Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

REKORDY ZVÍŘAT.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "REKORDY ZVÍŘAT."— Transkript prezentace:

1 REKORDY ZVÍŘAT

2 ŽÍŽALA Nejdelší známý druh žížaly na světě je Microchaetus rappi z Jižní Afriky. Přibližně v roce 1937 byl v Transvaalu nalezen exemplář dlouhý 6,7 m, byl-li přirozeně natažený, a v průměru 20 mm široký.                                         

3 MEDÚZA Největší medúzou je Cyanea capillata arctica ze severozápadního Atlantiku. Jedna taková medúza, vylovená v Massachusettské zátoce, měla průměr zvonu 2,28 m a její žahavá vlákna byla 36,5 m dlouhá.

4 ŽIRAFA Nejvyšší savec-je žirafa.Samice žirafy měří 4,5 metru,samec je dokonce až o metr vyšší.Do rekordní výšky 5,8 m.vyrostl žirafák jménem George který byl chován v ZOO ve Velké Británii kolem roku 1960.

5 SKLÍPKAN Největší pavouk je sklípkan .Tělo má dlouhé kolem 15 cm.a rozpětí nohou až 28 cm.(kdyby největší sklípkan ležel na obyčejném velkém talíři, celý by ho zaplnil)

6 RYBKA V bažinatých oblastech ostrovů Sumatra a Jáva objevili vědci nejmenší dosud známou rybu světa Rybka, jež je vzdáleným příbuzným kaprovitých ryb měří v dospělosti necelých osm milimetrů.

7 PES Tento majestátní pes, kterého původně používali Keltové k lovu vlků, byl pravděpodobně dovezen do Irska Římany. V druhé polovině 19.století bylo plemeno díkyrodu starobylých vlkodavů úspěšně obnoveno. Dnešní přítulný a věrný vlkodav je vynikajícím společníkem a výkonným hlídacím psem. Nicméně díky své obrovské velikosti vyžaduje dostatečný prostor, a proto není vhodný pro život ve městě. Hmotnost: kg Výška: cm                                                     

8 PLEJTVÁK Nejdelším jedincem světa, který byl kdy zaznamenán, byla samice plejtváka obrovského vyplavená v jižním Atlantiku. Na délku měřila 33,6 m. Delší než dosud známý největší plejtvák mohli být podle nejnovějších výzkumů někteří dinosauři..                     

9 PŠTROS Mezi nejrychlejšího suchozemského ptáka se řadí pštros, který dokáže běžet rychlostí až 72 km/h při své hmotnosti 136 kg

10 KOŽATKA V květnu 1987 vytvořila kožatka u Panenských ostrovů rekord, když se potopila do hloubky m.

11 KONEC PREZENTACE


Stáhnout ppt "REKORDY ZVÍŘAT."

Podobné prezentace


Reklamy Google