PORTUGALSKÝ PODENGO MALÝ (Podengo Portuguese pequeno)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OUESSANTSKÁ OVCE.
Advertisements

Hynek Moliš Králík domácí
Jack russel teriér.
Základní škola T.G.Masaryka Rajhrad
Jezevčíci Alice Žáčková.
Velký münsterlandský ohař
Honza M. 3.A. Anglický setr byl vyšlechtěn v 19. století na území Velké Británie, avšak prvopočátky vývoje plemene sahají až do roku Jedním z hlavních.
Pes …a jeho plemena.
PSI.
Můj pejsek Dino Dino je maďarský ohař Dino je maďarský ohař.
Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.
Německý ovčák LORD.
Bišonek Frisé A ZAJÍMAVOSTI O NĚM.
Proč psi někdy napadnou svého pána aneb – jak jsme zdegenerovali vlky aneb – jak člověk, komik této planety, utváří přírodu k obrazu svému.
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
Slovenský kopov.
Češpivová Simona 8.A Koně. Historie Žádné zvíře na naší planetě není tak těsně spjato s člověkem, s jeho dějinami a jeho vývojem, jako kůň.
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
Jan Mačina.  Objevil se už ve 14. století ve Velké Británii  Nejprve byl užíván k vyslídění a nahánění zvěře při lovu se sokolem  Je schopen přinést.
Obyvatelstvo světa a jeho početní růst
Vlčí hierarchie a chování
Historie vzniku plemene - legendy - předchůdci plemene - pojmenování plemene Vlastnosti - míry - barvy Charakter.
Kriteria třídění koní Podle fylogenetického původu - skupina mongolských koní - skupina orientálních koní iránských arabských araboberberských anglických.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Kavalír king charles španěl. Původ a historie plemene Podobné typy španělů můžeme dohledat již v 15. století. Důkazem jsou nesčetné malby, kde byli tito.
ROZPAD HORNIN Mnoho zdaru!
Labrador, labrador retriever
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Pes a kočka Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.32
Měření času Kalendáře, letopočty.
Anglický plnokrevník. Historie Anglický plnokrevník vznikl v 17. a 18. století v Anglii, aby uspokojil vášeň šlechty a jejích králů pro koňské dostihy.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
Velššpringršpaněl.
Jagdteriér.
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
Psí Rasy Barbora Myslivečková.
Fenka křížence jorkširského teriéra a pražského krysaříka Ája
ŠPANĚLSKÝ BAROKNÍ MALÍŘ Bartolomé Estéban Murillo.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Izrael Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, mrchožrout Využití dnes: dobytkářský pes, stopař, hlídač, zachránce, společník.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Itálie Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes-honič, slídič Využití dnes: lov drobné zvěře Průměrná délka života:
BORDER KOLIE Hedvika Kočendová R1.A kellyamuninka.blog.cz.
ROTTWEILER.
Jack russel teriér.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Portugalsko Doba vzniku: starověk Původní využití: lov králíků a zajíců Využití dnes: společenský pes, lov králíků a zajíců.
IBIZSKÝ CHRT (Podenco Ibicenco) Pár chytrých otázek:

Králíci Info o nás Opice Tukan Had. Velmi nebezpečný had odchycený z Indonésie Jeho velikost běžně dosahuje až 5ti metrů. Krásný dárek pro tchýně Stálá.
Chov hlodavců Michaela Kizurová
Pštros Něco málo o biologii.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Nová Guinea Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, odklízeč odpadků Využití dnes: pária, odklízeč odpadků, společník.
Jack Russell Terier. Historie  Předchůdce tohoto teriéra je Parson Russellimu, má však kratší nohy  Také rád noruje => díry na vašich záhonkách.
Bulteriér.
Adopce zvířátka Klokánek Klokan Rudý Žije v ZOO Praha Žije v ZOO Praha Třída: savci Třída: savci Řád: vačnatci Řád: vačnatci Čeleď: klokanovití Čeleď:
CHOVANÍ ŽIVOČICHOVÉ Veronika Straková. PSY:  Pes je savec-původně masožravec, kvůli lidem všežravec  Šelma psovitá  Domestikovaný druh  Říše: živočichové.
GLÓBUS. obsah  pohled do historie  glóbus  barevnost na glóbusu  měřítko glóbusu  kontrolní otázky.
Ekosystém okolí lidských obydlí Domácí mazlíčci Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice,
SAVCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
ZAJÍCIZAJÍCIZAJÍCIZAJÍCI. Něco o nich Tvoří samostatnou skupinu savců Stavbou těla a způsobem života se podobají hlodavcům Zajíci, stejně jako hlodavci,
PSÍ PLEMENA Bernardýn, milý obr.
Prezentace Michutová Adéla
Náš mazlík Husky Autor: David Pšenička.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Atlas psů.
Vlk Obecný Jakub Šefčík Třída:1.L Předmět:Biologie
REKORDY ZVÍŘAT.
Bílý švýcarský ovčák. Povaha plemene Je velice inteligentní a snadno se učí novým povelům. V rodině je klidný a přátelský společník, jeho vztahy s dětmi.
VOMBATI.
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
Transkript prezentace:

PORTUGALSKÝ PODENGO MALÝ (Podengo Portuguese pequeno) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Portugalsko Doba vzniku: starověk/17.stol.? Původní využití: lov potkanů, nadhánění Využití dnes: společenský pes, lov potkanů Průměrná délka života: 12 – 14 let Další jména: malý portugalský chrt, Podenco Portuguese pequeno Hmotnost: 4 – 6 kg Výška: 20 – 31 cm Pár chytrých otázek: Běžně vychází dobře s dětmi? ANO Vhodný do městské zástavby? Vhodný do horkého a slunečného podnebí? Je snadno vycvičitelný? Snáší se dobře s jinými psy? Je dobrý hlídač?

Malý i střední podenga byli vyšlechtěni spíše kvůli velikosti než pro barvu srsti, která je u většího plemene velmi různorodá. Krátkosrstá varianta se trochu podobá čivavovi, ačkoliv nemají žádné společné předky. Hrubosrstá varianta vypadá zcela jako malý teriér. Roztomilý, bystrý malý podenga často loví králíky společně se středním. Malý podenga vběhne do králičí nory a podobně jako teriér králíky vyhání ven, zatímco rychlejší střední podenga je na povrchu, a když vyběhnou nahoru, loví. Malý podenga dobře vychází s dětmi a snáší se i s ostatními zvířaty. Lze ho snadno vycvičit, takže dosáhl zejména ve městech velké obliby jako domácí mazlíček. Ačkoliv je malý, potřebuje tento pes je plný života hodně pohybu. Historie plemene Malý podenga je prostě zmenšená varianta původního, jako chrt vysokého podenga velkého. Ačkoliv byl a stále je používán na vyhánění zvěře z úkrytu, stal se z něj během posledních tří století městský pes. Bartolomé Esteban Murillo (narozen v Seville v roce 1617) má na svých obrazech chudých ze Sevilly psy, kteří jsou až překvapivě podobní dnešnímu podengovi.