Praha 12.03.2008. Statutární město Ústí nad Labem zvažuje možnost vypracování dvou Integrovaných plánů rozvoje města, a to pro následující městské zóny:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statutární město Ostrava
Advertisements

studie regenerace sídliště Na Rozhledně - Chrudim
Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Integrovaný plán rozvoje města Náchod - problémová zóna u nemocnice na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
SEMINÁŘ „Jak získat dotaci z IPRM na rekonstrukci bytového domu?“ od 15:00 hodin Hlavní sál Klubu Starý pivovar Prusinovského 114, Kroměříž.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Integrovaný plán rozvoje města Nový Jičín pro Integrovaný operační program Sídliště Dlouhá Ing. Martin Krištof Řídící výbor IPRM Nový Jičín,
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Regenerace sídliště Rochlice
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
STATUTÁRNÍ MĚSTO JIHLAVA V BRNĚ, DNE KONFERENCE PĚTILETKA ROP JIHOVÝCHOD A JAK DÁL PO ROCE 2013 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA.
Integrovaný operační program (IOP) Dotační možnosti na zajištění bytů pro sociálně ohrožené skupiny obyvatel Dotační možnosti na zajištění bytů pro sociálně.
Nadační fond Městské části Praha 1 SOFOS
ZE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALIT
Bydlení v obecních bytech
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Statutární město Most – IPRM DEMOS Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Statutární město Most Sociálně odpovědné.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Integrovaný operační program (IOP), intervence 5.2
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Možnosti využití ROP SZ k rozvoji regionálních pólů růstu na příkladu města Ústí nad Labem Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Veřejné projednání Vstupní informace  Objednatel IPRM zóny: Město Náchod  Zpracovatel IPRM zóny: Centrum evropského projektování a.s., Hradec.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Volnočasové projekty a EU financování
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Statutární město Ostrava
Integrovaný plán rozvoje města Liberec – Regenerace sídliště Rochlice Ing. Martin Čech – manažer IPRM 
Integrovaný operační program (IOP) Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. ředitelka.
Státní fond rozvoje bydlení Konference o sociálním / dostupném / bydlení Jednací sál Senátu Parlamentu ČR JUDr. Ing. Eva Helclová Programy a.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
3.1 – Rozvoj urbanizačních center Příjemci podpory
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Integrované plány rozvoje města Ústí nad Labem Ing. Zdeněk Výborný MEPCO, s.r.o. Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha.
Střednědobé hodnocení realizace SPL opatření IV.I.2
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Dotační projekty Vysokého Mýta
Bydlení českých seniorů a nedořešené problémy Ing. Milan T a r a b a předseda Sdružení nájemníků ČR.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
S NÁMI PRO VÁS ZA JEDEN PROVAZ aneb TOP 10 VE VSETÍNĚ V ROCE 2009.
Fórum Zdravého města Řešení největších problémů města 2013/2014.
Pracovní skupina Za hřiště Písek. Historie jaro 2006 – vznik občanské iniciativy léto 2006 – jednání iniciativy s radnicí podzim 2006 – založení pracovní.
Brno-Nový Lískovec Koniklecová 5 Pilotní projekt bezpečného bydlení.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA. Seznámení s IPRM do IOP.
Vyhodnocení realizace IPRM v IOP PRAHA.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ jednání Expertní skupiny manažerů IPRM Děčín Ing. Michal Pluta, ředitel Holdingového fondu SFRB.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ PLÁN.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Podpora odborného partnerství – Sociální bydlení v Plzeňském kraji
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní oblast 5– Národní podpora územního rozvoje Oblast intervence 5.2 Zlepšení prostředí v problémových sídlištích.
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
odbor politiky bydlení
Plochy a pozemky veřejných prostranství
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Město a příměstské oblasti
TEZE ROZVOJE BYDLENÍ V PRAZE
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Praha

Statutární město Ústí nad Labem zvažuje možnost vypracování dvou Integrovaných plánů rozvoje města, a to pro následující městské zóny: sídliště Jindřicha Plachty, ÚL – Mojžíř Předlice – pilotní projekt pro romské komunity

 součást většího sídliště Mojžíř na území městského obvodu Neštěmice  souvislá plocha deprivovaného území s více než 500 byty  hustě obydlené sídliště s převahou rodin s malými dětmi a sociálně slabých občanů (28,8% obyvatel sídliště je evidováno na sociálním odboru jako nezaměstnaní)

Plánované aktivity: a) revitalizace veřejných prostranství rekonstrukce chodníků revitalizace zeleně oddychové koutky rekultivace míst pro kontejnerová stání vznik volnočasového centra pro sport a oddych všech věkových kategorií

Plánované aktivity: b) regenerace bytových domů opravy rekonstrukce modernizace Více vyplyne z jednání s majiteli domů v rámci přípravy IPRM.

 městská čtvrť obvodu Ústí nad Labem - město  souvislá plocha deprivovaného území s více než 500 byty a obyvateli  problematická zóna se vysokým podílem sociálně slabého obyvatelstva  350 příjemců příspěvku na živobytí a doplatku na bydlení; cca. 450 nezaměstnaných (problematická evidence)

Plánované aktivity: a) revitalizace veřejných prostranství (40 %) rekonstrukce komunikací a chodníků rekonstrukce kanalizace rekonstrukce náměstí Prokopa Velikého revitalizace fotbalového hřiště TJ Předlice revitalizace dětského hřiště Marxova ul.

Plánované aktivity: b) regenerace bytových domů (40 %) opravy, rekonstrukce, modernizace vyplyne z jednání s majiteli domů v rámci přípravy IPRM

Plánované aktivity: c) sociální programy (20%)

? Připomínkování pokynů k tvorbě IPRM ? Zodpovědnost města za naplňování celého IPRM vč. části připadající na soukromé vlastníky ? Podrobnější postup při vyhlašování výzev k předkládání projektů do IPRM ? Detailnost projektů v IPRM ? Režim doplňkových projektů z jiných OP