Seminář Regionální podpora podnikání SROP 14. října 2004 Plzeň.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
seminář Možnosti strukturálních fondů pro podnikatele
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Současný systém podpory
Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Ing. Blanka Miksová Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
GRANTOVÁ SCHÉMATA OLOMOUCKÉHO KRAJE VÝZVA 02. GS v rámci Společného regionálního operačního programu Grantové schéma na podporu drobného podnikání ve.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Granty pro IT a jak jimi podpořit prodej Robert Šedivec.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Grantové schéma Plzeňského kraje na podporu podnikání Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Program pro podporu drobných podniků.
Grantový fond Libereckého kraje schválen Zastupitelstvem Libereckého kraje dne usnesením č. 24/04/ZK - Základní dokumenty : - Statut Grantového.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Inovace a technologie v rozvoji regionů Brno 20.dubna 2005 Podpora inovací a technologií Operační program průmysl a podnikání Program Prosperita a Inovace.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Zpracování žádosti a projektu Grantové schéma „Program pro podporu drobných podniků a malých a středních podniků ve vymezených regionech Plzeňského kraje“
Grantová schémata Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Seminář k 2. kolu výzvy.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Expandujte s námi! Jak financovat s 0% úrokem?
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

seminář Regionální podpora podnikání SROP 14. října 2004 Plzeň

BIC Plzeň Podnikatelské a inovační centrum - Založeno v roce 1992 s cílem napomáhat vzniku a rozvoji inovačních a technologicky orientovaných MSP. - Široké spektrum aktivit (VTP, EIC, IRC, RKO..).

BIC Plzeň Podnikatelské a inovační centrum Důvody účasti na semináři: - Zkušenosti se zpracováním podnikatelských projektů - poradenství - Zkušenosti s implementací programů – hodnocení, kontrola (ČMZRB, RVA SOP Průmysl) - Příprava GS: návrh věcného vymezení, výběrových kritérií apod.

Důvod veřejné podpory podniků Rozvoj podnikání není konečným cílem GS, je to nástroj k dosažení nadřazeného cíle - rovnoměrného rozvoje kraje.

Podmínky pro přípravu GS Programový dodatek Regionální specifika

Podmínky a omezení stanovená programovým dodatkem (MMR) Forma podpory: dotace 46% uznatelných nákladů investičních rozvojových záměrů (minimálně 500 tis., resp tis. Kč)

Podmínky a omezení stanovená programovým dodatkem (MMR) Koneční uživatelé: Drobní podnikatelé – do 10 zaměstnanců Malí a střední podnikatelé – 10 –249 zam. Uzavřené účetnictví za poslední 3 roky

Podmínky a omezení stanovená programovým dodatkem (MMR) Místo realizace projektu: Území bývalého okresu Tachov Spádové obvody pověřených obcí: Kašperské Hory, Sušice, Poběžovice, Kralovice, Manětín, Všeruby a Radnice

Podmínky a omezení stanovená programovým dodatkem (MMR) Závazek na zvýšení celkového počtu zaměstnanců příjemce dotace pro drobné podnikatele s méně než 10 zaměstnanci bude závazek činit minimálně 1 zřízené a obsazené pracovní místo pro každou jednotlivou akci, pro malé a střední podnikatele bude závazek činit minimálně 3 zřízená a obsazená pracovní místa u podnikatelů od 10 do 49 zaměstnanců a 10 zřízených a obsazených pracovních míst u podnikatelů od 50 do 249 zaměstnanců pro každou jednotlivou akci.

Cíl GS v Plzeňském kraji Specifickým cílem grantového schématu je vytvoření (1) dlouhodobě perspektivních pracovních míst v MSP ve venkovských, periferních a hospodářsky slabých regionech Plzeňského kraje. Realizace projektů by měla přispět zejména k zavádění a zvyšování výroby (2) konkurenceschopných výrobků (poskytování konkurenceschopných služeb) dodávaných (3) na vnější trhy, popř. na jinak perspektivní trhy (např. pro místní trh v centrech osídlení), zejména (4) s využitím místních zdrojů a výhod.

Typy projektů s potenciálem naplnění cíle GS A. rozšíření stávající produkční kapacity v podnicích vyrábějících výrobek (službu) s perspektivou dlouhodobé konkurenceschopnosti B. zavedení výroby nových výrobků (služeb) s perspektivou dlouhodobé konkurenceschopnosti v podnicích, jejichž stávající podnikatelské aktivity jsou výdělečné, ale nemusí mít dlouhodobou perspektivu

V GS nebudou podporovány projekty: - podpory práce ve mzdě a jednoduchých montážních prací založené na levné pracovní cíle (není dlouhodobě udržitelné) - dočasné záchrany neživotaschopných podniků, které nejsou schopny restrukturalizovat svou produkci tak, aby odpovídala potřebám trhu - podpora přímých zahraničních investic - úhrady běžných provozních nákladů - nákupu zboží - prosté obměny stávajícího dosluhujícího zařízení

Podporované aktivity Pořízení dlouhodobého majetku (investiční náklady musí tvořit min. 90% celkových uznatelných nákladů projektu) Pořízení strojního a technologického vybavení a zařízení, nezbytného pro rozšíření stávající produkce nebo zavedení výroby nových výrobků (služeb). P Pořízení pozemků a budov, popř. jejich rekonstrukce a úpravy, vždy v souvislosti s rozšířením či zavedením nových výrobků či služeb. Vhodná je zejména úprava stávajících nevyužitých objektů, kterými obce (popř. jiní majitelé) v místě disponují. (Nákup pozemků je možný max. do výše 10% celkových uznatelných nákladů projektu.) Vybavení informačními technologiemi (počítače, internet, software, informační systémy…) v souvislosti s řízením výroby. Nákup specializovaných služeb technického charakteru, související se zaváděním nové technologie (výpočty, technologické poradenství, dispoziční řešení dílny…), pokud je součástí pořizovací ceny DHM, DNM.

Podporované aktivity Nákup specializovaných služeb (neinvestiční náklady mohou tvořit max. 10% celkových uznatelných nákladů projektu) Nákup poradenských služeb v oblasti managementu, zejména v souvislosti s potřebami vyvolanými nárůstem počtu zaměstnanců v podniku. Školení pracovníků v návaznosti na předchozí body (ovládání pořízeného strojního a technologického a vybavení, využívání pořízených IT, nový způsob řízení firmy …) Nákup specializovaných služeb technického charakteru, související se zaváděním nové technologie (výpočty, technologické poradenství, dispoziční řešení dílny…), pokud je provozním nákladem. Nákup poradenských služeb v oblasti marketingu. Vypracování marketingového plánu, poradenství při umisťování nového výrobku (služby) či většího objemu stávajícího výrobku (služby) na trh. Nákup marketingových služeb pro podporu umístění výrobků na trh (propagační materiály a akce, výstavy a veletrhy) ceny DHM, DNM.

Podporované činnosti dle OKEČ 15, 17 – 37 Zpracovatelský průmysl a dále: 45 Stavebnictví 50.2Údržba a opravy dvoustopých motorových vozidel 72 Zpracování dat a související činnosti Výzkum a vývoj v oblasti přírodních a technických věd Technické zkoušky a analýzy

Výběrová kriteria 1. Schopnosti a zkušenosti žadatele (10%) 2. Regionální potřeba a relevance projektu (30%) 3. Kvalita a proveditelnost projektu (40%) 4. Horizontální kritéria (20%)

Další podmínky Vedení oddělené účetní evidence Výběr dodavatelů dle předepsaného postupu Závazné indikátory Dotace po dokončení projektu (po etapách) – nutnost spolufinancování vlastními zdroji nebo úvěrem Publicita projektu Na podporu není právní nárok

Ing. Zbyněk Doležal BIC Plzeň Riegrova Plzeň tel.: