lucie Dvořáková Gabriela Homolková.  INfrastructer for SPatial InfoRmation in Europe  Infrastruktura prostorových informací v ES  Je iniciativou Evropské.
Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO Novinky v projektu OpenAIRE plus.
E-Analýza bezpečnosti v Uherském Hradišti 10. Národní konference kvality ve veřejné správě Únor 2014.
2006 Bleskové zpravodajství pomocí RSS/RDF/Atom – roční bilance Ing. Petr Palisa, Triada, spol. s r. o.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
E-utility report 9. Národní konference kvality 20.února 2013.
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Výzkum a vývoj, studijní prameny a spolupráce s praxí Ing. Milan Kocáb, MBA Ing. Tomáš Cajthaml.
GMES, SEIS Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS Co je GMES/Copernicus?  GMES = Global Monitoring for Environment and Security (Globální monitoring životního.
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Budoucnost současných internetových zdrojů Mgr. Ludmila Celbová
Český systém kvality služeb Prezentace projektu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR na podporu cestovního ruchu Velké Losiny –
AKM'06 Praha NA Nové nástroje pro archivaci webu Ing. Petr Žabička, MZK Mgr. Jan HUTAŘ, NK.
Implementace EQAVET v ČR
INSPIRE Stav a výhled.
Seminární práce z předmětu SIPOL
MIND THE GAP Transformace globální komunikační strategie do lokálního prostředí Libor Kytýr – Corporate Affairs Communication Manager, Tesco.
WorldWideScience.gov
Kvalita v českém zdravotnictví
ISSaR – možnosti využití systému při získávání a zpracování statistických dat Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
1 Bleskové zpravodajství (RSS, RDF, Atom) Ing. Petr Palisa, Triada, spol. s r. o. Problém: obsah webu je strojově čitelný, ale není strojově pochopitelný.
Co by měla splňovat pověřená knihovna Brno
EU a ČSÚ, Informační politika EU Jan GELETIČ 2. ročník GIN Lutín 2010.
Hodnocení životního prostředí ČR v kontextu The European Environment: State and Outlook 2015 Tereza Ponocná CENIA, česká informační agentura životního.
Transpozice směrnice 2003/98 o opakovaném použití informací veřejného sektoru Mgr. David Kotris konference - Pět let činnosti Nemofora
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Standardizace odborné zdravotní péče
Informace z CENIA Jiří Valta ČIŽP.
WorldWideScience.gov Brána prohledává souběžně asi 95 národních a mezinárodních vědeckých databází a portálů ze 70 zemí. Buduje ji Office of Scientific.
TTnet (Training of Trainers Network)
Komplexní systém hodnocení
Nařízení o Evropském registru úniků a přenosů znečišťujících látek
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Ředitelství ČIŽP, Praha, 25. červa 2018
MOŽNOSTI PORTÁLU KNIHOVNY.CZ NEJEN PRO KNIHOVNÍKY
Transkript prezentace:

SENSE II - výměna dat mezi evropskými státy důsledně dle principů SEIS Jarmila Cikánková CENIA

To už jsme slyšeli, ne…? SENSE (I) - Shared European and National State of the Environment information Specializovaný projekt EEA/EIONET na podporu SOER2010 – části C Technická implementace automatického systému aktualizace informací pro webovou prezentaci SoER2010 (část C) SENSE využívá XML-RDF formát pro automatické získávání, publikování a sdílení národních SoER informací prostřednictvím webových stránek EEA

…pro velký úspěch… SENSE II – chceme víc: Nejenom jednorázová prezentace, ale pravidelné (periodické) poskytování dat v rámci evropského reportingu o stavu životního prostředí Nejenom sdílet a prezentovat na jednom místě, ale umožnit s daty dále pracovat Zkusíme to s CSI indikátory.

Jak tentokrát na to…? 18 zemí - + samozřejmě nechybíme 9 pilotních indikátorů (EEA CSI a jim odpovídající národní indikátory) 3 pracovní týmy - NRC SoER, NRC EIS, NFP 12 měsíců práce – únor 2012 až březen 2013

Čím to naplníme? Kritéria pro výběr pilotní sady indikátorů Indikátor je dostupný v IMS Indikátor je publikovaný na webu EEA Indikátor zahrnuje alespoň EEA – 32 (ideálně i Západní Balkán) Poslední aktualizace indikátoru zahrnuje data 2009 a novější Informace z národní úrovně jsou dostupné alespoň pro jednu grafickou prezentaci Indikátor je součástí EEA CSI NRC SOE

Čím to naplníme (2) ? Ještě jsme se úplně nedohodli, ale… Kvalita ovzduší Hospodaření s vodou Biodiverzita Změna klimatu Socioekonomické ukazatele NRC SOE

Jak to uděláme (technicky)? Stejně jako minule Implementovat xml stopu v souladu s XML/RDF SENSE Feed Specification Úspěch má opět několik předpokladů: Na národní úrovni jsou k dispozici indikátory, odpovídající obsahově vybraným indikátorům EEA Každý indikátor je dostupný na webu s unikátní URL Indikátor je publikovaný s licencí „CCC“ …a teď už to „jenom“ udělat! NRC EIS

A za rok… …vám povíme, ale hlavně ukážeme, jak se nám to povedlo

Děkuji za pozornost