MALTA Rozhodl jsem se pro začátek Maltu, kde jsem strávil skoro měsíc, stručně popsat, protože předpokládám, že tato velmoc, kvůli svým drobným rozměrům,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ANGLIE U ZNÁMÝCH Veronika Staňková studentka sekundy.
Advertisements

New York City mistrovství světa v tanci TEREZA SEKAVOVÁ studentka primy.
Vojtěch Šolta student septimy
Londýn Lukáš Povišer (student tercie). Všechno je tam velice drahé. Skoro všechny městské autobusy jsou dvoupatrové a červené.
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.
 Domov mládeže se nachází v pěkném a klidném prostředí u řeky Opavy, cca 15 minut chůze od centra města, 20 minut od autobusového a vlakového nádraží.
Brazilské Rio de Janeiro je prý nejkrásnějším městem světa
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
Polsko – Škola v polských Jankowicích. Natálie Kučerová.
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
Yeovil THE SMALLEST FOOTBALL TOWN IN UK JOSEF CHRPA student kvinty anglická škola 2005.
Adapťák A Kaplan, Černá, Jarý, Babováková.
Většinu cesty jsme jeli vlakem Vypadal asi takhle:
Adaptační kurz
Mýma o č ima PAVEL DVOŘÁK student tercie Anglie 2006 / zájezd.
Výlet do Anglie Josef Chrpa 2007 – Student Septimy.
Oblast: Jižní Evropa Malta
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
ZVU VÁS DO TEPLIC informace výletyzajímavostiubytovánízávěr.
Vypracovala: Týnka Malá A – den – Milano Ráno jsme přijeli do Milana prohlédnout si katedrálu Duomo di Milano. Je to jedna z nejznámějších.
Číslovky.
ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí.
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
 Domov mládeže se nachází v pěkném a klidném prostředí řeky Opavy, cca 15 minut chůze od centra města, 15 minut od autobusového a vlakového nádraží.
Maledivy Martin Hroch.
Turecko místo mých snů Václav Starý 4. Ročník
ANGLIE Termín: – Místo pobytu: Torquay Cena: Kč (doprava, ubytování v rodinách, strava, výuka v jazykové škole pojištění). V.
SLOVENSKO Martin Schwarz.
Noc Pátáků(: Dominik Turoň.
Školní výlet do Mariánských Lázní Jeli jsme luxusním autobusem, byl dvoupatrový, byla to PARÁDA!!!
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
Nový Zéland.
Anglie / Školní studijní  V druhém dubnovém týdnu se někteří studenti primy, sekundy a kvarty zúčastnili studijního pobytu v jihoanglickém.
Slovní úlohy se zlomky - řešte následující slovní úlohy samostatně
Troj č lenka Ing. Kamila Kočová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
MÍSTA, KTERÁ BYCH CHTĚLA NAVŠTÍVIT
ČÍSLOVKY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Itálie Portugalsko Jižní Evropa Španélsko Recko.
Plán trasy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
Slovní úlohy – procvičování 1. 6) Z odlitku byly zhotoveny tři součástky. Na první byla spotřebována polovina odlitku, na druhou dvě třetiny zbytku a.
MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.
Zájezd do Vídně Zájezd komentují Barbora Štychová a Lenka Škáchová Ve dnech 18. – absolvovaly 8. a 9. třídy zájezd do Vídně.
M Ý M A O Č I M A TEREZA NAVRÁTILOVÁ. ANGLIE-2002/STUDIJNÍ POBYT Do Anglie jsem byla poslána (letecky) svým milovaným otcem, prostřednictvím Student Agency.
Dotazník – třída Celkový počet respondentů: 135 J.A.Komenského: 90 žáků T.G.Masaryka: 45 žáků 13 let – 13x 14 let – 64x 15 let – 43x 16 let – 1x.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
Národní park Berchtesgaden
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
Erasmus Slovensko - Nitra.
ERASMUS 2011 – Belgie – Liège Michaela Wiesnerová
Místo, kde bydlím Jakub Laurich
Trojčlenka Ing. Kamila Kočová
Trojčlenka Ing. Kamila Kočová
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
ŠKOLNÍ VÝLET DO PORTSMOUTH
Město a příměstské oblasti
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Erasmus v Tartu.
NAŠE PRÁZDNINY V LLORET DE MAR
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
ADÉLA KUTILOVÁ studentka kvarty Růžená / anglický tábor
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Španělsko Turza lubor 4.a.
Co jsme si odnesli z Evropy
Transkript prezentace:

MALTA Rozhodl jsem se pro začátek Maltu, kde jsem strávil skoro měsíc, stručně popsat, protože předpokládám, že tato velmoc, kvůli svým drobným rozměrům, není příliš známá.

MALTA Malta se rozkládá na dvou ostrovech, Maltě a Gozu, devadesát minut speedboatem jižně od Sicílie. Platí se zde maltskou li(b)rou (asi 75,-Kč).

MALTA V létě je tu horko a jezdí tady předválečné autobusy. Odkudkoliv z ostrova je vidět moře, což platí pro Gozo dvojnásob.

MALTA Hlavním městem celého impéria je Valetta, která je ale spíše součástí souvislého osídlení na severu ostrova, než samostatným městem. Valetta se skládá z jedné hlavní ulice a několika vedlejších, všechny jsou dlouhé, rovné a je v nich stín, což je jedna z mála zajímavostí, kterými se může Valetta pochlubit. Dále se na ostrově rozkládají tři zahrady, které jsou shodou okolností všechny ve Valettě. Je tu i velké množství památek v podobě různých zídek a chatrčí a přes pět set kostelů(!).

BYDLO Co se obydlí týče měl jsem skutečně štěstí. Hostfamilie byla fajn, měli jsme vlastní pokoj v garáži s televizí, věčně vyžranou lednicí, mikrovlnkou a pohodovými spolubydlícími. Jedinou nevýhodou byla vzdálenost, ale dalo se to přežít. Do školy cesta trvala čtvrt hodiny, do centra půl hodiny a do supermarketu k Hiltonu třičtvrtě hodiny. A jelikož se tato část města rozkládá v pěkném kopci, cesta zpět byla skoro dvakrát tak dlouhá.

ŠKOLA Ve škole bylo fajn, učili jsme se šest hodin denně, pět dní v týdnu. První dva týdny nás učila Corinne a zbytek Steve. Většinu času jsme konverzovali, ale se Stevem nám přibyla i spousta gramatiky. Několikrát jsme se dívali na video. Škola byla jedním z mála míst, kde se mluvilo anglicky, jelikož se všichni sgrupili po národech a vesele se veselili.

PO ŠKOLE Po škole jsme většinou zakotvili u největšího bazénu na Maltě, který byl v naší škole,jeli na výlet se dvěma Poláky, jeli na výlet bez dvou Poláků nebo šli na pláž. Pláže byly poblíž dvě, kamenitá, kam chodili hlavně domorodci,a uprostřed města špinavá písčitá zaplněná turisty a studenty. Často jsem také chodil do nesmyslně velkého multikina nebo se díval doma na televizi. Večer se pak 95% obyvatel Malty vyrazilo do Pacevilu, centra místního kulturního dění, opít, což je zde povoleno už od šestnácti. V době, kdy jsem tam byl, se navíc hrálo Euro2004, takže celý ostrov žil fotbalem, který je maltským národním sportem. Všechno jsme podnikali na vlastní pěst, jelikož stejný program organizovaný školou byl až desetkrát dražší.

PO ŠKOLE Jelikož byly naše prostředky značně omezené místními cenami, živili jsme se převážně stravou ze supermarketu.

MDINA V craftvillage pod městem Mdina se nachází sklárna, která určitě stojí za zmínku. Vyrábí tam super sklo, jen se nenechat odradit vnějškem fabriky.

KOTĚ Tady je nejlepší Maltský Kotě.