Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze Vencovského aula, pátek 6. února 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Advertisements

Přijímací řízení.
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
1DB Daně v podnikání Katedra veřejných financí
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
Přírodovědecká fakulta UJEP
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Kurz DEP 507.  N Ekonomika a podnikání  N Finančnictví a bankovnictví  N Cestovní ruch  N Obecně právní činnost  N.
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
Prezentace společnosti Metrostav a.s.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Ekonomická fakulta EKONOMICKÁ INFORMATIKA FINANČNÍ A POJISTNÁ MATEMATIKA.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Matematické metody v ekonomii (MME)
Úvod Proč studovat informatiku?
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Alena Králová.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Studijní program Ekonomika a management
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT. Charakteristika studijního programu „Účetnictví a daně“ Ekonomika a management Studijní obor je nabízen v rámci.
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Dislokace FPH v rajské budově Dislokace FPH v rajské budově 2. Informace o setkání studentů s vedením.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
1 ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU (ÚFŘP) nabízíme univerzitní studium bakalářského a navazujícího magisterského studijního oboru obor je nepřetržitě.
ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ (OZS) ozs.vse.cz MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ.
facebook ksr.ef.jcu.cz.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze Vencovského aula, pátek 5. února 2016.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Studenti studentům JMÉNO. Fakulta informatiky a statistiky  Fakulta financí a účetnictví  Fakulta mezinárodních vztahů  Fakulta podnikohospodářská.
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM: HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA
Ostravská univerzita (1991 → )
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze Vencovského aula, pátek 20. ledna 2017.
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
Přírodovědecká fakulta UJEP
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Studijní obor Management sportu
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Transkript prezentace:

Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze Vencovského aula, pátek 6. února 2015

Obsah – co se dnes dozvíte? Proč si vybrat studium na Fakultě financí a účetnictví? Jak probíhá studium na naší fakultě Představení jednotlivých bakalářských oborů na fakultě Informace k přijímacím zkouškám do bakalářského studia Informace k navazujícímu magisterskému studiu na fakultě včetně přijímacího řízení Studentské spolky Seznamovací kurz pro I. ročníky Otázky a odpovědi… Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Část I. Proč si vybrat studium na Fakultě financí a účetnictví VŠE v Praze? doc. Ing. Ladislav Mejzlík, Ph.D. děkan fakulty Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Fakulta financí a účetnictví VŠE v Praze Formální vznik v roce 1991, ale obory a katedry jsou tradiční a jsou na VŠE v Praze od jejího založení v roce 1953 Fakulta je veřejnou vysokou školou, studium na ní je bezplatné a studenti mohou získat prospěchová a sociální stipendia Oproti jiným ekonomickým fakultám má naše fakulta relativně úzkou specializaci Studijní obory fakulty jsou tradiční a historicky dobře a jasně vyprofilované Transparentnost profilu absolventa pro zaměstnavatele a vysoký zájem o absolventy naší fakulty Prakticky nulová nezaměstnanost absolventů ve všech statistikách Vysoká míra identifikace studentů s fakultou a oborem, který studují Fakulta má v anketě absolventů nejvyšší míru pozitivních odpovědí na otázku „Kdybyste se znovu rozhodoval(a) o studiu, vybral(a) byste si znovu stejnou fakultu (obor)?“ Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Profil absolventa – konkurenční výhody Fakulta se zaměřuje na vzdělávání odborníků v oblasti financí, oceňování, bankovnictví a pojišťovnictví, auditu, účetnictví a daní Profil absolventa je vyváženě rozdělen na teoretické fundamenty a praktické znalosti a dovednosti v daném oboru Cílem je připravit absolventa: se solidními dlouhodobě platnými teoretickými poznatky a zároveň přiměřenou profesní orientací a s orientací v mezinárodním prostředí a souvislostech tak, aby postupem času mohl zastávat místa ve vyšším managementu firem nebo institucí v oblasti, kterou vystudoval Specifikem našich absolventů je přechod do regulovaných profesí vyžadující profesní zkoušky a licence Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Mezinárodní orientace studia Schopnost absolventa pracovat v mezinárodním prostředí považujeme za klíčovou konkurenční výhodu Zaměstnavatelé našich absolventů jsou ve většině případů mezinárodní firmy a jejich pobočky v ČR Důležitá je nejen znalost cizích jazyků, ale schopnost v cizím jazyce komunikovat a pracovat ve svém oboru Tato schopnost se získává zejména: zahrnutím mezinárodních souvislostí do výuky jednotlivých předmětů výukou odborných předmětů v cizím jazyce studiem v zahraničí, kde získají také sociální dovednosti a orientaci v mezinárodním prostředí(ERASMUS+ free moovers a další) Internacionalizaci spatřujeme i v orientaci na mezinárodní systémy profesních certifikací (ACCA, ICAEW, CFA apod.) Fakulta připravila a předložila k akreditaci magisterský placený studijní program vyučovaný v anglickém jazyce „Master in Finance and Accounting“ s předpokládaným zahájením výuky 9/2015 Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Profesní akreditace - uznávání zkoušek Fakulta financí a účetnictví je držitelem akreditace od profesních organizací v ČR i zahraničí: Výhody akreditací pro absolventa: konkurenční výhoda na trhu práce vyšší pravděpodobnost zaměstnání v oboru a u mezinárodní firmy plynulejší přechod ze školy do zaměstnání rychlejší kariérní růst Výhody akreditací pro zaměstnavatele úspora času, který by byl nutný na školení a profesní zkoušky absolventů po jejich nástupu do zaměstnání úspora nákladů za školení, ztrátu času a profesní zkoušky Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Spolupráce s praxí a absolventy Pro fakultu je spolupráce s praxí a absolventy významnou prioritou Stávající systém individuálních smluv o spolupráci s firmami bychom rádi integrovali do víceúrovňového systému členství firem v „klubu“ partnerských organizací Podporujeme jak na celoškolské úrovni tak i na fakultě rozšíření společenských i odborných kontaktů s absolventy – absolventské středy Podpora studentských klubů a jiných aktivit Klub přátel účetnictví Klub daňařů Klub bankéřů Všechny informace jsou průběžně na webu fakulty a na Facebooku fakulty, na který vás zveme… Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze Podmínky pro studium Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Sportovní a společenské aktivity Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Část II. Jak probíhá studium na naší fakultě? doc. Ing. Dana Dvořáková, Ph.D. proděkanka pro pedagogiku Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze Organizace studia – kreditní systém Studium na fakultě probíhá podle zásad Evropského systému převodu a akumulace kreditů (ECTS) flexibilita a kompatibilita studia se studiem v zahraničí vzájemné uznávání předmětů a diplomů mezi naší fakultou a univerzitami v celé EU Studium zahrnuje povinné a volitelné předměty – podle studijních plánů jednotlivých oborů http://ffu.vse.cz/zajemci-o-studium/prijimaci-rizeni- bakalar/ Volnost kreditního systému umožňuje studentům individuální sestavení rozvrhu výuky studentem individuální specializaci a zaměření v rámci daných oborů Kreditní systém však klade vyšší nároky na zodpovědný přístup ke studiu Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze Organizace studia – informace Organizační záležitosti studia jsou řešeny komplexně integrovaným studijním informačním systémem (ISIS) a osobně pak jednotlivými studijními referentkami Aktuální informace jsou šířeny výhradně prostřednictvím webových stránek fakulty, případně oficiálních stránek fakulty na Facebooku Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze Studium v zahraničí Bakalářské pobyty: 225 zahraničních partnerských škol: výběrové řízení v 2. roce studia výjezd do zahraničí ve 3. ročníku studia 163 Evropa 25 Severní Amerika jen na Evropské univerzity 13 Jižní Amerika Magisterské pobyty: 3 Austrálie & Nový Zéland výběrové řízení již od 5. semestru bakalářského studia 21 Asie univerzity nejen v Evropě, ale i v Asii, USA, Kanadě a Jižní Americe Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze Část III. Představení jednotlivých bakalářských oborů na fakultě reprezentanti jednotlivých studijních oborů Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Studijní obory fakulty představí… Bankovnictví a pojišťovnictví doc. RNDr. Jarmila Radová, Ph.D. Finance prof. Ing. Martin Mandel, CSc. Účetnictví a finanční řízení podniku Ing. David Procházka, Ph.D. Vzdělávání v ekonomických předmětech Ing. Alena Králová, Ph.D. Zdanění a daňová politika prof. Ing. Alena Vančurová, Ph.D. Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

BANKOVNICTVÍ A POJIŠŤOVNICTVÍ doc. RNDr. Jarmila Radová, Ph.D. vedoucí katedry bankovnictví a pojišťovnictví Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

BANKOVNICTVÍ A POJIŠŤOVNICTVÍ Charakteristika oboru Cílem je připravit absolventa pro práci v bankách, pojišťovnách a obdobných finančních institucích Absolvent oboru studiem získá potřebné praktické znalosti, pokud by po ukončení bakalářského studia nastoupil zaměstnání ve finanční sféře zároveň získá teoretický a metodologický základ pro další studium na magisterské úrovni Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

BANKOVNICTVÍ A POJIŠŤOVNICTVÍ Obsah výuky Vyučované předměty jsou zaměřeny: jak na obecně ekonomickou problematiku, tak na charakteristiku produktů komerčního bankovnictví, kapitálových trhů a pojistných produktů, ale též na pochopení fungování finančního systému, jeho regulaci a roli centrální banky Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

BANKOVNICTVÍ A POJIŠŤOVNICTVÍ Uplatnění absolventů oboru Bankovnictví Pojišťovnictví Finanční trhy makléřské, poradenské firmy investiční, podílové, penzijní fondy regulatorní orgány, další instituce a firmy Možnost studia na navazujícím magisterském studiu a případně doktorském studiu Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

prof. Ing. Martin Mandel, CSc. FINANCE prof. Ing. Martin Mandel, CSc. garant oboru Finance Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze FINANCE Charakteristika oboru Obor s dlouholetou tradicí a vynikající perspektivou Studium zahrnuje teoretické základy ze všech finančních disciplin Možnost specializace v navazujících formách studia Možnost získat odborné (technické) znalosti v oblasti financí Důraz na propojení mikroekonomického a makroekonomického pohledu Plně odpovídá univerzitnímu typu studia Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze FINANCE Obsah výuky Vyučované předměty jsou zaměřeny na: bankovnictví pojišťovnictví veřejné finance finanční analýza a plánování podniku mezinárodní finance kapitálové trhy finanční matematika a statistika účetnictví, základy ekonometrie apod. To se asi nevejde na snímek. Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015 23

Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze FINANCE Uplatnění absolventů Obchodní banky a pojišťovny ČNB a mezinárodní měnové a finanční instituce Investiční, podílové a penzijní fondy Podniková sféra (finanční analýza) Veřejný sektor (Ministerstvo financí ČR, finanční odbory v orgánech místní správy a samosprávy apod.) Věda a výzkum To se asi nevejde na snímek. Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015 24

ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU Ing. David Procházka, Ph.D. vedoucí katedry finančního účetnictví a auditingu Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU Charakteristika oboru Účetnictví je tradičním oborem vyučovaným na VŠE v Praze již od jejího založení v roce 1953 Katedry garantující tento obor dlouhodobě: patří k nejlepším pracovištím ve svém oboru v ČR, spolupracují s praxí, podílí se na vědecké práci a jejich členové jsou zapojeni v řízení profesních organizacích v ČR i v zahraničí Studium tohoto oboru je akreditováno jak v bakalářské a magisterském, tak i doktorském stupni studia Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU Obsah výuky Studium je zaměřeno nejen na české účetnictví ale zejména na problémy harmonizace účetního výkaznictví: Mezinárodní účetní standardy (IAS/IFRS) Pravidla účetního výkaznictví v EU Severoamerické účetní standardy (US GAAP) Významnou částí specializace oboru je problematika auditingu, a účetnictví neziskových organizací Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU Uplatnění absolventů Účetní specialisté ve středních a velkých podnicích, ve veřejném sektoru a neziskové sféře, zejména ve vedoucích funkcích (např. hlavní účetní, metodici účetnictví, apod.) Auditoři a asistenti auditorů v auditorských firmách, oddělení interního auditu nebo kontroloři v kontrolních institucích (např. Finanční správa, Nejvyšší kontrolní úřad, apod.) Specialisté v odděleních controllingu a reportingu, znalci pro oceňování majetku a oceňování podniků Studium účetnictví je dobrou průpravou pro vykonávání nejrůznějších funkcí v podnikové sféře - pro funkce ve vrcholovém managementu – finanční ředitelé apod. ale i v jiných institucích (např. státní správa apod.) Absolventi našeho oboru mají dlouhodobě prakticky nulovou nezaměstnanost Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

VZDĚLÁVÁNÍ V EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTECH Ing. Alena Králová, Ph.D. vedoucí katedry didaktiky ekonomických předmětů Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

VZDĚLÁVÁNÍ V EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTECH Charakteristika oboru Tradiční obor na VŠE v Praze od roku 1953 Umožňuje získat současně dvě profesní kvalifikace ekonomickou a pedagogickou Absolvent získá znalosti ekonomických předmětů v rozsahu standardního bakalářského studia Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze, navíc i znalosti základů psychologie, obecné i speciální pedagogiky a základní znalosti didaktik ekonomických předmětů tak, aby se mohl podílet na výuce ekonomických předmětů na školách nebo firemním vzdělávání Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

VZDĚLÁVÁNÍ V EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTECH Obsah výuky Obecné ekonomické předměty včetně společného fakultního základu (ekonomie, informatika, právo, statistika, ekonomické předměty zaměřené na finance podniku a účetnictví) Pedagogicko-psychologické disciplíny (úvod do psychologie, úvod do pedagogiky, speciální pedagogika, rétorika) Didaktiky s praxí (oborová didaktika, didaktická technika, didaktika ekonomiky, didaktika účetnictví, didaktika písemné a elektronické komunikace, didaktika cvičné firmy, řízená pedagogická praxe) Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

VZDĚLÁVÁNÍ V EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTECH Uplatnění absolventů Výuka písemné a elektronické komunikace jako učitel grafických předmětů Asistentská práce v prakticky orientovaných vyučovacích předmětech (práce ve fiktivní firmě, aplikovaná ekonomie apod.) Lektorská činnost ve všech formách podnikového a agenturního vzdělávání Kvalifikovaný pedagogický dozor a poradenství při organizaci praxe studentů SŠ Ekonomické uplatnění obdobné jako ostatní bakaláři Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

ZDANĚNÍ A DAŇOVÁ POLITIKA prof. Ing. Alena Vančurová, Ph.D. vedoucí katedry veřejných financí a garantka oboru Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

ZDANĚNÍ A DAŇOVÁ POLITIKA Charakteristika oboru Důraz je kladen na praktické dovednosti, řada předmětů vznikala v úzkém kontaktu s předními odborníky z velkých poradenských firem zázemí fakulty i školy umožňuje propojit znalosti zdanění s účetními i právními aspekty Absolvent: získá široké ekonomické vzdělání získá orientaci v obchodním právu a navazujících právních odvětvích Výhody oboru vysoký podíl absolventů našel uplatnění v oboru dobré finanční ohodnocení daňových expertů možnost uplatnění v podnikatelském i veřejném sektoru menší obor s úzkým kontaktem učitelů katedry se studenty Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

ZDANĚNÍ A DAŇOVÁ POLITIKA Obsah výuky Obecný základ zahrnující obecné ekonomické a manažerské discipliny Předměty společné pro obory fakulty z oblasti účetnictví, finančního řízení podniku atd. Profilující předměty oboru jsou zaměřeny především prakticky a zaměřují se na: základy zdanění a daňové politiky zdanění příjmů zdanění spotřeby Spojení studia s praxí praktika ze zdanění vyučují přední odborníci z praxe Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

ZDANĚNÍ A DAŇOVÁ POLITIKA Uplatnění absolventů Management podnikatelské i neziskové sféry Daňoví specialisté velkých podniků Státní správa (i v rámci EU) Ekonomické a daňové poradenství Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Část IV. Informace k přijímacím zkouškám do bakalářského studia Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Jak podat přihlášku ke studiu? Přihláška pouze elektronickou formou v informačním systému VŠE v Praze (ISIS): http://isis.vse.cz/prihlaska/ Možnost volby až tří oborů v rámci Fakulty financí a účetnictví v pořadí podle preference Přihláška musí být kompletně vyplněna a poplatek za přijímací řízení musí být uhrazen nejpozději do: 30. dubna 2015 Veškeré informace k přijímacímu řízení najdete na: http://ffu.vse.cz/zajemci-o-studium/prijimacky-bs/ Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Z čeho se dělá přijímací zkouška? Zkouška se skládá ze dvou částí: test z matematiky test z anglického jazyka cizí státní příslušníci mají povinnost složit navíc vstupní test z českého jazyka Obsah testů vychází ze středoškolské úrovně, na kterou následně navazuje i výuka matematiky a anglického jazyka v bakalářském studiu Přijímací zkoušky se konají: 4. - 5. června 2015 1. června 2015 (pouze český jazyk pro cizince) Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze Část V. Informace k navazujícímu magisterskému studiu na fakultě včetně přijímacího řízení Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze Obory hlavní specializace navazujícího magisterského studia Po skončení bakalářského studia mohou absolventi pokračovat ve studiu v následujících oborech Bankovnictví a pojišťovnictví Zdanění a daňová politika Finance Účetnictví a finanční řízení podniku Učitelství ekonomických předmětů pro střední školy Finance a oceňování podniku Finanční inženýrství Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze Přijímací zkoušky do navazujícího magisterského studia Uchazeč může do přihlášky uvést dva obory navazujícího magisterského studia v pořadí, v jakém o ně má zájem Přihlášky se podávají do 30. dubna 2015 Přijímací zkoušky se konají 2. července 2015 Přijímací zkouška se skládá z písemného testu z: ekonomie odborného předmětu podle zvoleného oboru Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Část VI. Studentské spolky Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Část VII. Seznamovací kurz pro I. ročníky Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Seznamovací kurz pro I. ročníky Zahajte úspěšně studium na Fakultě financí a účetnictví Seznamovací kurz Vám může pomoci. Program kurzu seznámení se s fakultou a se studijním oborem setkání s členy vedení fakulty a staršími studenty přes den soutěže, dobrovolné sportovní aktivity večer hudba, společenské aktivity a zábava  seznámení se s budoucími spolužáky = mít hodně kamarádů při studiu je určitě výhoda

Seznamovací kurz pro I. ročníky Termín: 7.9 – 9.9. 2015 Kurzy trvají 3 dny a jsou pro každou fakultu zvlášť. Cena: 1300 Kč V ceně je zahrnuto ubytování i stravování. Místo konání: Areál VŠE Dobronice Podrobnosti: rpc.vse.cz Zde od června i přihlášky. www.facebook.com/Seznamovaci.kurzy.VSE.2015 nově založeno – přidejte se – aktuality již od jara

Seznamovací kurz pro I. ročníky POZOR – ORIGINÁL JE JEN JEDEN Existují i jiné „seznamováky“. Ale jen jeden organizuje škola a podporuje fakulta. Nenechte se během přijímacích zkoušek a zápisů zmást. Těšíme se na Vás na kurzu i na studiích 

Část VIII. Otázky a odpovědi… Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015

Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze Přijďte k nám studovat! Přejeme Vám úspěch při přijímacím řízení na Fakultu financí a účetnictví… … a těšíme se s Vámi na setkání při studiu Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze pátek 6. února 2015