Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vlk Obecný Jakub Šefčík Třída:1.L Předmět:Biologie

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vlk Obecný Jakub Šefčík Třída:1.L Předmět:Biologie"— Transkript prezentace:

1 Vlk Obecný Jakub Šefčík Třída:1.L Předmět:Biologie
Učitel: Kašpar Ludvík Datum Vypracování: /2016

2 Výskyt: Místa Současného Výskytu Místa Kde Byli Již Vlci Vyhubeni

3 Základní Údaje Velikost: 100–170 cm Výška: 65–115cm Hmotnost: 16–80 kg Čelist: 40 zubů + 2 špičáky dlouhé až 6,5 cm

4 Potrava a způsob lovu Loví větší zvěř jakou je například Bizon, Jelen, Los, Sob nebo Pižmoň. Najednou sežere jednotlivec až 10 kilogramů masa, průměrně pak okolo 2 kilogramů za den. Přestože je schopen ulovit kořist sám, využívá k lovu taktiku nahánění pomocí celé smečky.

5 Sociální chování Vlci jsou sociální zvířata žijící většinou v dobře organizovaných smečkách. Klasickou vlčí smečku tvoří vedoucí „alfa“ pár, který se obvykle sdružuje na celý život, a jeho potomci, jež zaujímají „beta“ až „omega“ status. Skupina může být doplněna i o nepříbuzné jedince.

6 Komunikace Vytí je zřejmě nejznámější způsob vlčí komunikace. Většinou se ho zúčastňuje celá smečka a může být slyšet na vzdálenost více než 16 Km. Vlčí vytí může obsahovat až 12 různých harmonických tónů. Vlci vyjí většinou ve stoje, ale mohou při tom i sedět nebo ležet.

7 Stav Populace Poslední dobou se vlci znovu vracejí do oblastí Evropy a USA kde již byli vyhubeni, jejich stavy se zvyšují a smečky vyvádí nová mláďata. Jediným místem kde byl vlk zcela vyhuben je Japonsko kde přirozené obnovení populace není možné.

8 Děkuji za Pozornost J. Šefčík

9 Zdroje: Obrázek 1 a některé informace Obrázek 4 Obrázek 2 + Informace Obrázek 3 Obrázek 6 a informace Obrázek 8 je ze ZOO


Stáhnout ppt "Vlk Obecný Jakub Šefčík Třída:1.L Předmět:Biologie"

Podobné prezentace


Reklamy Google