Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

T VO Ř IT Č ASOPIS NÁS BAVÍ. Jmenuji se Jolana Jančová a chodím do čtvrté třídy Základní školy a mateřské školy v Olešnici. Moje zájmy jsou: jízda na.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "T VO Ř IT Č ASOPIS NÁS BAVÍ. Jmenuji se Jolana Jančová a chodím do čtvrté třídy Základní školy a mateřské školy v Olešnici. Moje zájmy jsou: jízda na."— Transkript prezentace:

1 T VO Ř IT Č ASOPIS NÁS BAVÍ

2 Jmenuji se Jolana Jančová a chodím do čtvrté třídy Základní školy a mateřské školy v Olešnici. Moje zájmy jsou: jízda na koni, jízda na kole, běh, plavání a další sporty. Jsem členkou školního časopisu SchoolMagazine, který vám chci v této prezentaci blíže představit. K DO JSEM ?

3 K DO J SOU REDAKTO Ř I ? Na začátku školního roku byla naše redakce početnější. Chodila sem děvčata z šestého ročníku Lída, Adéla, Nela, Šárka a také moje spolužačka Vendy. Avšak holky nás opustily. Nyní se tedy scházíme pouze tři- já a děvčata z šesté třídy- Diana a Anna. A nad námi bdí, pomáhá nám a učí nás nové věci paní učitelka Lenka Němečková. Psát časopis není totiž zase až tak snadné. Musíte se zajímat o události, které se kolem vás odehrávají, získávat materiál pro psaní článků, oslovovat cizí lidi, fotografovat, kreslit, atd. Zkrátka mít materiál pro vytvoření několika stránek časopisu. A pak dát vše dohromady, vytisknout a prodat nebo zveřejnit na internetu.

4 T O JSME MY A U Č IT SE NOVÉ V Ě CI A TVO Ř IT Č ASOPIS NÁS BAVÍ

5 K DY A KDE SE SCHÁZÍME ? Naše redakce se schází ve čtvrtek v 7,00 v počítačové učebně.

6 J AKÉ MÁME RUBRIKY ? Školní okénko – zde dozvíte, co se děje/ dělo na naší škole. Pokud i vy se třídou účastníte nějaké akce, budeme rádi, když nás budete informovat. Rozhovor - ptáme se různých lidí na vše možné. Třeba se někdy zeptáme i Vás Tvorba – tato rubrika slouží k představení nějaké vlastní tvorby žáků na naší škole- básničky, příběhy, kresby, apod. Budeme rádi i za Váš příspěvek! Přineste nám ho! Soutěž - pro čtenáře se snažíme vymyslet zábavné osmisměrky, křížovky, kvízy, apod. Úspěšní řešitelé získávají věcnou odměnu. A ta stojí za to!!! Zvířata – zajímavosti i nezajímavosti ze světa zvířat. Osobnosti- zaměřili jsme se na youtubery a v této rubrice si o nich tedy můžete něco přečíst. Vtipy- smích je zdravý, a proto ani tato rubrika nesmí v našem časopise chybět!

7 J AK VYPADÁ NÁŠ Č ASOPIS ? Formát A5 Rozsah 20 - 28 stran

8 K DE SE Ž ENETE NÁŠ Č ASOPIS ? Po jeho vydání si ho koupíte ve škole od redaktorů Po měsíci od jeho vydání si ho přečtete na webových stránkách časopisu http://schoolmagazine.dobrodruh.net/ http://schoolmagazine.dobrodruh.net/

9 K OLIK STOJÍ S CHOOLMAGAZINE ? Časopis koupíte za 5 Kč Na webových stránkách máte časopis zdarma

10 K DE VYPOMÁHÁME ? Jako redaktoři se aktivně se zapojujeme do celorepublikové sbírky Srdíčkové dny. Výtěžek z prodeje drobných předmětů je určen na pomoc nemocným a hendikepovaným dětem.

11 K AM NÁM M ŮŽ ETE DÁVAT SVÉ POCHVALY, P Ř IPOMÍNKY, NÁM Ě TY, P Ř ÍSP Ě VKY,…? Osobně odevzdat redaktorům Napsat na email: schoolmagazine@email.cz

12 NA CO SE M ŮŽ ETE JEŠT Ě T Ě ŠIT? Schoolmagazine bude mít facebookovou stránku!

13 ZAPOJTE SE DO SOUTĚŽE! PŘEČTĚTE SI SCHOOLMAGAZINE! PŘISPĚJTE NÁM SVÝM ČLÁNKEM! Anna Diana Lenka

14 DĚKUJI, ŽE JSTE PREZENTACI PŘEČETLI AŽ DO KONCE! Jolča

15 A Ť VÁS SCHOOLMAGAZINE BAVÍ!


Stáhnout ppt "T VO Ř IT Č ASOPIS NÁS BAVÍ. Jmenuji se Jolana Jančová a chodím do čtvrté třídy Základní školy a mateřské školy v Olešnici. Moje zájmy jsou: jízda na."

Podobné prezentace


Reklamy Google