Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bišonek Frisé A ZAJÍMAVOSTI O NĚM.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bišonek Frisé A ZAJÍMAVOSTI O NĚM."— Transkript prezentace:

1 Bišonek Frisé A ZAJÍMAVOSTI O NĚM

2 Původ Bišonek patří do velmi starobylé skupiny bišonků, bílých "dámských" psů kteří prokazatelně existovali již ve starověku. V období středověku byl Bišonek oblíbencem královských rodin v Itálii a ve Francii. V 16. století se na královském dvoře a mezi dvořany byl Bišonek velice populární. Na konci 19. století se však stal již jen zcela obyčejným pouličním psem.

3 Popis Bišonek je veselý a hravý malý pejsek, se živou chůzí, s kadeřavou, dlouhou, měkkou a sněžně bílou srstí a s vesele důstojným ocasem. Oči má velmi tmavé, s tmavými očními víčky, kulatého. Uši jsou zavěšené a dobře porostlé dlouhou vlnitou srstí. Krk je vcelku dlouhý. Ocas je půvabně zatočený přes linii páteře.

4 Srst Bišonek má srst jemnou, hedvábnou a velmi kadeřavou. Připomíná srst mongolských koz, není však provázkovitá, měří 7 až 10 cm. Ale do 19 měsíců muže byt krémově zbarvená.

5 Charakter Malý Bišonek je nezaměnitelný přítel a společník pro milovníky malých plemen. Je veselý a temperamentní. Rád se učí všemožným kouskům, vyniká inteligencí a přizpůsobivostí. Vyrovnaný, nebojácný, přátelský k dětem i ke zvířatům

6 Péče Bišonek má srst, která vyžaduje mnoho pravidelné péče. Je třeba ji každý den pročesávat, a také pravidelně, asi jednou za 3 měsíce, přistřihovat, a to do určitého modelu. Bišonek nelíná, při pravidelném kartáčování se srst na hřebenu spolehlivě zachytí.

7 Trochu zajímavostí PRŮMĚRNÁ DÉLKA ŽIVOTA: Bišonek se průměrně dožívá 13 až 14 let. VYUŽITÍ PŮVODNÍ: Společník OFICIÁLNÍ ZKRATKA V ČR : BF

8 Štěně Bišonka


Stáhnout ppt "Bišonek Frisé A ZAJÍMAVOSTI O NĚM."

Podobné prezentace


Reklamy Google