Omezené nabírání žádostí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dopady ekonomické krize na migranty a migraci v ČR
Advertisements

Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Právní úprava v oblasti správního vyhoštění a zajištění
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Sněm RVŠ JUDr. Lenka Valová. I. Počty studentů II. Příprava rozpočtu 2014 III. Návrh Zákona o pravidlech rozpočtové odpovědnosti IV. Návrh.
Tomáš Křivka FPR ZČU Plzeň 07/05/2014
Zákon č. 179/2006 Sb. a právní úpravy systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
1 Daň z nemovitostí a místní poplatky jako finanční zdroj obcí a měst Alena Holmes Zdeňka Jirásková Odbor – Majetkové daně, daň silniční, poplatky a oceňování.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
MIPEX III v kontextu novely zákona o pobytu cizinců účinné od
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY MZV ČR.
Zajištění bezpečnostní situace České republiky v souvislosti s propouštěním zahraničních pracovníků v důsledku hospodářské krize Ivan Langer ministr vnitra.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Nový cizinecký zákon v Česku
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Nový systém ekonomické migrace
Aktuální krize zdravotnictví
Setkání děkanů technických fakult ČR Praha Stanovisko.
Mezinárodní migrace v kontextu České republiky: vývoj a perspektivy
Sociální bydlení v kontextu „Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období “ 09/2012 Jan Snopek, analytik pro.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Dobrovolné návraty. kompromisní řešení ukončení právně či sociálně-ekonomicky neudržitelného pobytu cizince na území prevence nelegální migrace a s tím.
RNDr. Josef Pitner, Ph.D. Hlavní charakteristiky trhu práce v Jihomoravském kraji EXPAK AT.CZ Slavonice
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Výzkumné projekty MŽP v oblasti odpadového hospodářství
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
MEZINÁRODNĚPRÁVNÍ A EKONOMICKÉ POSTAVENÍ CIZINCŮ (V ČR A VE VYBRANÝCH ZEMÍCH EU) Z HLEDISKA DEMOGRAFICKÉHO VÝVOJE Ing. Mgr. Magda Uxová, DiS.
Podmínky pracovní migrace občanů třetích států do ČR PhDr. Tomáš Haišman ředitel odboru azylové a migrační politiky 1.
Příprava opatření proti „klientskému systému“ 9. října 2006 Lenka Myslíková odbor bezpečnostní politiky Ministerstvo vnitra.
Konference Transformace a deinstitucionalizace soc. služeb – od 9.00 do hodin druhého dne Hradec Králové Individuální projekt odboru.
1 PRIORITY SEKCE NÁMĚSTKYNĚ MINISTRA PRO SOCIÁLNÍ A RODINNOU POLITIKU.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
VÚPSV, v.v.i., Karlovo nám. 1, Praha 2, tel.: , Zkušenosti s pracovní imigrací v České republice Jiří Vyhlídal VÚPSV.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Energetické využívání odpadů Odpady 2013 a jak dál? Štěpán Jakl odbor odpadů.
Lenka Herčíková,
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Dobrovolné návraty a zajištění bezpečnostní situace ČR
Počet cizinců a zaměstnaných cizinců na území MS kraje
Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR, 7. února 2013 Úvodní slovo
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Ondřej Brychta Odbor azylové a migrační politiky
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Problémy trhu práce v České republice a Evropské Unii
Zaměstnávání cizinců ze třetích zemí v ČR
Zajištění bezpečnostní situace České republiky
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Časová osa opatření Analýza bezpečnostních rizik
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
Návrh rozpočtu kapitoly MŠMT na rok 2019 v Kč ve stavu projednaném vládou dne bez podílu výdajů od EU   Vládní návrh rozpočtu MŠMT na rok.
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
Aktuální informace ke KPSVL
Zaměstnávání cizinců v ČR
Pracovní setkání středních škol
ODBOR AZYLOVÉ A MIGRAČNÍ POLITIKY
Odbor cizinecké policie Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje v roce 2013 Pro orientaci počet legálně pobývajících cizinců (údaje.
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Omezené nabírání žádostí Odbor azylové a migrační politiky

Omezení nabírání žádostí o dlouhodobá víza – 1. usnesení vlády UV 171/2009 ze dne 9.2.2009 reakce na hospodářskou krizi a situaci na trhu práce cíl: omezení příchodu nových zahraničních pracovníků do ČR – nezvyšování počtů cizinců, kt. by se mohli ocitnout v nepříznivé finanční a sociální situaci. od 1.4. – 20.9.2009 – úplné pozastavení nabírání žádostí o dlouhodobá víza na ZÚ/GK v: Moldavsku Mongolsku Thajsku Ukrajině Vietnamu

Omezené účely a důvody Účely pobytu u dlouhodobých víz-ekonomické: zaměstnání podnikání účast v právnické osobě Důvody opatření prioritní nutnost řešení situace cizinců již pobývajících na území, nikoli nově příchozích

Omezení nabírání žádostí o dlouhodobá víza – 2. usnesení vlády UV 1205/2009 ze dne 16.9.2009 došlo k vyhodnocení zavedeného opatření Ukončeno úplné pozastavení nabírání žádostí o dlouhodobá víza za vybranými účely. Početně omezeno nabírání žádostí o dlouhodobá víza za vybranými účely na ZÚ v Moldavsku, Mongolsku, Ukrajině a ve Vietnamu. Nově omezeno nabírání žádostí o dlouhodobá víza za vybranými účely na ZÚ v Uzbekistánu. Zpřísněná opatření zrušena v případě Thajska.

Nastavení počtů – aktuální stav Na analýze předložené vládě se podílelo MZV, MV, MPSV, MPO Na základě UV bylo MV a MZV pověřeno stanovením konkrétních počtů nabíraných žádostí v jednotlivých lokalitách Předloženo vládě v režimu utajení „vyhrazené“ – politické rozhodnutí, zohledněny bezpečnostní aspekty

Nastavení počtů – střednědobý výhled Současné nastavení se diskutuje na úrovni náměstků dotčených rezortů a průběžně se vyhodnocuje počet volných pracovních míst pro cizince v lednu 2011 tvořil 296 Příprava materiálu do vlády – zhodnocení stavu Jedná se o střednědobé opatření – reakce na situaci na trhu práce v souvislosti s ekonomickou krizí a následnou recesí

Nastavení počtů – dlouhodobý výhled Budoucí nastavení limitů Nový systém ekonomické migrace (NSEM) schválen UV v lednu 2011 obsahuje možnost nastavení početních limitů Aktuálně se připravuje věcný záměr, který z konceptu NSEM vychází

DĚKUJI ZA POZORNOST