Srovnání výsledků testů žáků 9. tříd základních škol v letech 2005 a 2011 Koho a na co jsme se ptali Filip Karel, Šimon Stiburek, Jan Hučín Scio Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolupráce gymnázií a fakult vzdělávajících učitele Jana Coufalová Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov.
Advertisements

Analýza experimentu pro robustní návrh
Vyhodnocení úspěšnosti fiskálních predikcí
Průzkum organizovaný pro členské firmy SPS - květen 2012 Podle velikosti firmy – stavební produkce do 20 mil. od 20 do 100 mil. od 100 do 500 mil. od 500.
Vstupní analýza Vilém Čekajle
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Dana Hendrychová Anna Vostřelová Univerzita Pardubice
PaedDr. Zuzana Horváthová, Ph.D. doc. Ing. Josef Abrhám, Ph.D.
Budoucnost vzdělávání Budoucnost vzdělávání je postavena na úrovni vzdělání a na jeho rozvoji (univerzální gramotnost a soft skills). Nejde jen o trh!
Vlastní hodnocení školy
PISA 2012 – oblast řešení problémů
GEOSTATISTICKÉ VYHODNOCENÍ DESETILETÉHO POZOROVÁNÍ SESUVU „HALENKOVICE“ Karel Macků Vedoucí práce: Mgr. Pavel Tuček, PhD.
Počet žáků ve třídě Marcela Matějková Dagmar Šetková Martina Říhová
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Lidský faktor v dopravě!
ŠVP na gymnáziích: od mírné skepse k chuti pokračovat Zkušenosti z projektu Pilot G/GP Lucie Slejšková Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová.
Hodnocení škol a školských zařízení
základního vzdělávání s ohledem na rovný přístup ke vzdělávání
Zajistí Euro prosperitu České republice? KONFERENCE ČESKÁ A SLOVENSKÁ REPUBLIKA – BUDOUCNOST EVROPSKÉ INTEGRACE doc. Ing. Jiří Schwarz, CSc. děkan Národohospodářské.
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
IVIG 2005, Praha, 22. září
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_MARKETINGOVÝ.
Jací budou maturanti 2016? Jan Hučín, Scio Jací budou maturanti 2016? Jan Hučín, Scio 2013 NE.
Seminář – Řízení projektů ve školství Termín – 13. Listopad 2006 Místo - Slezská univerzita v Opavě Vzdělávací centrum v Krnově.
STARÉ SPLAVY, BŘEZEN 2012 P O D P O R A T A L E N T O V A N Ý C H S T U D E N T Ů A Ž Á K Ů ( Absolventi gymnázií – potenciál pro rozvoj vědy )
Kampaň „Česko mluví o vzdělávání“ aneb o co nám jde Silvie Pýchová, EDUin , Olomouc.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Principy konstrukce norem a základní statistické pojmy
Faktory ovlivňující výsledky zadávacích řízení - komparace veřejných zakázek zadaných obcemi a centrální státní správou Jan Pavel Listopad 2012 Názory.
SETKÁNÍ S ŘEDITELI STŘEDOČESKÉHO KRAJE květen 2011
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Vybrané problémové oblasti problematiky fakult vzdělávajících učitele závěry a doporučení z diskuse na semináři „Kvalita přípravy učitelů – podmínka pro.
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
Testy významnosti Karel Mach. Princip (podstata): Potvrzení H O Vyvrácení H O →přijmutí H 1 (H A ) Ptáme se:  1.) Pochází zkoumaný výběr (jeho x, s 2.
AUTOEVALUACE ZŠ Olomouc, Mozartova 48
SOMATICKÝ PROFIL A SOMATOTYP CHLAPCŮ
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
Jan Popelka Doktorand oboru Statistika
Mgr. Marcela Sandnerová Pojem charakteristiky variability Variabilita (proměnlivost)  Odlišnost hodnot příslušného znaku Čím větší je variabilita sledovaného.
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
VY_32_INOVACE_21-16 STATISTIKA 2 Další prvky charakteristiky souboru.
IPN Zajišťování a hodnocení kvality v systému terciárního vzdělávání Kvalita přípravy učitelů – podmínka pro udržení konkurenceschopnosti ČR Kašperské.
Hodnocení žáků. Zpráva OECD o hodnocení vzdělávání Česká republika 2012: Převládá sumativní hodnocení Velký důraz na známky Žáci jsou často zkoušeni ústně.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Výsledky testování SCIO žáků 9. tříd na ZŠ Letovice LEDEN 2016.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Projekt VEKTOR Jihlava, Scio v oblasti českého školství a vzdělávání od roku na státu nezávislá a státem nefinancovaná společnost do.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2012 Ing. Dana Štěpánová odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Hospodaření fakultních nemocnic a dalších přímo řízených organizací v roce 2010 (11 FN + IKEM, NNH, MOÚ, ÚPMD)
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO.
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
NÁZEV ROČÍKOVÉ PRÁCE vedoucí RP: jméno vedoucího RP
Induktivní statistika - úvod
Reforma školství, kurikula a systém kurikulárních dokumentů
- váhy jednotlivých studií
Budování kapacit pro rozvoj škol II
NÁZEV ROČÍKOVÉ PRÁCE vedoucí RP: jméno vedoucího RP
Standardy pro základní vzdělávání
Normativní financování vztahy a souvislosti
Hodnocení závislosti STAT metody pro posouzení závislosti – jiné pro:
Klíčová role zástupce ředitele při zkvalitňování pedagogického vedení školy Mgr. Tomáš Zatloukal ústřední školní inspektor Praha,
První zkušenosti s evaluací
Pedagogická diagnostika Možnosti a typy diagnostiky
Analýza vzdělávání na českých SŠ
Šimon Stiburek (Ne)úspěšnost studentů na vysokých školách a na pedagogických fakultách Šimon Stiburek
Národní zpráva z Mezinárodní studie občanské výchovy
Transkript prezentace:

Srovnání výsledků testů žáků 9. tříd základních škol v letech 2005 a 2011 Koho a na co jsme se ptali Filip Karel, Šimon Stiburek, Jan Hučín Scio Praha

Obsah 1.Úvod 2.Vstupní data 3.Souhrnné výsledky testů 4.Využití studijního potenciálu 5.Závěr

Úvod Stejné testy pro žáky 9. tříd v letech 2005 a 2011 Testy z MAT, ČJ, AJ, OSP Vypovídají pouze o omezené části vzdělávacích cílů Např. o připravenosti na budoucnost, týmové spolupráci, umění a chuti učit se nevíme nic

Vstupní data

Souhrnné výsledky testů Standardizované skóre společná škála, průměr 100 bodů, směrodatná odchylka 20

Souhrnné výsledky testů Standardizované skóre společná škála, průměr 100 bodů, směrodatná odchylka 20

Souhrnné výsledky testů Vliv vnějších faktorů velikost obce velikost školy kraj Žádný statisticky významný dopad (lineární model)

Využití studijního potenciálu Vztah mezi výsledkem testu OSP a výsledky předmětových testů (MAT, ČJ) Porovnáváme stejně studijně disponované studenty mezi sebou Sledovaný ukazatel: posun využití studijního potenciálu na úrovni školy

Využití studijního potenciálu Faktory ovlivňující změnu využití studijního potenciálu velikost obce, velikost školy, kraj opět nejsou statisticky významné zprávy ČŠI telefonický průzkum

Využití studijního potenciálu Zlepšující se školy 2005 záporné využití studijního potenciálu  2011 kladné využití studijního potenciálu v MAT i v ČJ obměna pedagogického sboru jasná představa ředitelů o přítomnosti i budoucnosti náhodné vlivy (výjimečné složení třídy oproti normálu)

Využití studijního potenciálu Zhoršující se školy 2005 kladné využití studijního potenciálu  2011 záporné využití studijního potenciálu v MAT i v ČJ žádné výrazné znaky vnímání ředitelů – problém je spíše nízká motivace/disciplína žáků, celospolečenské změny atd.

Souhrnné výsledky testů

Závěr Srovnání let 2005 a 2011 stejná úroveň OSP zlepšení v AJ zhoršení v ČJ a MAT Využití studijního potenciálu klíčová je osoba ředitele školy Další cíle vzdělávání připravenost na budoucnost, chuť učit se, týmová spolupráce, zodpovědnost, atd. Nemáme žádná data!

Děkuji za pozornost