Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:26.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
VY_32_INOVACE_11_ODV_632_Klu
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_11_ODV_635_Klu
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Téma: Ověřování gastronomických dovedností a vědomostí
VY_32_INOVACE_11_ODV_636_Klu
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_11_ODV_633_Klu
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_488 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_492 Vzdělávací obor: Cukrář H/01
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_494 Ročník:2. Cukrářská technologie Vzdělávací obor: Cukrář H/01 Tematický okruh:Hmoty a korpusy Téma:Hmota na vaničky.
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_491 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_500 Ročník: 2. Cukrářská technologie
TŘENÉ LINECKÉ TĚSTO Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_482 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_486 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_485 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
C UKRÁŘSKÉ TECHNOLOGIE – PEVNÁ TĚSTA A LINECKÉ TĚSTO TŘENÉ Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název DUMuCUT C.
VY_32_INOVACE_ Laskonky
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
VY_32_INOVACE_ Výrobky Modelované brambory
Cukrářské technologie – výrobky ze zvláštních šlehaných hmot
Transkript prezentace:

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění sněhové hmoty vč. výrobního postupu, výrobků a vad. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/ Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/

Sněhová hmota Výrobky, vady -_whisking.jpg?uselang=cs Autor: Annie Mole

Charakteristika je polotovar chuť je sladká s vanilkovou příchutí základní suroviny jsou krupicový, moučkový a vanilinový cukr, bílky a voda pro výrobu sněhového pečiva, korpusů sněhových ježků, paštik apod. korpusy se dohotovují různými náplněmi a máčením, přestříkáním CKP

Výrobní postup bílky ušleháme s 1/3 krupicového cukru 2/3 cukru svaříme s vodou na 114°C rozvar postupně vléváme do vyšlehaných bílků po důkladném došlehání a částečném vychladnutí zamícháme moučkový cukr pečeme při 150 °C, dopékáme při 130°C

Vady řídká hmota, roztéká se - znečištěné bílky - přešlehané bílky - rozvar svařený na nižší teplotu potrhaná kůrka, z korpusu vytéká zkaramelizovaná hmota - nedodržení teploty při pečení

Výrobky ze sněhové hmoty Sněhové pečivo sypané cukrem 110 ks/1 kg polomáčené s kakaovou polevou 80 ks/1 kg volně vážené, v celofánových sáčcích

Sněhové pečivo ringues.jpg?uselang=cs Autor: Marcin Floryan

Sněhoví ježci s bílkovým krémem určeny k rychlé spotřebě korpusy jsou plněné ovocným bílkovým krémem na povrchu je výrobek zdoben ovocem spodní část výrobku je potažená CKP hmotnost výrobku je 40 g

Výrobní postup sněhovou hmotu stříkáme sáčkem a hladkou trubičkou na plech s pečícím papírem pečeme při 160 – 180 °C po upečení spodní část potáhneme CKP, necháme ztuhnout poté nastříkáme na korpusy ovocný bílkový krém zdobíme čerstvým, kompotovaným ovocem

Sněhové paštiky Výrobní postup sněhovou hmotu nastříkáme do tvaru paštik na plech s pečícím papírem, upečeme po vychladnutí vždy 2 korpusy spojíme tukovým krémem jednotlivé paštiky obalujeme v hoblovaných pražených arašídech

Zápis Sněhová hmota Charakteristika: je polotovar základní suroviny jsou krupicový, moučkový a vanilinový cukr, bílky a voda pro výrobu sněhového pečiva, korpusů sněhových ježků, paštik apod. plníme různými náplněmi a máčíme v CKP

Vady: řídká hmota, roztéká se potrhaná kůrka, z korpusu vytéká zkaramelizovaná hmota Výrobní postup (viz učebnice) Výrobky ze sněhové hmoty: Sněhové pečivo Sněhový ježci s bílkovým krémem Sněhové paštiky

Použité zdroje gue_-_whisking.jpg?uselang=cs gue_-_whisking.jpg?uselang=cs meringues.jpg?uselang=cs meringues.jpg?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN