Hana Tesařová Co jsou to multiatributy a jak se využívají?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak na hromadnou korespondenci
Advertisements

MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Chcete svým známým ukázat fotky z poslední dovolené? Aplikace PowerPoint Vám umožní vytvořit fotoalbum s vybranými snímky.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
VÝPOČTY V TISKOVÝCH SESTAVÁCH SESTAVÁCH Lenka Buchtová, 4. y.
Co takhle DOTAZY? OBSAH: Y 1) Co jsou to dotazy ve WinBase Y 2) Vytvoření jednoduchého dotazu Y 3) Použití dotazu.
Hromadná korespondence
Hromadná korespondence
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Vyhledávání dat podle určených kritérií Máte za úkol vytvořit databázi klientů v bance s jejich osobními údaji, čísly účtů a konečnými zůstatky na těchto.
Burzovní graf Vytvořte burzovní graf, ve kterém se uvádí objem obchodované akcie, maximální a minimální cena, konečná cena.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Hromadná korespondence, makro
Co je to multiatribut a jak se využívá? Zuzana Illková.
Tvorba štítků. Co jsou to štítky Zvláštní druh obecných sestav tvoří štítky. WinBase602 umožňuje vytvářet štítky libovolných rozměrů a parametrů, nejběžněji.
Tvorba štítků Jana Habrovanská, 4Y2.
JAK NA DATABÁZOVÉ FUNKCE Linda Lahodná 4. B POKRAČUJ KLIKNUTÍM>>>
Práce se vzorci Ilona Woznicová, 4. B1. ÚKOL Vytvořte tabulku mezd za březen použijte údaje ve vzorové tabulce.
PRÁCE S POHLEDY Ivona Hrušková. ÚKOL: Vytvořte novou tabulku. Vytvořte ji tak aby obsahovala údaje o zaměstnancích, které si sami zvolíte. Potom vytvořte.
Relační propojování tabulek. Úvod Tato prezentace má sloužit běžným uživatelům, jak začátníkům, tak i zkušeným uživatelům. Když budete postupovat podle.
Využití subpohledů. Obsah n 1) Co je to pohled? n 2) Co je to subpohled? n 3) Jak vytvořit subpohled? n 4) Příklad.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jak vybarvit objekt v MICROSOFT POWERPOINT? 1Autor: Honza Mareš.
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Úpravy v tabulce 4 Je velice užitečné a rozumné předem detailně rozmyslet a navrhnout strukturu tabulek.
Práce s operačním systémem
PHP Vytváření formuláře.
Použití dotazu jako zdroje dat pro pohled Iva Kraicigerová, 4Y2.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba.
Hladiny, obrázky, tabulka, logické operace
Vytvoření hypertextového odkazu
Propojování tabulek pomocí ukazatelů Andrea Vlasáková, 4. Y Klikni!
PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu.
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Použití dotazu jako zdroj dat pro pohled Vypracovala: Procházková Petra.
POHLEDY n Vaše nejčastější činnost. Práce s pohledy nNávrhář pohledů nObsluha návrháře pohledů nVýběr návrhu pohledu nPřednastavené pohledy nGrafická.
Úpravy dat v tabulce WinBase Upravování a přidávání dat do tabulky.
Alexandra Sekničková Tvorba comba v pohledech. Úkol: n Vytvořte pro firmu Hurá, a. s. databázi všech jejich pracovníků.
Použití dotazu jako zdroje dat pro sestavu Win Base 602 Lenka Šmardová, 4. Y2.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Téma: Využití ICT pro psaní novinových článků Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
Název: Tabulka ve Wordu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_09
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Informatika – Práce s listy
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Tvoření složek a zástupců
Zoner Photo Studio 16 Koláž. Zoner Photo Studio 16 Koláž.
KOPÍROVÁNÍ obrázku a textu z webu DO WORDU VY_32_INOVACE_15
Malování - uložení a otevření obrázku
Jak definovat novou organizaci, se kterou budete pracovat
Použití pravého a levého tlačítka myši
Transkript prezentace:

Hana Tesařová Co jsou to multiatributy a jak se využívají?

Úkol: Vytvořte pro firmu Agrospol přehled všech jejích zaměstnanců. Uveďte jejich adresy, rodná čísla, počet dětí a zdravotní stav. Dále uveďte souhrn všech zemědělských strojů, které jsou využívány průběžně zaměstnanci.

AGROSPOL

Zaměstnanci Agrospolu

Řešení zadané úlohy Nejprve si vytvoříme v PowerPointu ve své prezentaci novou část okna a pojmenujeme ji názvem. Našim úkolem je vytvořit tabulku s několika atributy, které obsahují multiatributy = zavřete tento program PowerPoint a otevřete si WinBase. WinBase je program, který Vám umožní vytvořit si tabulku.

Pokračování řešení úlohy Nyní si musíte definovat, jak tabulka bude vypadat a především, co bude obsahovat. V zadání chceme jména, příjmení, jména dětí, zdravotní stav, …. Potom stačí do předem pojmenovaných sloupců naplnit tabulku odpovídajícími daty. Pokud máte zhotovenou tabulku, stačí ji zkopírovat do své prezentace.

Závěrečné shrnutí části příkladu Kopírování je důležitou aplikací, která se nemusí podařit. Volte prosím tento následující postup. Ve WinBase označíme naši tabulku a zmáčkneme tlačítko PrintScrn. Později tento prostor minimalizujeme. Otevřeme si v nabídce Start-Příslušenství- Malovnání a zmáčkneme tlačítko CTRL+V. Tím se nám tabulka vloží do tohoto okna.

Nyní musíte vyříznout to, co potřebujete zkopírovat. Potom se vrátíte do své prezentace, kde chcete danou tabulku vložit a zmáčknete CTRL+C. Na základě těchto informací by se Vám měla daná aplikace úspěšně podařit.

Sestavení přehledu strojů zaměstnanců Další úkol spočívá v tom, že sestrojíte názvy strojů a určíte, který zaměstnanec je vlastníkem či uživatelem tohoto stroje. Na základě předcházející úlohy využijte užití atributů a multiatributů. Vše výše uvedené pokyny sestrojte do přehledné tabulky a libovolně ji pojmenujte.

Přehled zemědělských strojů