Novinář. Ten, kdo pracuje v médiích Ten, kdo v médiích „vytváří mediální obsahy“ Vlastnosti: - Bystrost - Rychlé rozhodování - Dobré vyjadřování - Sebejistota.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vůdcovská zkouška – Gemini 2010 •Změna •Aktivnější zaměření programů, praxe •Potřeby Castorů –rozdílné znalosti (úroveň ČK) –různorodé oddíly –možné zaměření.
Advertisements

Ochrana dětí na internetu
Program 1.blok Chytré telefony jako náhrada čipových karet
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
Sociologie médií, komunikace a jazyka
Microsoft Office OneNote
1. Datum vytvoření: Téma: Datum vytvoření: Téma: Zpráva Cíl prezentace: Cíl prezentace: Zaznamenávání textu v podobě výtahu Časová dotace:
PR ve Sdružení Podané Ruce 2010/2011 Roman Hloušek Terénní programy Brno.
Michaela Mrňová Jakub Novotný
Školní parlament ZŠ Masarova Brno. Historie Historie parlament u nás funguje již 15 let neustále pracujeme na jeho koncepci původně jej vedl jeden pedagog.
Icq Zuzana Jírová.
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
Informace – vyhledávání informací
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Osmileté studium.
Vyšší odborná škola Jana Ámose Komenského Nádražní 120, Ostrava.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK248.
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
Adaptační kurz 1.A Veronika Bystrá Kristýna Kerberová
Návštěva Srbska Květen Naše cesta Sloup => Kragujevac 872 km (cca 14hod.) Výjezd – Příjezd –
Struktura inzertního oznámení Anna Hušková Anežka Jandová Zuzana Frydrychová.
Jak vzniká zpráva Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
PUBLICISTICKÝ STYL = NOVINÁŘSKÝ. Internetové zpravodajství – např Úkol : prohlédněte.
 1. Autor zprávy : Původcem zprávy a tím, kdo ji předává druhým, jste vy sami. Způsob, jakým ji předáváte dál, může být ovlivněn například :  Postoj.
PREZENTACE PRO SCHŮZKU RODIČŮ ZŠ A MŠ.  PŘIHLAŠOVÁNÍ A ODHLAŠOVÁNÍ STRAVY LZE PROVÁDĚT DEN PŘEDEM A TO NEJPOZDĚJI DO 13,30 HOD. NÁSLEDOVNĚ:  em:
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Seminární práce N_TiM/pMPH.
Event management Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích na ÚISK v roce 2013  Důležité termíny  Postup při výběru vhodné.
Ivana Francová, SOU Liběchov
INFORMATIKA 7 Úprava dokumentu III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Střední průmyslová škola v Písku
Vypracovaly: Lucie Hotařová a Michaela Brabencová
BudíkBudík Budík je volně šiřitelný osobní organizér. Slouží pro osobní organizaci času, úkolů, kontaktů, poznámek a obecně údajů uživatele, které uchovává.
ANOPRESS IT PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Vyledávání na internetu (18). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Masmédia a manipulace: Masmédia a jejich vliv na společnost i osobní životy lidí Jana Kvardová, IV. D Střední škola KNIH, o.p.s. Brno.
T VO Ř IT Č ASOPIS NÁS BAVÍ. Jmenuji se Jolana Jančová a chodím do čtvrté třídy Základní školy a mateřské školy v Olešnici. Moje zájmy jsou: jízda na.
Publicistický styl ? OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-L
Oblíbený předmět Public Relations Koudelová Lenka, 1.A.
Motivační dopis cíl dopisu: zapůsobit získat pozvání na rozhovor obsah dopisu: vysvětlení zájmu o práci forma dopisu: krátký text zásady při psaní: stručnost,
Prostě sdělovací styl Prostě sdělovací stylOB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-L
Publicistický styl ? OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-M
V ZKAZY A POZNÁMKY X SMS Vojtěch Titěra, Ondřej Pokorný, David Kalčík, Adam Navrátil a Vít Kurdějovský.
EXKURZE Organizace exkurze do firem pro žáky a studenty.
P. uč. Zelinková a P. uč. Solnařová MATEMATIKA X MATEMATIKA.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_4.
Hrajeme si s eTwinningem PRAMEŇÁCI, ZŠ A MŠ PRAMENY, KARVINÁ.
Třídní schůzka – zahájení školního roku 2016/2017 ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Základní škola Moravičany, okres Šumperk, příspěvková organizace.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
IKT SOCIÁLNÍ SÍTĚ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
Den Země 2010.
Projekt GDA návrh PR podpory etapa: červen – srpen
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Radka Škulaviková
  Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_4M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Jolana Lásková Ročník: 8. Tematický.
TELEFONNÍ KOMUNIKACE Mgr. Michal Oblouk.
Masová média a jejich vliv
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr.Radka Škulaviková
DOPIS Mgr. Michal Oblouk.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Radka Škulaviková
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr.Radka Škulaviková
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Informace na dosah ruky
ZŠ Rakovského Rakovského 3136/1, Praha 4 - Modřany
Nedvědová, Kotlárová, Bannertová
Školní schůzka – zahájení školního roku 2019/2020
Transkript prezentace:

Novinář

Ten, kdo pracuje v médiích Ten, kdo v médiích „vytváří mediální obsahy“ Vlastnosti: - Bystrost - Rychlé rozhodování - Dobré vyjadřování - Sebejistota - Píle - Ochota věnovat práci čas !!!

Média – Taková, která umožňují milionům lidí sdílet informace s miliony jiných „Masmedia“ - Masové médium - Prostředek, který umožňuje několika lidem předávat informace „masám“ „Nová“ média - Něco, co umožňuje přenos informace na určitou vzdálenost - např. dopis, morseova šifra, telefon, telegram,…

 Předešlý den - zaslání tipů šéfredaktorovi  Ráno (cca v 9.30) – porada – rozdělení úkolů  „nabírání“ hlasů do článků  Po obědě (cca 13.30) – odpolední porada – rozvržení textů na stránky (tzv. layout)  Další „nabírání“ a psaní  Odeslání tipů na další den  Uzávěrka (cca 22.00)

Telefon Internet Tiskovky Osobní schůzky Být při tom Vlastní zdroje

Pestrá práce Každý den setkání s jinými lidmi, jinými tématy Novinář promítá do zpráv své vlastní vidění světa Hodně kontaktů

Časová náročnost Za jeden den musí novinář najít, nastudovat, „nabrat“ a zpracovat několik věcí Stres Vztahy

Michal Horák (prezentace)

Kristýna Čechová 9.A Lucie Čemerková 9.A Šárka Daňhelová 9.B Lenka Doláková 9.A Michaela Dvořáková 9.C Aneta Plevová 9.A Nela Reilichová 9.B Gabriela Složilová 9.B Gabriela Svobodová 9.A Radim Šťovíček 9.B Zuzana Bendová 8.A

Závěr z naší ankety: Nejoblíbenější učitelka na ZŠ Horácké náměstí je paní učitelka Vlachová. Podle žáků je oblíbená, protože je hodná, sympatická a dobře vysvětluje učivo.

 Bylo to zajímavé a poučné. Dozvěděli jsme se spoustu nových informací o tomto povolání. Shodli jsme se na tom, že je to časově i psychicky náročné povolání. Toto povolání není vhodné pro lidi s rodinou. Zaujalo nás, že žurnalista Michal Horák chodil dokonce na naši školu. Jeho přednáška byla velmi poučná. Pan Horák byl bystrý, komunikativní a ochotný odpovědět na veškeré naše dotazy. Hovořil také o vlastnoručně napsaném článku o dnešním dnu, který s námi strávil a plánuje ho uveřejnit v zítřejším vydání novin MF DNES. Den s ním byl příjemný a rozhodně to nebyla ztráta času.