1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cestovní ruch Luhačovické Zálesí
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU Hradec Králové, Blanka Jakubcová.
KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
ECVET v Programu celoživotního učení
Škola obnovy venkova Třanovice Spolek obnovy venkova Česká republika Moravskoslezský kraj Francie Morbihan.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Finanční možností svépomocných skupin
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Český klastr přípojných vozidel a nástaveb, družstvo.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
CZEch Liaison Office CZELO MŠMT Národní informační centrum pro evropský výzkum (NICER) Správní rada CZELO reprezentanti zastoupených organizací České výzkumné.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
ČTK a státní správa komunikace v zájmu veřejnosti.
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
Vysočina v Bruselu Budování partnerství pro Vysočinu projekt kraje Vysočina – SROP 3.3. Výstupy projektu Vytvořeny vzdělávací moduly (5) Uspořádány regionální.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Spolupráce, která přináší plody
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví v Radě Evropské unie Eurocentrum Praha 4. prosince 2008.
Evropská komise VŠ finanční a správní, o.p.s. IC EUROPE DIRECT Most informační služby a akce o EU Štěpán OBRTLÍK.
EUROCENTRUM LIBEREC Informace pro podnikatele Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
A JEHO PROJEKTY. Sdružení CzechInno Součást systému inovačního podnikání ČR Součást systému inovačního podnikání ČR Sdružení CzechInno:  Je neziskovým.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Základní informace o Krajské hospodářské komoře Střední Čechy  Regionální hospodářská komora  Princip dobrovolného.
TECHNOLOGICKÉ CENTRUM AV ČR a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě, Ústav středoevropských studií Partner projektu: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě, Ústav středoevropských studií Partner projektu: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
WORKSHOP 3 1. Organizační zajištění zahraniční spolupráce
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Evropská komise VŠ finanční a správní, o.p.s.
Úloha a postavení KI AKČR
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Transkript prezentace:

1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického kraje

2 Většina krajů z ČR dospěla k rozhodnutí zřídit zastoupení kraje v Bruselu Základní úkoly zastoupení: Podpora uplatňování zájmů v institucích, lobbying Poskytování a zprostředkování kontaktů a informací Aktivity v propagaci regionů Organizační zázemí Zastřešení zájmů nejen krajské samosprávy, ale i dalších institucí (např. univerzity…) i podnikatelů podrobnější komentář na následujících snímcích Uplatňování zájmů v EU

3 Lobbying a uplatňování zájmů v institucích : ve Výboru regionů, v Evropském parlamentu, v Evropské komisi aj., prostřednictvím –přímého členství v těchto institucích –spolupráce s českými a zahraničními institucemi a partnery (EIB, zahraniční partnerské regiony, networking)

4 Lobbying ve věci podpory významných projektů Prezentace významných projektů pro pracovníky příslušných generálních ředitelství EK, individuelně nebo prostřednictvím workshopů – příklady: –rychlostní komunikace R35 v rámci TEN-T –Centrum materiálového výzkumu (ve spolupráci s Univerzitou Pardubice) –TechnoPark Pardubice –Dny českých regionů v rámci českého předsednictví v Radě EU (1. pol. 2009) –Účast na OPEN DAYS Uplatňování zájmů v EU

5 Poskytování a zprostředkování kontaktů a informací Zprostředkování kontaktů na osoby a instituce Informace: Aktuality o vývoji evropské politiky Rozhodnutí EK a dalších orgánů EU Evropské programy s možným dopadem na kraj Termínová listina akcí institucí EU Vlastní aktivity Zastoupení

6 Propagace regionu Zaměření na cílovou skupinu od úrovně vrcholných institucí až po širokou veřejnost 1.Vrcholné instituce EU – Rada EU, EK, EP,… 2.Regionální úroveň – Výbor regionů, regio zastoupení 3.Široká veřejnost – občané návštěvníci Bruselu 4.Periodické tiskoviny bruselských institucí 5.Média – tisk, TV, rozhlas, ostatní Uplatňování zájmů v EU

7 Propagace regionu Příklady: Prezentace NUTS 2 Severovýchod Prezentace kraje na partnerském Zastoupení Baden- Württemberg v Bruselu Prezentace v rámci OPEN DAYS a podobných akcích Prezentace kraje ve Výboru regionů v rámci projektu V4 Český reprezentační ples, Czech Street Party Kultura – rodáci z kraje – festivaly a výstavy (Smetana, Martinů, Holub aj.) Uplatňování zájmů v EU

8 Organizační podpora a zázemí Servis pro člena Výboru regionů, podklady k jednání Sjednávání kontaktů Logistické zázemí Zajištění návštěv představitelů Pardubického kraje v Bruselu Informační a další servis pro subjekty z Pardubického kraje (samospráva kraje a obcí, Univerzita, podnikatelé, neziskové a další organizace Zázemí pro nejrůznější další akce

9 Děkuji za pozornost  Ing. Roman Línek