Matematické metody v ekonomii (MME)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Matematické modelování a operační výzkum
Advertisements

Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Přemýšlíte, kam po maturitě? Přemýšlíte, co studovat? Přidejte se k nám!
Úvod Klasifikace disciplín operačního výzkumu
SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A INFORMATIKA
Hodnotový management Teorie rozhodování
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
IS V EKONOMICKÝCH SUBJEKTECH Ing. Jiří Šilhán. IS IS – data+lidi+HW, prvky + relace mezi uživateli, které splňují nějaké cílové chování – tak aby byly.
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
Mikroekonomie II Úvod Ing. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)
Adéla Masopustová Alena Seifrtová Lukáš Hůla
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
1MT451 Ekonomická analýza a prognóza
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Podnikové hospodářství a jeho metody
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Výstupy z učení u ekonomických oborů.
Jakub Stránský 3. října Program kurzu  Ekonomie jako věda  Ekonomické disciplíny.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Využití simulačních modelů
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
Slide 0 Organizace. slide 1 Makroekonomie II Zdeněk Tomeš Katedra ekonomie Kancelář č. 612 Konzultační hodiny: pondělí:
1 Pedagogické kolegium Program 1. Reakreditace předmětů Reakreditace předmětů 2. Akreditace nových předmětů a zneaktivnění předmětů Akreditace.
1 NÁKLADOVÉ ÚČETNICTVÍ (MU_305). 2 Ing. Jaroslav Wagner, PhD. Katedra manažerského účetnictví Místnost: 285 NB KH: Pondělí 15,00 – 17,00 hod.
Limita a spojitost v učivu na střední škole Vedoucí práce: RNDr. Jitka Laitochová, CSc.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Analýza konkurence Harry Löwit 2009/2010
Slide 0 Organizace. slide 1 Makroekonomie II Tomáš Paleta Katedra ekonomie
Cíl přednášky Seznámit se
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
Katedra Řízení Podniku Řízení Lidských Zdrojů
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 2. Akreditace.
Manažerské účetnictví
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2009.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
Základy firemních financí Cvičení 1.. Základní informace Ing. Gabriela Oškrdalová Katedra financí, dveře č. 502 Konzultační hodiny: Út 12:50 – 14:20
Základy firemních financí Cvičení 1.. Základní informace Ing. Gabriela Oškrdalová Katedra financí, dveře č. 502 Konzultační hodiny: Čt 9.20 –
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Podstata podniku a podnikání. Znaky podnikání Zisk Riziko Kapitál Zhodnocování Zákazníci.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
VEŘEJNÁ EKONOMIE a VEŘEJNÝ SEKTOR Co je jeho náplní a jak velký má být?
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Obor Podniková ekonomika Ústav podnikové ekonomiky.
Informační průmysl 2013/14 Petr Šmejkal
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Ing. Veronika Dostálková MBA
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
České Budějovice, červen 2016
Ing. Milan Houška KOSA PEF ČZU v Praze
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Organizace.
Studijní obor Management sportu

Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

Matematické metody v ekonomii (MME) Obor existuje na VŠE od roku 1960 (40-50 absolventů/rok) Zaměření a cíl: Získat teoretické znalosti a praktické dovednosti v oblasti používání kvantitativních metod při analýze a řešení různých typů rozhodovacích problémů v ekonomické praxi. Hlavní oblasti: operační výzkum ekonometrie programové systémy pro ekonomické rozhodování statistické metody ekonomické analýzy

Katedra ekonometrie Vedoucí katedry Zástupce vedoucího katedry Pod tímto názvem existuje na VŠE od roku 1967 Vedoucí katedry prof. Ing. Josef Jablonský, CSc. 437NB, tel: 224 095 403, e-mail: jablon@vse.cz www: http://nb.vse.cz/~jablon/ Zástupce vedoucího katedry prof. RNDr. Ing. Petr Fiala, CSc. 435NB, tel: 224 095 447, e-mail: pfiala@vse.cz Tajemník katedry mgr.ing. Martin Dlouhý, PhD 434NB, tel: 224 095 448, e-mail: dlouhy@vse.cz

www stránky katedry: http://ekonometrie.vse.cz

Operační výzkum (Operational Research, Management Science) Operační výzkum zahrnuje kvantitativní modely a metody pro podporu manažerského rozhodování. Nachází uplatnění při analýze širokého spektra problémů. Zahrnuje především: optimalizační modely, řízení projektů, modely řízení zásob, teorie her, vícekriteriální rozhodovací problémy, modely hodnocení efektivnosti, simulační modely, modely hromadné obsluhy, modely rozvrhování výroby, modely vyjednávání,…

Ekonometrie (Econometrics) ekonomické prognózování, Ekonometrie je založena na využití ekonomických, matematických a statistických metod při analýze vzájemných vztahů mezi ekonomickými veličinami. ekonomické prognózování, makroekonomická regulace, scénáře hospodářské politiky, konstrukce a kvantifikace makroekonomických modelů, modely tržní rovnováhy, modely produkce a poptávky, modely chování spotřebitelů,…

Uplatnění absolventů Absolventi oboru MME jsou v praxi velmi žádaní pro svoje analytické schopnosti a znalosti technik pro podporu rozhodování spojené se znalostí ekonomické teorie a dalších ekonomických disciplín. Typické uplatnění uvádí následující přehled: Analytická oddělení bank, pojišťoven a finančních institucí Konzultační firmy Firmy působící na kapitálových trzích Rozvojová a analytická oddělení průmyslových podniků Marketingové firmy Útvary prognózování a strategického řízení Výzkumné organizace a vysoké školy Firmy se zaměřením na výzkum veřejného mínění

Matematické metody v ekonomii (MME) Máte rádi matematiku a současně chcete získat kvalitní ekonomické vzdělání? Chcete studovat obor, kde budete znát všechny své spolužáky a pro učitele nebudete jen jedním ze stovek? Chcete získat po ukončení studia zajímavou a dobře hodnocenou práci? Pokud jste odpověděli třikrát ANO, potom je obor Matematické metody v ekonomii (MME) ta správná volba !!!