Dešťové kanalizace a využití § 1 odst. 4 Za jakých podmínek může vodoprávní úřad stanovit, že se zákon o vodovodech a kanalizacích vztahuje i na kanalizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Emílie Trakalová Novela vyhláška č. 432/2001 Sb. Milín, 30. listopadu - 2. prosince 2011.
Advertisements

Provázanost stavebního zákona a o vodovodech a kanalizacích
KANALIZACE A VODOVOD V OBCI SIBŘINA KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY
KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY Moravská Třebová - projekt odkanalizování Udánek, Sušic, Boršova a modernizace ČOV.
Právní úprava ochrany vod
Ochrana vod Zákon 254/2001 Sb.o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon) Zákon upravuje právní vztahy k povrchovým a podzemním vodám, vztahy fyzických.
V souvislosti s množícími se snahami o stanovení dešťových kanalizací kanalizacemi pro veřejnou potřebu dle ust. § 1 odst. 4 zákona o vodovodech a kanalizacích.
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
SVAZU VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ ČR A AKTUÁLNÍ PROBLEMATIKA VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ RNDr. Pavel Punčochář, CSc. vrchní ředitel úseku vodního hospodářství Ministerstvo.
VODO HOSPODÁŘSKÉ A VODNÍ STAVBY  Tento obor zahrnuje veškeré stavby, které nějakým způsobem souvisejí s vodou. Voda je pro nás v běžném životě naprostou.
Spolek pro obnovu venkova ČR Venkovské obce a krajina
Komunální odpadní vody a kaly
Autor: ING. LIBOR VOSÁHLO
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Podpora vodohospodářské infrastruktury v obcích Zlínského kraje Zlín Lenka Gregorová.
Novostavba rodinného domu
(kanalizační přípojky)
PŽP 9 Právní úprava ochrany vod. Ochrana vod v mezinárodním právu Z důvodu regionálního či lokálního významu předmětu ochrany ve světovém měřítku nejsou.
Voda Jaroslav Martykán 79974
Vodoprávní otázky Mgr. Lucie Zatloukalová Ministerstvo zemědělství Medlov, června 2009.
Minimální zůstatkový průtok (MZP)
Aktuální stav projednávání novely vodního zákona č. 254/2001 Sb.
PRÁVNÍ ÚPRAVA OCHRANY VOD Filip Dienstbier, 2006.
Updating and maintenance of data models in ModelBuilder GIS Ostrava 2005 Dr. Ing. Jarmil Vyčítal Hydroprojekt CZ, a.s.
Výklad č. 84 č.j. 2551/ Společná řízení  k § 115 odst. 11 vodního zákona a § 140 správního řádu.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
Program Podpora výstavby a technického zhodnocení infrastruktury vodovodů a kanalizaci Odbor vodovodů a kanalizací Vypracoval: Ing. Jan Žák Místo.
Vodní zákon po velké novele Zákon 254/2001 Sb. novelizován Zákonem č. 150/2010.
Mgr. Emílie Nedvědová odbor ochrany vod Právní předpisy v oblasti ochrany podzemních vod před znečištěním.
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
Jaroslava Nietscheová, prom. práv. Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Praha.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Poskytování technické pomoci městům a obcím při provozování vodohospodářských zařízení – ČOV Ing. Zbyněk Skyba, Ing. Gabriela Pallová Severomoravské vodovody.
Prioritní osa 1, Specifický cíl 1.1; 1.2
Zneškodňování odpadních vod v malých obcích
Zneškodňování odpadních vod v malých obcích, právní předpisy, doporučené postupy Praha Ing. Jan Goldbach Povodí.
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Stav odkanalizování v obcích Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Ing. Dana Zápecová vedoucí oddělení vodního hospodářství Duben.
TLAKOVÁ KANALIZACE KLY – TUHAŇ HOŘENÍ VINICE
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Ochrana vod.
Užívání staveb Dokončenou stavbu, popřípadě část stavby schopnou samostatného užívání, pokud vyžadovala stavební povolení nebo ohlášení a stavební úpravy.
Seminář MZe pro vodoprávní úřady Skalský Dvůr, 19. –
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
Ing. Radek Hospodka MZe, Odbor dozoru a regulace vodárenství
Kanalizační Přípojky F-M
Ing. Miloslava Melounová
Setkání úseku vodního hospodářství MZe s pracovníky vodoprávních úřadů
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Revize nebo klasické povolení na vypouštění odpadních vod
Revize DČOV na ohlášení – pohled do budoucna
Revize DČOV z pohledu pracovníka vodoprávního úřadu
Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph
Připojení nemovitostí Dolina a Svaté
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
BERNARDOV - ČOV A TLAKOVÁ KANALIZACE
Informace o závazných částech „Národního plánu povodí Dunaje“– problematika DČOV v ÚPD Informace o závazných částech „Plánu pro zvládání povodňových rizik“
Právní aspekty domovních a malých ČOV
INFORMACE OBČANŮM O GRAVITAČNÍ A TLAKOVÉ KANALIZACI
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Informace stavebníkům před proJEKTOVÁNÍM kanalizačních přípojek
Základní práva a povinnosti vlastníků a provozovatelů VaK
VODA PRO KAŽDÉHO, PRO ŽIVOU PŮDU A ZDRAVOU KRAJINU!
Transkript prezentace:

Dešťové kanalizace a využití § 1 odst. 4 Za jakých podmínek může vodoprávní úřad stanovit, že se zákon o vodovodech a kanalizacích vztahuje i na kanalizace uvedené v § 1 odst. 3 tohoto zákona, zejména pak na oddílné kanalizace určené k odvedení srážkových vod?

Tlakové a podtlakové kanalizace Žádáme o výklad k problematice dělení kanalizačních objektů na kanalizaci pro veřejnou potřebu a kanalizační přípojku v případě tlakových a podtlakových kanalizačních systémů. Jak pohlížet na objekty, které jsou nutné pro provoz této kanalizace pro veřejnou potřebu, ale nacházejí se na pozemku odběratele?

Změna hranice aglomerace v PRVKÚK Jaký je postup při požadavku na změnu hranice aglomerace (např. její rozšíření) a jakým aktem lze hranici aglomerace změnit?

Povolování provozních souborů Jak je to s povolením technologie, tedy provozních souborů u vodních děl? A jakou autorizaci musí mít projektant, když se jedná pouze o doplnění technologického zařízení?

Vypouštění vod použitých v chladících systémech Jak řešit vypouštění vody z klimatizace, do které jsou přidávány chemické přípravky k potírání řas a na snížení korosivních účinků. Subjekt chce tyto vody vypouštět do oddílné kanalizace, správce této kanalizace vodu v množství cca 12 tis. m 3 /rok však nechce vzhledem ke kvalitě (téměř čistá voda) převzít.

Oprava údajů ve vodohospodářské mapě Jak postupovat, když je třeba změnit údaje ve vodohospodářské mapě - nahradit neplatné či doplnit nové, např. zrušení nebo zánik náhonu; zákres vodních toků, které zatím nejsou na mapě, ale mají určeného správce již z dob MŽP jako ústředního vodoprávního úřadu; apod..

Změna užívání stavby Vlastník silážních jam je chce využívat jako akumulační nádrže nebo požární nádrže. Voda v silážních jámách je dešťová. Kdo povoluje změnu užívání? Stavební nebo vodoprávní úřad?

Doklady k ověření pasportu stavby Je potřeba, aby vlastník stavby studny na cizím pozemku dokládal k ověření pasportu stavby studny souhlas vlastníka pozemku?

Domovní čistírny odpadních vod Dle sdělení ČKAI nejsou DČOV zaústěné do kanalizace vodní díla, mohou je projektovat autorizovaní inženýři a povolují je obecné SÚ. Jak se k tomuto vyjádření staví MZe?