INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA CHRUDIM. Stručné představení města (pro orientaci): Město Chrudim leží v Pardubickém kraji, asi 10 kilometrů od krajského.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statutární město Ostrava
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Regenerace sídliště Rochlice
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
Integrovaný plán rozvoje města Náchod na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Veřejné projednání Vstupní informace  Objednatel IPRM zóny: Město Náchod  Zpracovatel IPRM zóny: Centrum evropského projektování a.s., Hradec.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Volnočasové projekty a EU financování
Statutární město Ostrava
Integrovaný plán rozvoje města Liberec – Regenerace sídliště Rochlice Ing. Martin Čech – manažer IPRM 
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Praha Statutární město Ústí nad Labem zvažuje možnost vypracování dvou Integrovaných plánů rozvoje města, a to pro následující městské zóny:
Integrované plány rozvoje města Ústí nad Labem Ing. Zdeněk Výborný MEPCO, s.r.o. Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Ing. Hana Veselá Magistrát hl. m. Prahy Odbor fondů Evropské unie.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Vyhodnocení realizace IPRM v IOP PRAHA.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ PLÁN.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
TEZE ROZVOJE BYDLENÍ V PRAZE
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA CHRUDIM

Stručné představení města (pro orientaci): Město Chrudim leží v Pardubickém kraji, asi 10 kilometrů od krajského města Pardubice, a v podstatě tvoří součást aglomerace Hradec Králové – Pardubice – Chrudim. Bývalé okresní město je druhým největším městem kraje, žije v něm asi 23,5 tis. obyvatel a má rozlohu ha. Geomorfologicky leží město ve Svitavské tabuli, která je součástí rovinaté České tabule – ovšem zrovna tak se dá říci, že leží na rozhraní rovinatého Polabí a začínajících kopců Železných hor. Chrudim leží ve výšce 243 – 300 m.n.m a protéká jím řeka Chrudimka. Chrudim je největším ekonomickým a hospodářským centrem okresu Chrudim.

IPRM: na úvod Pro realizaci IPRM byla (v rámci oblasti intervence 5.2 IOP na základě socioekonomické analýzy města, hodnotících kritérií a znalosti místního prostředí) vybrána lokalita pod nádražím (jejíž větší část bývá v našem městě někdy nelichotivě nazývána „Bronx“).

IPRM: charakteristika vybrané zóny Vybraná zóna tvoří kompaktní celek a zaujímá rozlohu 12,2 ha (tedy cca 0,4% rozlohy města). Její území tvoří celkem 7 ulic (jedná se ovšem o dvě malá sídliště) a zahrnuje mj. 655 bytů. Atraktivita území (byť to z následujících obrázků nemusí být zřejmé a je zatím potřeba spíše zapojit fantazii) spočívá v koncentraci bytové zástavby, vnitroblokové zeleně a využívaných veřejných prostranství.

Vybraná zóna je (resp. byla nebo je) charakteristická chátrajícím domovním fondem (jak jinak, než že téměř výhradně ve vlastnictví města) a nepříznivým vývojem demografickým (spíše starší věková struktura) i sociálním (vyšší míra dlouhodobé nezaměstnanosti, chudoby a sociálního vyloučení, kriminality, …).

IPRM: výběr zóny Vybraná zóna byla poměrně dlouhou dobu sledována v rámci Strategického plánu rozvoje města (kvůli své specifické „problémovosti“) a byly postupně připravovány dílčí kroky k jejímu zlepšení. Podmínky a kritéria určená projektem IPRM daly městu možnost, jak s pomocí „evropských peněz“ realizovat koncepční záměry města uceleně, systémově a v relativně krátkém čase. Samotný projekt tak nebyl vybírán nahodile ani uměle, svým způsobem „uměle“ byla stanovena pouze hranice vybrané zóny.

IPRM: příprava a projednávání od nastartování projektu jsme prostřednictvím webových stránek města informovali širokou veřejnost o aktuálním dění a všech důležitých informacích týkajících se IPRM vyzvali jsme formou veřejné výzvy zájemce z vybrané zóny k předkládání projektových záměrů na regeneraci bytových domů a vytvořili tak předběžnou databázi projektových záměrů (s tím, že se připravují další výzvy) projekt IPRM i jednotlivé projektové záměry jsme opakovaně veřejně projednávali (a vlastně projednáváme stále) vytvořili jsme (protože tak to má být) kvalitní řídící strukturu: (pod dozorem řídícího orgánu IOP) jsou to orgány města, řídící výbor IPRM, manažer IPRM, dvě pracovní skupiny a také veřejnost – překvapivě to stále ještě funguje … do projektu jsme zapojili nejen veřejnost (především zástupce vlastníků domů), ale i čtyři organizace se sídlem v zóně (DDM, NZDM Kopretina, Centrum zdravotně postižených a Střední školu zdravotní a sociální) vše přitom můžeme doložit zápisy z jednání všech orgánů, projednávání s veřejností a partnerskými smlouvami (pochopitelně vše s příslušnými logy)

IPRM: hlavní cíle Hlavním cílem IPRM je „dlouhodobé posílení přitažlivosti vybrané zóny zvýšením kvality života všech obyvatel a efektivním potlačením sociálně-patologických jevů, aby se zóna stala vyhledávaným bezpečným a příjemným místem pro život s rozmanitou a atraktivní nabídkou volnočasových aktivit“. Hlavního cíle má být dosaženo prostřednictvím 4 následujících specifických cílů:

IPRM: specifické cíle zkvalitnění technického stavu bytových domů v zóně města postavených v hromadné bytové výstavbě a rozšíření nabídky bydlení pro znevýhodněné skupiny obyvatel revitalizace zanedbaných veřejných prostranství a městské zeleně a vybudování kvalitní infrastruktury volnočasových aktivit zlepšení dopravní a technické infrastruktury a zvýšení bezpečnosti obyvatel v zóně rozvoj podnikatelského prostředí, zlepšení občanské vybavenosti a podpora sociální integrace

IPRM: monitorovací indikátory Máme navrženy monitorovací indikátory pro účely kvantifikace očekávaných výsledků, výstupů a dopadu dílčích projektů IPRM Chrudim. Monitorovací indikátory vyčíslují předpokládaný efekt IPRM vzhledem k poskytnuté podpoře pro Cíl Konvergence, který podporuje rozvojové lokality v méně vyspělých členských státech a regionech EU. Z tohoto pohledu slouží monitorovací indikátory jako podklad pro celkové hodnocení IPRM. Monitorovací indikátory pochopitelně měříme průběžně …

Jinak jsou ale monitorovacími indikátory například: - počet regenerovaných bytů (224) - plocha revitalizovaného území ( m 2 ) - úspora spotřeby energie bytových domů (25%) ale i - počet projektů zvyšujících atraktivitu města, zvyšujících atraktivitu bydlení v území nebo zlepšujících stav bytových domů … nebo také - počet osob nezaměstnaných déle než 12 měsíců v zóně města jako procento z počtu ekonomicky aktivních obyvatel, atd …

Krom všeho již popsaného očekáváme zefektivnění komunikace města s veřejností a využívání vzájemného partnerství za účelem pokračování regenerace problémového sídliště … … a také zlepšení fungování a dostupnosti městského nájemního bytového fondu včetně sociálních bytů pro znevýhodněné skupiny obyvatel. Indikátory, neindikátory …

IPRM: přínos pro město IPRM je pro město Chrudim rozhodně přínosem: - můžeme realizovat vlastní koncepční záměry v oblasti bydlení, revitalizace veřejných prostor a potažmo i rozvoje atraktivní nabídky volnočasových aktivit, vzdělávání i dostupných a kvalitních sociálních služeb v místě - můžeme je navíc realizovat v relativně krátké době, neboť bez dotačních prostředků by nebylo ve finančních možnostech města (ani soukromých vlastníků) postupovat takto rychle a koncepčně … … jestli vůbec …

Pozitiva dopadu IPRM v Chrudimi byla zmíněna již na předchozích stránkách (viz indikátory!). Negativa dopadu IPRM na město zatím neshledáváme (nebo nám ještě nedochází ) … Přesto bych se o některých negativech spojených se samotným procesem IPRM zmínil:

IPRM: negativa v procesu projektu 1. Největší trápení nám přináší kurz eura. Dotace byla totiž městu přiznána v eurech a vyplácena je v korunách aktuálním kurzem. Protože je momentálně kurz eura z hlediska projektu nevýhodný, musí město vynakládat více ze svých vlastních zdrojů. Nese tak samo kurzové riziko a přitom musí plnit všechny dané cíle a stanovené indikátory IPRM. S tím jsme ale do toho šli …

IPRM: negativa v procesu projektu 2. Druhým negativem (byť u podobně velkých projektů „normálním“ a tedy vlastně nikoliv typickým jen pro IPRM) je průběh postupné realizace dílčích projektů, zejména u rekonstrukcí starých objektů. Určitě to znáte: podkladem k žádosti je studie s kvalifikovaným odhadem nákladů, poté další stupně projektové dokumentace a zpřesňování nákladů, poté zahájení stavby a nepředvídatelné vícepráce a méněpráce a další zpřesňování … I s tím jsme do toho šli …

IPRM: negativa v procesu projektu No, a do třetice by – snad pro příště – bylo dobré mít ucelené informace o projektu a přesných podmínkách optimálně již na jeho počátku. A to není kritika řídícího orgánu IOP, protože ten je s námi v podstatě „na stejné lodi“. Postupně se zpřesňující nebo dokonce další nové podmínky v průběhu realizace projektu trošku komplikují jeho administraci …

IPRM: doporučení pro příště Co by se mohlo zlepšit pro další období? Na základě naší zkušenosti – a v návaznosti na již zmiňované – například fixní kurz nebo jasně stanovené podmínky od začátku. Ovšem víme, že každý začátek je těžký … … proto jsme přes všechna negativa rádi, že můžeme projekt IPRM díky získané dotaci realizovat!

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA CHRUDIM Program: Integrovaný operační program Prioritní osa: 5 – Národní podpora územního rozvoje Oblast intervence: 5.2 – Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Předkladatel: město Chrudim Získaná dotace: 3, EUR Celkové způsobilé výdaje IPRM – mno, strop úvěru je 224 mil. Kč kurz EUR při podpisu smlouvy – 28,33 Kč; kurz EUR k – 26,52 Kč; navíc dílče přepočítáváno vždy kurzem aktuálním …

Děkuji za trpělivost a pozornost. Jan Čechlovský, starosta města Chrudimě a poslanec PS PČR www.jancechlovsky.cz