Využití strategického rozvojového dokumentu Ing. Terezie Svorová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Aktualizace Rozvojového konceptu CR na Šumavě Regionální marketing Vimperk
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Prezentace turistické oblasti
K současným trendům v rozvoji venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Analýza potenciálu cestovního ruchu v turistické lokalitě Hranicko
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Regionální rozměr podpory zemědělství Ing. Josef Ryšavý Litoměřice.
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Angažovanci Petr Holý - ORR.
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Výsledky projednávání
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Využití strategického rozvojového dokumentu Ing. Terezie Svorová

Vznik mikroregionu Založení - jaro 2002  Členské obce: Milotice, Skoronice, Svatobořice- Mistřín, Ratíškovice, Vacenovice, Vlkoš  Počet obyvatel  Výměra ha – střed okresu Hodonín

Integrovaná rozvojová strategie - podrobná analýza mikroregionu  zjištění potřeb jednotlivých obcí mikroregionu, ale i mikroregionu jako celku,  zjištění stavu poskytovaných služeb a tradičních produktů na území mikroregionu,  zpracování SWOT analýzy náměty na projekty,  Důležité: Uvědomění si významnosti polohy vůči významným centrům komunikačních sítí evropského významu – služby pro motoristy, rekreaci, ubytování atd. Stanovení vize a hlavních strategických cílů

Strategické cíle 1. cíl  Vytvořit podmínky pro rozvoj ekonomicky udržitelných aktivit s důrazem na vznik pracovních příležitostí a kvalitu života na venkově.  Vytvořit ekonomicky udržitelný sociální servis pro občany obcí s využitím potenciálu v mikroregionu.  Zvláštním programem podpořit rozvoj vinařství, podnikatelských zón a výroby regionálních produktů s vyšší přidanou hodnotou 2. cíl  Zvýšit kvalitu cyklostezek, turistické infrastruktury a cest pro pohyb v mikroregionu. Zlepšit bezpečnost cyklostezek. 3. cíl  Koordinací a zvyšováním kvality kulturních, vzdělávacích a sportovních akcí dosáhnout zvýšení aktivity obyvatel mikroregionu.

Mikroregion Nový Dvůr  Hospodaření mikroregionu

Přehled příjmů a výdajů za období RokPříjmyVýdajeSchodek , , , , , , , , , , , , ,- 0, , , , , , ,-

Název projektuDotaceSpoluúčast Celková částka VI. Trh tradičních produktů a řemesel JMK60 000, ,- Fotografické sympózium JMK30 000, ,- Poradce MikroregionuJMK30 000, ,- Projektový manažer MND JMK , ,- Turistické okénko do českých a slovenských regionů ČR - SR , , ,- Přehled dotací MND za rok 2008

Název projektuDotaceSpoluúčast Celková částka Výstavba sítě cyklostezek v MND – 1. etapa ROP – , , ,- Výstavba sítě cyklostezek v MND – 1. etapa JMK ,-0, ,- Cyklostezky Mikroregionu Nový Dvůr JMK , , ,- Celkem , , ,- Přehled dotací MND za rok 2008

Mikroregion Nový Dvůr  Měkké projekty

Mikroregion Nový Dvůr  Za kulturou do mikroregionu - Zorganizování kulturních akcí v každé obci mikroregionu a zajištění technického zázemí pro jejich další opakování. - Zakoupení velkokapacitního stanu ,-

Umění mezi vinohrady  Fotografické sympózium Dispoziční fond INTERREG IIIA ,-

Umění mezi vinohrady  Setkání loutkářů

Mikroregion Nový Dvůr  Turistické cíle

Muzeum ve vagónu  Připomenutí působení Tomáše Bati v našem regionu a jeho vliv na rozvoj tohoto regionu.  Historie těžby v regionu, způsoby těžby – kutání, používané nářadí.  Šlapací drezíny – projížďka lesem Dúbravou ,-

Muzeum ve vagónu

Tradice na zámku  Vybudování multifunkční expozice lidových tradic v barokní konírně zámku Milotice.  Vybudování fotoateliéru s možností vyfotografování se v dobovém kroji a vytvoření prostoru pro půjčování kol ,-

Tradice na zámku

Mikroregion Nový Dvůr  Akce mikroregionu

Zahájení sezóny - Muzeum ve vagónu  pan Brabec na vysokém kole  pan Křivánek na dřevěném kole bez pedálů- kostitřasu  chlapi z Násedlovic na čtyřkoloběžce

Akce pro děti a mládež  Fotbalový turnaj ve Svatobořicích- Mistříně  Pinp-pongový turnaj ve Vlkoši

Mikroregion Nový Dvůr  Semináře pro vinaře.  Seminář pro zastupitele obcí.  Setkání kronikářek.  Zájezd vinařů do Valtic.  Drakiáda.  Společenský ples MND.

Trh místních produktů a řemesel

Silvestrovský pochod

Mikroregion Nový Dvůr Děkuji za pozornost! Ing. Terezie Svorová manažerka Mikroregionu Nový Dvůr Tel.: ,