Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí."— Transkript prezentace:

1

2 ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí světa. Nizozemsko je nížinatá země na pobřeží Severního moře.

3 NĚCO O STÁTU... Hlavní město:Amsterdam Úřední jazyk: -nizozemština
-fríština Měna:EURO Počet obyvatel:16. mil Rozloha: km2 Státní zřízení:monarchie Nejvyšší hora:Vaalserberg (321m)

4 AMSTERDAM Je hlavním městem Nizozemska.
Má cca 1 milión obyvatel, tudíž je to kosmopolitní a velmi tolerantní velkoměsto. Dále je také kulturním a vědeckým centrem státu, 2. největší přístav v zemi.

5 GOUDA Město leží poblíž Rotterdamu a je velice známým centrem výroby sýrů a pravidelnými čtvrtečními sýrovými trhy.

6 HARLEM Toto město se nachází mezi květinovými poli. Má mnoho pěkných památek a jedno z nejkrásnějších náměstí v zemi. Nezapomeňte navštívit náměstí Grote Markt - jedno z nejkrásnějších v zemi, mohutnou baziliku sv. Bavona, muzea (malíři haarlemské školy).

7 ROTTERDAM Nezapomeňte navštívit náměstí Grote Markt - jedno z nejkrásnějších v zemi, mohutnou baziliku sv. Bavona, muzea (malíři haarlemské školy).

8 CELKOVÁ KALKULACE ZÁJEZDU
AKCE: od: do: NIZOZEMÍ-KVĚTINOVÉ KORZO(5 DNÍ) tam i zpět: Kč(za osoba) +snídaně,večeře


Stáhnout ppt "ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí."

Podobné prezentace


Reklamy Google