Vesnice Strupčice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fotbal. Jmenuji se Petr Šmíd a pocházím z malebné vesnice Klobou č ky, ale te ď pobývám n ě jakou dobu v D ě tském Domove v Uherském Ostrohu. Navšt ě.
Advertisements

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KOPIDLNO
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Zdravím ze školy v přírodě Nový Dvůr - Poustky
Vranovská Ves.
My od 1. do 6. třídy ,,DOKONALÁ PARTA“ na Svahové
Okořín Nicola Čutková.
ZŠ a MŠ Blížejov KRONIKA-SPORT v Blížejově
Tv na Balvanu aneb Buďme fit! Jan Gaisler 3. ročník Prosinec 2010.
Dobrý den! Budu vám vyprávět příběh o olympijských hrách!
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA. VOLBY DO ŽÁKOVSKÉ RADY zástupci 4. až 9.třídy zástupci 4. až 9.třídy každá třída si zvolí své dva zástupce se svým třídním.
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
Tělesná výchova. Obsah Tělocvična Fitko Sportovní kurz Lyžařský kurz Sportovní den Gymnastické závody Ostatní soutěže.
FIRMA SVOBODA DEMOLICE, ZEMNÍ PRÁCE, RECYKLACE Svoboda Park.
SSPŠ a OA Kladno studentky třídy E2
Letní olympiáda Vypracováno pomocí fotografií z internetových stránek Kristýna Pěnkavová.
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Prezentace školy. (Lucie Antošová). Historie školy Na dnešním Václavském náměstí (dříve nazývaném Otakarovo) byl postaven na poč. 15. st. gotický kostel.
TŘEBENICE Okres Litoměřice PSČ:
Třebenice Okres Litoměřice.
Třebenice Město Okres Litoměřice. Základní údaje 1992 obyvatel České Středohoří Dopravní dostupnost : autobus Starostka: Martina Patrovská PSČ:
Město Okres Litoměřice
Člověk a jeho svět V naší obci Jana Štadlerová ZŠ Věšín.
Základní škola Jindřicha Halase. Škola byla založena v roce Předtím už tu jedna stála, ale ta shořela, protože tehdejší školník jednou zapomněl.
Tělovýchovná jednota Černěves Podívejte se na historii akcí roku 2008 Fotky ukazují akce, na kterých se podíleli členové TJ. Příjemnou zábavu!
Sportovní vyžití v Karviné
Benjamínci TJ SOKOL Dub nad Moravou
Základní škola Lenešice
Kdo jsem…!? Děti z Dětského domova Uherský Ostroh.
Základní škola DR.Miroslava Tyrše
 Školní prázdniny trvají osm týdnů (dva měsíce).  Jezdí se na dovolené k moři, na tábory, na rekreace a další místa k prožití zážitků.
Výstavba sportovního areálu 20.základní škola Plzeň, Brojova 13, příspěvková organizace Brojova 13, Plzeň Kontaktní osoba pro projekt: Mgr. Pavel.
Nabídka letních táborů a pobytů pro děti a mládež z oblastí postižených povodní od České pojišťovny 1/7/2013 Česká pojišťovna.
Naše třída od Třída Takhle jsme vypadali v první třídě!:o)Docela jsme zlobili.
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Fotbalová přípravka SOKOL JESTŘABÍ LHOTA. Úvod Fotbalová přípravka má již v klubu Sokol Jestřabí Lhota dlouholetou tradici a je neméně důležitou kategorií.
Jaké bylo naše 1.pololetí ? ZŠ Hudcova, t ř ída 6.B.
Základní škola Hlučín – Rovniny, okres Opava
Prezentace oddílu kopané Oslovení sponzorů
Vědomostní kvíz Medvídka Pú Zde vložte obrázek dostupný z Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Sportovní a podnikatelská střední škola, s.r.o.
30.8. – Nepomucká červená klubová trička byla také přitom.
2. ZŠ Dobříš se představuje e- Twinningu. Vítejte uprostřed brdských lesů u nás na Dobříši!
Sportovní areály m ě sta Kladna O sportovní a volnočasové využití se stará společnost Sportovní areály města Kladna. V Kladně samotném je několik sportovních.
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
Sady 5. května Plzeň
Základní škola Moravičany 2015/ ročník. Anna Faltýnková Jmenuji se Anna Faltýnková. Je mi 11 let. Pátým rokem hraji na housle. Ráda sportuji a.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Základní škola a Mateřská škola Litvínov - Janov Přípravná třída II.
Moje třída 9.ročník 4.ročník. 9.ročník Marian Čipčala, Petra Merhautová Simon Kocaj Zdenek Mühldorf Aneta Křížová Václav Lev Věra Čipčalová Luboš Ferenc.
Rok : 2013/2014 Třída : 9.B.  Třídní učitelka:  Milena Walterová  Žáci:  Farkaš Patrik  Kica Nikolas  Kökeny Miroslav  Nistorová Iveta  Semerák.
Závěrečná besídka Loučení se školním rokem. Nejprve úvodní slovo paní učitelky.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
SK Strupčice pořádá v sobotu 26.června 2010 od hod. na hřišti ve Strupčicích, f o t b a l o v ý t u r n a j Za účasti: AFK LoKo Chomutov – účastník.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
 Chci se s Vámi podělit o své zážitky z letního tábora s výukou angličtiny, kde se mi už dvakrát líbilo a kam byste se mohli podívat i vy. 
FC Slovan Rosice, z.s..
Otakar Mestek, Michal Blažej
Mateřská škola Vestec logo pavoučka.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Naše škola 1.
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
SK Benátky nad Jizerou z.s.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Základní škola a Mateřská škola
Obec Strupčice získala dotaci na rekonstrukci náměstí z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severozápad. Akce je podporována z Evropského.
Školní parlament ZŠ Písnická
Soutěže mládeže organizované Olomouckým KFS
Transkript prezentace:

Vesnice Strupčice

Já a vesnice Začnu jménem vesnice, která se jmenuje Strupčice. V naší vesnici bydlím od narození takže 10 let a ve vesnici se mi líbí. Můj táta je starosta a dělá to tu skvěle.

Naše vesnice Naše vesnice má všechno co má správná vesnice mít. Máme tu sportovní areál s bazénem, tenisovými kurty, fotbalový hřištěm a dalšími prolézačkami a hřišti. Také máme kostel, který je starý 600 let, ve vesnici zrekonstruovanou náves s kašnou a nově postavenou rozhlednu nebo-li strupčický Maják a Dům s pečovatelskou službou . A jěště tady máme dva kluby SDH Strupčice a SK Strupčice.

Kostel je nejstarší budovou ve Strupčicích Kostel je nejstarší budovou ve Strupčicích. Stojí tady už dlouhých 600 let. Každou neděli se v něm konají mše a vždy o vánocích půlnoční mše.

Dům s pečovatelskou službou je ve Strupčicích nejnovější stavbou, na kterou nám přispěla i Vršanská uhelná a ta přispěla na DPS částkou 400 000 Kč. Za to ji děkujeme.

Rozhledna byla velmi originálně postavena Rozhledna byla velmi originálně postavena. Postavilo ji 20 dobrovolníků a celá je ze dřeva. Je vysoká asi 7,5 metru je to nejvýše položený bod ve Strupčicích 298 m.n.m. O rozhledně se vysílalo v televizi a psalo v novinách. Rozhledna získala i turistickou známku.

Náš fotbalový klub byl založen roku 1931 Náš fotbalový klub byl založen roku 1931. Klub založili dva fotbalisté Julius Braun a Antonín Hudík. Nejdříve se jmenoval Sparta Strupčice, potom Baník Strupčice a ještě JZD Strupčice. Jak šly roky nebylo moc úspěchů, ale potom přišla éra postupů náš A-tým postoupil z 1.A třídy do krajského přeboru a náš B- tým z 1.B třídy do okresního přeboru, ale pak se to zhroutilo, hodně lidí odešlo do jiných klubů a A-tým spadl zase do 1.A třídy a už hrají špatně. Teď fanouškům děláme radost my mladší a starší žáci. Mladší žáci vyhrávají jeden zápas za druhým starší žáci sice ne, ale také hrají vyšší soutěž a tak to snad půjde i do budoucna a budou jiní kluci stejně dobří jako my. A třeba se jednou dostanu do Síňe slávy strupčického fotbalu.

Sbor dobrovolných hasičů Strupčice byl založen roku 1900 Sbor dobrovolných hasičů Strupčice byl založen roku 1900.V roce 1998 se oddíl rozpadl a až v roce 2008 se znovu sešli. Strupčičtí hasiči měli velmi rozpadající se hasičárnu .Takže po domluvě s obcí se opravila a teď vypadá jako nová.

Základní škola a Mateřská škola Strupčice Základní škola a Mateřská škola Strupčice to je celý název naší školy. Ve škole je 9 tříd od 1. třídy do 9. třídy. Je to malá vesnická škola, ale je docela přeplněná. Máme ve škole školní družinu a jídelnu a také se tu učitelé věnují hodně kroužkům. Konají se tu také hodně školní akce jako třeba masopust, hrátky s rodiči, akademie, vánoční turnaj, olympiády z matematiky, českého jazyka a dokonce i sportovní olympiádu pro děti a také akci strupčická škola má talent nebo drakiádu a další hezké akce. Ke škole je také připojená školka. V areálu školky jsou prolézačky a plánuje se že se tam dají další. Školka je rozdělená na menší a vetší děti. Mají akce se školou třeba masopust je ve stejný den jako to má škola a takhle je hodně akcí.

Obrázek budovy základní školy

Sportovní areál Ve Strupčicích je hezký sportovní areál na kterém se můžeme koupat nebo hrát hodně sportů jako třeba tenis ,fotbal, minigolf, plážový volejbal, košíkovou, na písku si menší děti hrají na prolézačkách a dá se tam hrát petanque a další hry. Když je v zimě mráz chodíme bruslit. V létě tam dokážu vydržet i celý den.

Sochy Ve Strupčicích je hodně překrásných soch. Na návsi stojí socha sv. Václava která nejdříve byla v parku, ale potom se přestěhovala na náves. Moc hezká socha je v parčíku pod kostelem na které je sv. Jan Nepomucký.

Ke Strupčicím patří 3 osady Hošnice, Sušany a Okořín. Sušany Okořín Hošnice

Akce ve Strupčicích Ve Strupčicích se koná hodně hezkých akcí. Jsou to třeba Masopust, reprezentační ples, Halloween, Martinská zábava, Pálení čarodějnic, minulý rok k nám přijelo Rádio Blaník, Dětský den s různými tématy, Drakiáda, otevírání a zavírání koupaliště, Letní noc, Loučení s prázdninami a další.

Obrázky z akcí

A další fotky

Doufám, že se vám moje prezentace líbila. Děkuji za pozornost. Doufám, že se vám moje prezentace líbila.